Joost van den Heuvel Rijnders

Joost van den Heuvel Rijnders

Joost van den Heuvel Rijnders (1975) begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. Vanaf het moment van kennismaken tot op heden ervaart Joost meditatie als een vorm van thuiskomen. De stilte, inkeer, vriendelijke en milde houding, het ervaren van innerlijke ruimte zijn daarbij waardevolle aspecten. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal.

Joost is als docent boeddhistische levensbeschouwing en vipassana verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten. De motivatie voor het lesgeven komt voort uit het vertrouwen in de heilzame werking van meditatie, zowel voor de beoefenaar als voor de samenleving.

Als mindfulnesstrainer, spreker, docent boeddhistische levensbeschouwing werkte Joost onder andere voor Centrum voor Minfulness, Cinementaal, Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, diverse Volksuniversiteiten, revalidatiecentrum Het Roessingh, GGNet en Rijksmuseum Twente.

Joost schreef het boek: ‘Terug naar de markt – Boeddhisme in het dagelijks leven’

Direct bestellen

Recent toegevoegd

Podcast

Schuif aan bij Eveline Brandt  en Joost van den Heuvel Rijnders en volg de keukentafelgesprekken over meditatie, boeddhisme en mindfulness.