Erik van den Brink

Erik van den Brink

Mijn persoonlijke meditatie weg en mijn professionele weg als psychiater-psychotherapeut verliepen eerst nogal gescheiden. Ik heb daar jaren mee geworsteld. Tot beide wegen bij elkaar kwamen en ik in de ggz mindfulnesstrainingen begon te geven. Dat sloot aan bij mijn zoektocht naar methoden die ons zelfhelend vermogen versterken. Samen met Frits Koster heb ik “Mindfulness-Based Compassionate Living” ontwikkeld, een verdiepende compassietraining die voortbouwt op een basistraining in mindfulness. Mijn werk is sindsdien steeds meer verschoven van het geven van therapie naar het trainen in zelftherapie. Gezondheidszorg kreeg voor mij een veel bredere betekenis en omvat niet alleen de zorg voor individuele gezondheid, maar ook de gezondheid van onze relaties en ons leefklimaat. 

Ik heb in meerdere tradities gemediteerd en van vele leraren geleerd, zonder er ooit één in het bijzonder te volgen. Ik voel mij altijd wat verwonderd wanneer ik zelf als leraar wordt benaderd. Ik zie mezelf meer als een ‘spiritueel dakloze’ die graag op pad gaat met anderen om van elkaar te leren hoe we gezonder omgaan met onszelf, met elkaar en met de wereld als geheel.

Recent toegevoegd voor leden

You are using the translated form version. We are dealing with a bug that may cause you to receive an error message when completing this questionnaire. In any case, please know that despite the possible error message, we have received your request in full.

Please note that this is an automatically translated page. While efforts have been made to provide an accurate translation, there may be occasional inaccuracies.