Dhammastudie

‘De zeven factoren van ontwaken’

Helena Pauptit & Bianca Vermeij

Dit is wat je kan verwachten

 • Video-lezingen

  Bij ieder thema is er een lezing die steeds door een andere spreker/spreekster is gegeven. De sprekers/spreeksters die de lezingen geven zijn: Riët Aarsse, Arjan Schrier, Helena Pauptit, Frits Koster, Bianca Vermeij, Sayālay Daw Vimalanani, Simin Abhravesh en Joost van den Heuvel Rijnders.

 • Dhammatalks

  Je krijgt links naar dhammatalks in audio-formaat die het onderwerp toelichten.

 • Oefeningen en meditatie

  Ieder thema brengt verschillende oefeningen voor je meditatie zodat het onderwerp meer voor je gaat leven.

  De bedoeling is, dat deze verdiepingsreeks niet alleen theorie is, maar dat wat we bestuderen juist ook in ons dagelijkse leven zichtbaar kan worden. We reiken je suggesties aan waarmee je door de dag heen aan de slag kunt, tijdens het ophangen van de was tot het maken van een wandeling. Er is eigenlijk geen onderdeel van ons leven waarmee we niet kunnen oefenen. Zo kunnen de heilzame kwaliteiten steeds meer ruimte krijgen in ons leven!

 • Leesmateriaal

  Dit zijn uiteenlopende teksten uit diverse bronnen. Zo kun je lezen wat de Boeddha er zelf over heeft gezegd, stukjes uit de Boeddhistische psychologie, maar bijvoorbeeld ook artikelen van Boeddhistische leraren van vandaag de dag. Zo worden de onderwerpen op verschillende manieren belicht. In de loop van de jaren hebben we gemerkt, dat mensen dat heel prettig vinden. Soms is de ene invalshoek verhelderend, en soms juist de andere. Door er op verschillende manieren naar te kijken, kunnen we er steeds meer vertrouwd mee worden.

 • Ondersteuning

  Gedurende je persoonlijke ontdekkingstocht, ben je welkom om op de themapagina’s een reactie te plaatsen wanneer er vragen zijn of als je een ervaring wilt delen vanuit je beoefening of dagelijks leven. Bianca of Helena zal je dan antwoorden. Op die manier hopen we je te ondersteunen tijdens je Dhammastudie!