Lp Sander Khemadhammo

Sander Khemadhammo

Luang phi Sander (luang phi=broeder, frater) werd geboren in Amsterdam in 1978, waar hij zijn jeugd doorbracht. Op de middelbare school ontwikkelde hij een brede interesse voor spirituele zaken, wat tijdens zijn studententijd uitkristalliseerde in een fascinatie met het Boeddhisme. In 1998 maakte hij kennis met de Belgische tak van Wat Phra Dhammakaya, een Thais meditatiecentrum, in die tijd gevestigd in Ieper. Vanaf die tijd begon hij tijdens vakantieperioden te werken als vrijwilliger voor de Belgische en Franse meditatiecentra. Na zijn studie te hebben afgerond, besloot hij te gaan wonen en werken in Wat Phra Dhammakaya in Thailand, in eerste instantie als vrijwilliger. In 2005 besloot hij in te treden als monnik. In 2012 verhuisde hij naar Europa, en nu woont en werkt hij voor de Wat Phra Dhammakaya Nederland in Afferden, bij Druten. Luang phi Sander heeft veel meditatie- en studieretraites gedaan in Thailand en Europa, en heeft het als zijn levensuitdaging opgevat een brug te bouwen tussen de wereld van het Thai boeddhisme en het nuchtere Nederland.

Recent toegevoegd voor leden

You are using the translated form version. We are dealing with a bug that may cause you to receive an error message when completing this questionnaire. In any case, please know that despite the possible error message, we have received your request in full.

Please note that this is an automatically translated page. While efforts have been made to provide an accurate translation, there may be occasional inaccuracies.