Marjolein Janssen mediteert sinds 2011. Zij heeft sindsdien vele (lange) retraites gedaan in Nederland, de Verenigde Staten en Myanmar. In Myanmar is zij voor een periode ingetreden geweest als boeddhistische non.

Ze beoefent meditatie in de inzichttraditie, ook wel vipassana genoemd. Ze deelt de dharma (het boeddhistische pad) vanuit de wens bij te dragen aan meer geluk, heilzaamheid, vrede en vrijheid in ieders hart. In haar begeleiding geeft ze vaak een praktische inslag aan boeddhistische concepten en ideeën. Op die manier zijn de meditatietechnieken en de leer van de Boeddha direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Marjolein heeft een bachelor in Sociale Psychologie. Ze is een gecertificeerd Buddhist Eco-Chaplain. En momenteel volgt zij een opleiding tot retraite-begeleider bij het Insight Retreat Center in Californië. Haar leven draait naast haar passie, het delen van de dharma, ook om verdere beoefening en verdieping van haar boeddhistische pad.

Marjolein begeleidt voornamelijk online meditatie; o.a. bij 30NOW, Bright Dharma, Amsterdam Inzichtmeditatie (in het Nederlands) en Insight Meditation Center (in het Engels). Ze woont in de Verenigde Staten.

“Toen ik in aanraking kwam met de dharma voelde ik een diepe verbinding. De wijsheid van de boeddhistische leer inspireert mij elke dag. Ik voel me dankbaar dat ik daar iets van kan doorgeven door het delen van mijn ervaringen en inzichten met anderen.”

Recent toegevoegd voor leden

You are using the translated form version. We are dealing with a bug that may cause you to receive an error message when completing this questionnaire. In any case, please know that despite the possible error message, we have received your request in full.

Please note that this is an automatically translated page. While efforts have been made to provide an accurate translation, there may be occasional inaccuracies.