Ontdek de workshop ‘Mindfulness in het gezinsleven’
In deze nieuwsbrief blikken we nog even terug en kijken vooral vooruit naar het aanbod van de komende tijd. We hebben nu twee workshops achter de rug: één van Irène Bakker over sterven en één van Edel Maex over de Kalama Sutta. In totaal deden er meer dan 130 mensen mee. We ontvingen veel positieve reacties van deelnemers na afloop. De interactie en uitwisseling werden gewaardeerd, omdat je elkaar via Zoom Meetings kunt zien en horen. De deelnemers vonden het ook prettig dat de workshops twee uur duurden; dit was geen grote tijdsinvestering, maar wel lang genoeg voor diepgang en inspiratie.
Het heeft ons geïnspireerd door te gaan met het aanbieden van workshops. De eerstvolgende workshop is op 24 maart van Susan Bögels. Susan is psychotherapeut en hoogleraar, ontwikkelde Mindful Parenting en MYmind, schreef boeken en geeft wereldwijd workshops. Deze workshop is ook wellicht inspirerend om samen met je partner, die misschien minder bekend is met mindfulness, te volgen.
Verder in deze nieuwsbrief twee terugkijktips en een luistertip: de nieuwe vijfdelige podcastreeks van Mirjam en Ank.
We zien je graag terug bij 30NOW!
Van harte welkom, hartelijke groet, Dirk & Joost
Mindfulness in het gezinsleven – 24 maart
Voel jij de druk van werk, school en andere verplichtingen die spanningen en een gebrek aan rust veroorzaken binnen het gezin?
Heb je je ooit afgevraagd hoe mindfulness niet alleen jou, maar ook je gezin kan verrijken? Of hoe je de principes van mindful parenting kunt delen met je kinderen en je partner?
Ontdek de kracht van ‘Mindfulness in het gezinsleven’ tijdens deze inspirerende workshop.
Integratie van mindfulness in het gezin biedt de mogelijkheid om samen uitdagingen aan te gaan en een gebalanceerde levensstijl te creëren. Deze workshop biedt handvatten om bewust te leven, stress te verminderen en de onderlinge band te versterken.
Hoewel gezamenlijke mindfulness-training niet noodzakelijk is om de positieve effecten te ervaren, biedt deze workshop de kans om te ontdekken hoe mindfulness in het gezin niet alleen jouw leven verrijkt, maar ook positieve invloeden heeft op de relaties met je kinderen, partner of co-ouder. We beantwoorden vragen als: ‘Kan ik mindfulness aan mijn kinderen leren?’ en ‘Wat als mijn partner niet meedoet?’
Ontdek, door middel van je eigen meditatie-ervaring, hoe mindfulness in de dynamiek van een gezin kan bijdragen.
- Workshop op 24 maart 2024 van 20.00 tot 22.00 uur
- Ervaring met Mindfulness is niet vereist
- Deze workshop wordt niet opgenomen en is dus niet terug te kijken
- Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/mindfulness-in-het-gezinsleven
Chronisch ziek zijn
Ziek worden, een diagnose krijgen, verliezen verwerken, de gevolgen ervaren in je relaties met anderen en de ontwikkeling die je zelf doormaakt: dat zijn in een notendop de thema’s van de podcast ‘Chronisch ziek zijn, hoe leef je dat?’
Wij – Ank Schravendeel en Mirjam Schild – zijn beiden ervaringsdeskundigen in chronisch ziek zijn. En we zijn ook ervaringsdeskundigen in de beoefening van opmerkzaamheid en het plaatsen van onze ervaringen in het licht van die opmerkzaamheid.
In de podcast verwoorden we de wijsheid van de Boeddha over het mindful omgaan met ziekte. Hoe ondersteunt de beoefening van opmerkzaamheid ons als we te maken krijgen met hindernissen op ons pad van ziek zijn? Hoe kunnen we omgaan met de realiteit van pijn, ongemak, verdriet, boosheid en machteloosheid? Ook kijken we vanuit de westerse psychologie naar thema’s als rouwverwerking.
Het beeld uit de Zen van een aardewerken kom die is gebroken en met goudstof in de lijm weer aan elkaar is gezet: het litteken licht op… Dat wat moeilijk is, een litteken wat je zou willen verdoezelen, wordt een ervaring die je zichtbaar maakt. Dat inspireert ons.
Ben je zelf chronisch ziek? Ben je mantelzorger? Ken je iemand die chronisch ziek is? Dan kan deze reeks wellicht interessant voor je zijn.
Alle afleveringen van deze nieuwe podcastreeks zijn nu beschikbaar via 30NOW.nl/podcast, Spotify en Apple Podcast.
Lidmaatschapstarieven
Per 14 februari 2024 zijn onze lidmaatschap jaartarieven licht gestegen:
- Basis-tarief van 65 naar 70 euro
- Midden-tarief van 88 naar 95 euro
- Ambassadeur-tarief van 170 naar 185 euro
Deze stap was nodig vanwege de algemene inflatie die ook onze kosten heeft verhoogd. Zo zijn bijvoorbeeld de prijzen van technische applicaties en externe diensten die we gebruiken omhooggegaan.
Daarbij geldt nog altijd: Mocht het niet mogelijk zijn om het basis-tarief te betalen, neem dan contact met ons op, zodat we voor jou tot een passende afspraak kunnen komen. Want hoewel we een organisatie zijn die kosten maakt, zijn we van mening dat geld nooit de reden mag zijn om geen toegang te krijgen.