#23

Gezocht: Leiders met compassie

Joost zit weer met Eveline aan de vertrouwde keukentafel. Aanleiding is het opiniestuk in NRC Handelsblad van Eveline over compassie op de werkvloer. Volgens Eveline blijkt uit wetenschappelijke studies en praktijkvoorbeelden dat compassie op de werkvloer van enorme waarde is voor zowel werknemer, de managers als de werkgever. Toch ziet ze vaak een ‘angstcultuur’ bij organisaties en bedrijven. ‘Angstcultuur’ is meteen ook hét woord dat viel bij de Belastingdienst na de Toeslagenaffaire.
‘Werknemers zijn net mensen’ klinkt als een open deur, maar wordt volgens Eveline veel te weinig toegepast in werkomgevingen. 

Een aflevering over de waarde van leiding geven met compassie, wat er gebeurt wanneer compassie ontbreekt, en hoe we compassie meer kunnen gaan toepassen op de werkvloer.

Lees het artikel op NCR.nl – achter NRC betaalmuur.
Lees het volledige artikel zoals bij NRC ingestuurd – voor iedereen beschikbaar.

Luister, denk en praat mee. Reacties zijn welkom op 30NOW.nl/podcast

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate