Mijn naam is Frits Koster (1957), ik kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Hierdoor geïnspireerd maakte ik eind 1982 een reis naar Azië; tijdens deze reis ben ik ingetreden als boeddhistisch monnik en heb vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Myanmar, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 ik terug naar Nederland en begeleid sinds die tijd meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland. Ik ben inmiddels uitgetreden en woon in een klein dorp in Noord-Groningen. Ik werk als mindfulness- en compassietrainer in de GGZ – bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen –  en ben verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en andere landen in Europa.

Samen met mijn vrouw Jetty Heynekamp organiseer ik meditatieretraites en ben verbonden met het collectief van retraitebegeleiders Vipassana.nu, we faciliteren de beoefening van vipassana-meditatie in Nederland en Vlaanderen. Zie www.vipassana.nu.

Ik heb verschillende boeken geschreven over vipassana-meditatie en boeddhistische psychologie (uitgeverij Asoka), zie www.fritskoster.nl. Samen met psychiater Erik van den Brink heb ik de acht weken durende training Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) opgezet, als een vervolg voor mensen die een mindfulnesstraining – bijvoorbeeld MBSR of MBCT – gevolgd hebben en op zoek zijn naar een grotere mate van (zelf)compassie in hun leven. We hebben samen Compassievol leven (2016) en Compassie in je leven (2019) geschreven; deze boeken zijn verschenen bij uitgeverij Boom en zijn vertaald in het Duits, Engels en Spaans. Zie www.compassietraining.nl.

Uitgelicht

You are using the translated form version. We are dealing with a bug that may cause you to receive an error message when completing this questionnaire. In any case, please know that despite the possible error message, we have received your request in full.

Please note that this is an automatically translated page. While efforts have been made to provide an accurate translation, there may be occasional inaccuracies.