Nieuwe Jaargroep van Michaël Verlouw en Live Cursus van Frits Koster

,

Vorige week hebben we in onze nieuwsbrief de workshop van Susan Bögels gedeeld, die zich richt op het integreren van mindfulness in het gezinsleven, evenals de podcastreeks van Ank en Mirjam genaamd ‘Chronisch ziek zijn’. Nu willen we graag twee Live Cursussen met je delen die nog dichter bij de kern liggen van de boeddhistische psychologie: de jaargroep ‘Acht stappen naar geluk’ van Michaël Verlouw en ‘Vier wegen naar welzijn en verwezenlijking’ van Frits Koster.

Al deze initiatieven sluiten naadloos aan bij de inhoudelijke richting van 30NOW. Als boeddhistisch geïnspireerd platform streven we ernaar inspiratie te bieden vanuit verschillende tradities en stromingen, terwijl we ook ruimte creëren voor het integreren van mindfulness vanuit een westers perspectief. We streven ernaar praktisch aan te sluiten bij de diversiteit van al onze deelnemers en op maat gemaakte inspiratie en beoefening te bieden. Dit doen we enerzijds door middel van korte workshops, lezingen en podcasts over specifieke onderwerpen, en anderzijds door deelnemers te ondersteunen en verdieping te bieden tijdens een langduriger traject op het meditatiepad.

De Jaargroep van Michaël Verlouw omvat maar liefst 10 maandelijkse live sessies en wekelijkse inspirerende e-mails. We hebben gezien bij de vorige jaargroep, ‘Dansen met het leven’, dat er veel werd gedeeld en uitgewisseld binnen een gemotiveerde groep. Samen oefenen blijkt bijzonder ondersteunend te zijn voor verdere verkenning en groei op het pad van meditatie.

Acht stappen naar geluk van Michaël Verlouw

Het Achtvoudige Pad is naast de Vier Edele Waarheden, hèt centrale leerstuk binnen de Boeddhistische psychologie en geeft de weg aan die loopt van ‘stress en lijden’ naar ‘vrij zijn van stress en lijden’. Het Achtvoudige Pad is de weg naar echte vrijheid.

Aan de hand van acht stappen leer je blijvende veranderingen aan te brengen in nagenoeg alle aspecten van je leven. Je gaat diepgaand zien dat het mogelijk is keuzes te maken die heilzaam zijn en bijdragen aan jouw geluk en dat van anderen en je leert die keuzes te maken vanuit een diep contact met je eigen waarden.

Deze jaargroep is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de Boeddhistische psychologie, verdieping aan wil brengen in zijn/haar meditatie beoefening of kennis wil maken met een heldere en toegankelijke kijk op het leven. Als deze eenmaal begrepen en geïntegreerd is in je dagelijks leven zorgt dit voor een gevoel van geluk en vrijheid, ongeacht de omstandigheden.

 • Jaargroep/ Live cursus van 10 maanden van Michaël Verlouw
 • 10 live sessies en extra live Q&A sessies.
 • De jaargroep biedt live sessies, wekelijkse inspiratiemails en diverse oefeningen, met alle content beschikbaar voor herziening tijdens en na afloop.
 • 31 maart 2024 – 19 januari 2025
 • Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/acht-stappen-naar-geluk

Vier wegen naar welzijn en verwezenlijking met Frits Koster

In deze live cursus verkennen we vier wegen of ‘richtingaanwijzers’ tot (spirituele) groei, verwezenlijking en voldoening. Deze wegen, bekend in de boeddhistische psychologie als de vier iddhipāda of ‘grondslagen van magische kracht’, omvatten: diepe interesse, toewijding en engagement, een positieve en heilzame instelling, wijsheid en inzicht.

Deze kwaliteiten zijn cruciaal in de beoefening van meditatie en helpen bij het verwezenlijken van levenswaarden. Gedurende de cursus zullen we zowel de waarde als de valkuilen van deze richtingaanwijzers onderzoeken:

We benaderen de concepten vanuit verschillende perspectieven, waaronder boeddhistische psychologie, hedendaagse positieve psychologie en neuropsychologie. Daarnaast zijn er gezamenlijke meditatiebeoefeningen,  interpersoonlijke verkenningen en je ontvangt tips en technieken voor het verder ontwikkelen van deze kwaliteiten in het dagelijkse leven. De live cursus biedt tools voor een leven met meer innerlijke vrede, vrijheid en een diepere verbinding met de wereld om je heen.

 • Live Cursus van Frits Koster;
 • 5 weken – van 2 april tot 7 mei 2024;
 • Wekelijkse live sessies;
 • Elke week ontsluit een themapagina met meditaties, inzichten en oefeningen, ondersteund door interactieve gemeenschapssteun, om je meditatiepraktijk te verdiepen;
 • Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/vier-wegen-naar-welzijn-en-verwezenlijking

Live tip

Zondagavond 25 februari ben je van harte welkom bij de live lezing van Jikai Brunner: ‘De vijf uitnodigingen: inspiratie van stervenden voor jouw leven’.

Zenleraar Frank Ostaseski schreef een prachtig boek over zijn diepgaande ervaringen met stervenden in het Zen Hospice van San Francisco.

De verhalen ontroeren me telkens weer. Hij destilleerde vijf inzichten of uitnodigingen aan ons allemaal die ik met je deel en waarmee we kunnen verkennen hoe we ons leven kunnen leven op een manier die betekenisvol is voor onszelf èn in relatie tot de mensen om ons heen.

Frank Ostaseksi The Five Invitations. Discovering What Death Can Teach Us About Living Fully

Nederlands: De vijf inzichten – ontdek wat de dood ons kan leren over voluit in het leven staan. levboeken.nl

 • Deelname-link verschijnt enkele uren voor de start op 30NOW.nl/live
 • Ook deze Live Lezing wordt mogelijk gemaakt door middel van dana/ vrije giften
 • Voor meer dagelijks Live Meditatie en Lezingen ga je naar 30NOW.nl/live
Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties