#14

Verbonden met Myanmar

De gast is Riët Aarsse. Riët is verbonden aan Amsterdam Inzichtmeditatie en leraar Insight Dialogue. Joost gaat in gesprek met Riët over de huidige situatie in Myanmar sinds de militaire coup van 1 februari waarbij de gekozen leiders gevangen zijn gezet. Ze maken zich zorgen over de mensenrechtensituatie en zien de enorme veerkracht van ook jonge generaties die onvermoeibaar en geweldloos de straten opgaan.

Vipassana of inzichtmeditatie, hartmeditatie, mindfulness – het heeft allemaal een connectie met Myanmar. Ze praten over de relatie tussen meditatie hier in het westen en de boeddhistische traditie in Myanmar. Hoe we dankbaarheid tot uitdrukking kunnen brengen in hulp. Wat we in Nederland kunnen doen voor de mensen die zo onvermoeibaar de democratie proberen terug te krijgen.

‘Het bewaren van de dhamma en de betekenis ervan voor het dagelijks leven in een cultuur die daarvan doordesemd is – dat is waar we de mensen in Birma dankbaar voor kunnen zijn‘, aldus Riët.

Joost en Riët maken deel uit van vipassana.nu, een collectief van retraite-begeleiders. Beide mediteerden en studeerden lange tijd in boeddhistische kloosters in Myanmar en voelen zich diep verbonden met het land en de mensen.

Moge alle mensen in Myanmar veilig zijn, en vrij van vijandigheid.

Aspecten die we hebben besproken WEERGEVEN

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate