#4

Gesprek met Edel Maex

Edel Maex

Edel Maex is psychiater, Zen-leraar en pionier van de mindfulness in België en Nederland. In de jaren negentig leerde hij het werk van de Amerikaan Jon Kabat-Zinn kennen, de grondlegger van mindfulness, en introduceerde hij zijn methoden bij een breder publiek in België. Maex werkt momenteel in het ZNA-ziekenhuis in Antwerpen, waar hij leiding geeft aan de Stress Clinic. In deze podcast spreekt hij vooral over zijn programma Mindful communiceren.

Boeken van Edel Maex: De bereidheid om te kijken en Dit is de plaats

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
Mindfulness podcast
1 jaar geleden

[…] Keukentafelgesprekken over meditatie, boeddhisme en mindfulness met o.a. Joost van de Heuvel-Rijnders en Eveliene Brandt. Mooie aflevering: Edel Maex. […]

Over 30NOW Podcast

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Schuif dan aan! Ook als je meer wilt weten over de bron van mindfulness, het boeddhisme, kom je in deze podcast aan je trekken. De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Joost en Eveline laten zien hoe die nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat jij goed kunt gebruiken van de onderwerpen uit de mindfulness en uit de boeddhistische psychologie.

Abonneer je op de 30NOW Podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate