#10

Helden

Helden op het – soms moeilijke – pad van meditatie: die hebben we hard nodig. In deze podcast bespreken Joost en Eveline samen wie hun Grootste Helden zijn. Denk daarbij aan meditatieleraren, rolmodellen, boeddhisten of andere mensen die voorgingen op de weg van mindfulness en boeddhisme, en anderen zo mooi kunnen bemoedigen tijdens hun eigen reis.

Maar wat is eigenlijk een held? Er is bij zo’n persoon in ieder geval weinig ‘ego’. En veel wijsheid, of vriendelijkheid, of dienstbaarheid – of dit allemaal. Een held belichaamt hier iets van, houdt het dus niet bij mooie woorden, en helpt ons alleen al door zijn of haar voorbeeld om dit soort kwaliteiten ook zelf te gaan ontwikkelen.

In deze heel persoonlijke podcast vertelt Joost over zijn oom en tante, hippies die een heel ander leven leidden dan hij kende uit zijn jeugd, over inspirerende leraren uit Birma en uit Nederland. Eveline bespreekt haar eigen helden en heldinnen, onder wie de boeddhistische leraar Pema Chödrön. Deze wijze en geestige bestseller-auteur kwam onlangs weer met een nieuw boek (op haar tachtigste!) en daarvan mogen Eveline en Joost vijf exemplaren weggeven van de uitgever! Dus luister zelf, laat je inspireren, en hoor aan het einde hoe jij voor dit cadeau in aanmerking kan komen.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate