Helena Pauptit

Toen Helena in aanraking kwam met de woorden van de Boeddha, voelde dat voor haar als een thuiskomen. Daardoor ging ze zich steeds verder verdiepen in wat de Boeddha heeft verteld. De vreugde en innerlijke stilte die dit brengt, motiveert haar om te blijven onderzoeken en oefenen.
Zij heeft cursussen en retraites gevolgd bij binnenlandse en buitenlandse leraren. Ze voelt zich geïnspireerd door het vroege Boeddhisme en voor het bestuderen van deze teksten, heeft ze regelmatig contact met Bikkhuni Dhammadinna.

Helena ervaart de combinatie van meditatie en studie als waardevol, waardoor ze lichter door het leven gaat en meer harmonie ervaart, zowel van binnen als naar buiten toe. De wens dat anderen dit ook mogen ervaren en het vertrouwen dat dit voor de samenleving als geheel ook waardevol kan zijn, motiveert haar om de Dhamma te delen met anderen. Op dit moment wordt ze daarin begeleidt door Jotika Hermsen.

Sinds 2017 begeleidt Helena samen met Bianca Vermeij Dhamma studiegroepen. Zij heeft basiscursussen vipassana meditatie en soms een doorgaande meditatiegroep in Leiden begeleidt. Verder assisteert ze in online retraites, en is actief met het organiseren van verschillende cursussen die verdieping geven in de Dhamma.

You are using the translated form version. We are dealing with a bug that may cause you to receive an error message when completing this questionnaire. In any case, please know that despite the possible error message, we have received your request in full.

Please note that this is an automatically translated page. While efforts have been made to provide an accurate translation, there may be occasional inaccuracies.