Online cursus De gevoelstoon van onze ervaring; Verdiepen van inzicht met vedanā.

In deze 4weekse cursus gaan we de gevoelstoon van onze ervaring verkennen. Hoe worden we hierdoor beïnvloed in onze reacties? Hoe kan inzicht in de gevoelstoon ons helpen om niet behulpzame gewoontepatronen te verminderen? Hoe kan dit ons ondersteunen op weg naar een vrije geest en een vrij hart?

Iedere week krijg je 1 of 2 Boeddhistische teksten om te lezen en 2 oefeningen waar je die week mee aan de slag kunt. Oefenen met de gevoelstoon van onze ervaring aan de hand van de aanwijzingen en voorbeelden die we in de teksten vinden, kan onze meditatiebeoefening verder verdiepen en ons dagelijkse leven ondersteunen.

Wekelijkse online bijeenkomst
Iedere week is er een online bijeenkomst. In de week voorafgaand aan de bijeenkomst kun je deze voorbereiden met de teksten en oefeningen. Bianca of Helena geeft een korte inleiding op het onderwerp van de week, waarna we hiermee oefenen in een (begeleide) meditatie. Daarna gaan we in kleine groepjes uiteen om over een onderwerp uit te wisselen. Tot slot komen we weer bij elkaar om onze ervaringen te delen en vragen te stellen.

Begeleiding
De cursus wordt begeleid door Bianca Vermeij en Helena Pauptit.

Voor meer informatie en aanmelden: zie de website van Sangha Metta hieronder.

👉 https://www.sanghametta.nl/aankondiging-online-cursus-de-gevoelstoon-van-onze-ervaring/


Datum: 28/11/2023

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties