#12

Juiste levensonderhoud

Aan de keukentafel buigen Joost en Eveline zich ditmaal over het ‘juiste levensonderhoud’: een belangrijk aspect van het achtvoudige pad. Hoe verdien jij je brood? Lukt dat op een ‘juiste’ of liever: heilzame manier? Een manier die geen of zo min mogelijk schade veroorzaakt, waarmee je anderen geen kwaad doet maar misschien zelfs verder helpt?

De boeddha was er duidelijk over: het verhandelen van wapens is geen ‘juiste’ manier van je geld verdienen. Maar het ligt veel subtieler, bespreken Joost en Eveline. Als leraar voor een klas met 30 pubers moet Joost nog wel eens opletten hoe hij spreekt, en wat zijn intenties zijn: wil hij de populaire leraar zijn of het belang van zijn leerlingen dienen? Als journalist kwam Eveline zichzelf hier eens pijnlijk in tegen, toen ze een kritische recensie had geschreven die hard aankwam bij de betrokkene. Toch schade aangericht, misschien onbewust en ongewild, maar belangrijk om daarvan te leren.  Luister mee en laat je inspireren: denk mee over jouw leven en jouw levensonderhoud!

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate