#18

LP Sander Khemadhammo

#18 LP Sander Khemadhammo

In deze nieuwe podcast praat Joost van den Heuvel Rijnders met LP Sander Khemadhammo (1978). Sander is boeddhistisch monnik en leeft in de Thaise tempel in het Gelderse Afferden. Voordat hij intrad als monnik bestond zijn spirituele oefening jarenlang uit vrijwilligerswerk in boeddhistische tempels in Frankrijk en België. ‘Voor mij was het heel belangrijk om te oefenen in een levende traditie die mij ook praktische handvatten gaf voor het werken aan mijzelf’. Uitdagingen zijn er ook. ‘De levendigheid van de routine bewaken is een uitdaging’. Het gesprek gaat verder over verschillen en overeenkomsten tussen Thaise tempelbezoekers en de zitmeditaties zoals die worden beoefend bij 30NOW.

‘Nederlandse die mediteren en geïnspireerd zijn in het boeddhistische pad zitten tussen de Aziatische lekenboeddhisten en monniken in. Bezoekers van de Thaise tempel zijn vaak veel meer devotioneel. Dat is ook een vorm van meditatie, maar zie je in Nederland niet zo veel. Ook oefenen zij niet in een cursus of retraite verband. Je leert het bij ceremonies, ook van je ouders. Het is niet iets technisch, maar je leert het in de ceremonie’.

Sander Khemadhamo sluit de podcast af met een traditionele chant in het Pali over de Boeddha, zijn leer en de gemeenschap.

Verder lezen en manieren om te helpen:

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate