Mijn naam is Bay Hagebeek (1972). Ik ben opgeleid meditatiebegeleider (door leraren Joanna Harper en Vinny Ferraro, en combineer een eigen meditatiebeoefening (Vipassana) met thema’s als diversiteit, inclusie, gender, verslaving en authenticiteit. Dat krijgt in de praktijk vorm door te werken als sociaal ondernemer en counselor in mijn eigen bedrijf ZinVolledig en als meditatiebegeleider.

Meditatiebegeleiding doe ik iedere week bij de seculier-boeddhistische meditatiegroep Insight Revolution Sangha in Nijmegen, deze groep heb ik in 2015 heb opgericht. Daarnaast geef ik regelmatig lezingen en meditaties op verschillende locaties.

In 2011 ben ik zelf begonnen met mediteren. Meditatie leerde mij om meer afstand te creëren tot mijn gedachten, het bracht mij rust en het gaf mij daardoor veel meer vrijheid in mijn denken en handelen. Door meditatie leerde ik namelijk dat ik niet heel strak hoef vast te houden aan overtuigingen die mij maken tot wie ik ben. Bovendien is de aanname ‘wie ik ben’ ook van moment tot moment verschillend. Deze beweging kunnen zien en serieus nemen, gaf mij naast meer vrijheid, tegelijkertijd ook meer basis waardoor mijn identiteit steeds sterker is gaan voelen.