Meditatiedag Rotterdam ‘Over Vrede sluiten met je innerlijke criticus’ – zondag 1 oktober 2023

Ieder van ons heeft wel van die innerlijke stemmetjes die voortdurend commentaar leveren. Ze vinden altijd wel iets; van onszelf, van anderen en van situaties. Wanneer we ons niet bewust zijn van die stemmetjes zullen ze ons leven bepalen en zullen we voortdurend door de bril van één (of meerdere) van hen naar de wereld kijken. Maar zodra we ze echt willen leren kennen, kunnen we gaan zien dat ze ons veel te vertellen hebben en een ingang naar meer vrijheid en geluk kunnen zijn.

We kunnen dan leren dat ieder stemmetje ten diepste het goede met ons voorheeft – ze willen ons beschermen, veiligheid bieden, ervoor zorgen dat we niet in zeven sloten tegelijk lopen – maar de manier waarop ze hun doel proberen te bereiken is niet langer heilzaam. Misschien zijn ze dat geweest in een bepaalde fase van ons leven, maar op dit moment verhinderen ze vaak dat je echt vrij en gelukkig kunt zijn.

En dat is wat vrede sluiten met je innerlijke criticus op kan leveren: echte vrijheid en blijvend geluk, onafhankelijk van de omstandigheden.

Tijdens deze stille meditatie dag zullen we begeleide en stille meditaties afwisselen. De ochtend opent met een korte kennismaking en een begeleide meditatie. Aan het begin van de middag is er een dhammatalk gevolgd door een begeleide zelfcompassie-meditatie aan de hand van R.A.I.N.

Aanmelden via de link.

👉 https://vipassanarotterdam.nl/activiteiten/meditatiedag-met-michael-verlouw


Datum: 27/08/2023

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties