Mijn naam is Marnix van Rossum (Rotterdam), geboren in 1980 te Laren en opgegroeid in Hilversum. Ik heb 8 jaar in Amsterdam gewoond waar ik psychologie en filosofie studeerde en woonde zo’n 6 jaar in Azië in met name meditatiecentra en kloosters, waaronder een jaar of twee als boeddhistische monnik. Ik geef meditatieles voor verschillende niveaus bij Gimsel Academy; inzichtsmeditatie (vipassana-mindfulness) voor beginners en meditatie voor meer gevorderden waarin ook de persoonlijke psychologie en healing aan bod komen.

Ik geef verschillende meditatiemethoden om met jezelf te kunnen werken. Uiteindelijk gaat het er om dat we bij ons hart kunnen komen. Dat we ons minder laten leiden door wat de omgeving vindt over wie we moeten zijn, of wat we moeten doen om ’goed mens te zijn’. Maar dat we dichter bij onszelf en ons werkelijke gevoel kunnen komen. Bij een soort aangeboren potentieel, talent, of roeping.
Het is vaak niet makkelijk daar te komen, maar als we van daaruit leven, dan ben ik van mening dat we minder psychische en lichamelijke klachten zullen hebben en gelukkiger kunnen leven.

Marnix schreef het boek: ‘Mindfulness: back to the roots’
  Meer info
  Direct bestellen