Westerse psychologie hielp me met een aantal vragen in mijn leven, maar binnen het Boeddhisme voelde ik pas echt dat ik ‘thuis’ kwam.

Meditatie en Dhamma studie zijn mijn manier om thuis te komen in mezelf. En in de wereld. Precies zoals ze is – even imperfect als prachtig.

In mijn begeleiding help ik mensen, op een hele open en lichte manier, bij het vinden van de voor hen meest geschikte ingang naar stilte en vrijheid. Met het vinden van jouw eigen ingang stimuleer je op een hele natuurlijke manier begrip van het pad wat je bewandelt en komen wijsheid en compassie op zo’n manier tot leven dat je er gaandeweg op elk moment toegang toe zult hebben.

Ik word blij op het moment dat ik merk dat jij het pad echt als jóuw pad gaat zien.

Mijn naam is Michaël Verlouw. Naast meditatiebegeleider ben ik werkzaam als bedrijfsjurist bij een publieke omroep. Tevens ben ik opgeleid tot hypno-/psychotherapeut en yogadocent.

Met inmiddels meer dan 23 jaar meditatie en retraite-ervaring, studeer ik sinds 2004 bij het Insight Meditation Center (IMS) en het Barre Center for Buddhist Studies (BCBS), in de VS.  Diep geworteld in de Boeddhistische traditie, maar tegelijkertijd volledig gericht op een Westers leken-leven spreekt men daar mijn taal en toon.

Binnen de vele klassieke Boeddhistische stromingen voel ik mij het meest verwant met die van de Thaise Woud Traditie,  waaruit ook mijn eigen leraar, Gloria Taraniya, voortkomt. In Nederland is Jotika Hermsen mijn grootste inspiratiebron. Samen met haar en andere collega’s begeleid ik retraites en studie programma’s bij Sangha Metta.

Ik hoop van harte dat mijn bijdragen hier op 30NOW je ondersteunen in jouw beoefening.

Uitgelicht

You are using the translated form version. We are dealing with a bug that may cause you to receive an error message when completing this questionnaire. In any case, please know that despite the possible error message, we have received your request in full.

Please note that this is an automatically translated page. While efforts have been made to provide an accurate translation, there may be occasional inaccuracies.