#2

De mindfulnesshype – een zegen of een zorg?

mindfulness mediteren hype

Mindfulness is hot and happening. Grote bedrijven als Google schermen ermee, ministeries richten stilteruimtes in, cursussen lopen storm. Is dit alleen maar toe te juichen of is dit ook een reden voor zorg? Beide, denken Joost van den Heuvel Rijnders en Eveline Brandt. Aan de keukentafel bespreken ze de voordelen van de ‘hype’, die zoveel mensen met meditatie in aanraking laat komen, maar ook de nadelen en de valkuilen. Want wil die werkgever echt graag dat zijn werknemers wat aandachtiger en rustiger gaan leven, of gaat draait die incompany mindfulnesstraining stiekem om het verhogen van de productiviteit?

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate