#25

Dhamma in het dagelijks leven

Vrijgevigheid

Dana, genereus zijn. Met een zachte kant: vertrouwen dat er genoeg zal zijn. En een harde kant: met overtuiging weten waaraan en wat je wilt geven. Als we vrijgevig zijn komt er ook zicht op vasthouden, naar jezelf toerekenen, iets terug willen krijgen in ruil voor wat je geeft.

De meditatieleraren Ank Schravendeel en Mirjam Schild gaan in deze serie met elkaar in gesprek over de dhamma (dharma) in het dagelijks leven. Inspiratiebron zijn de zogenaamde tien parami: heilzame kwaliteiten of deugden uit de boeddhistische psychologie die zich ontwikkelen in meditatie en in het dagelijks leven. Ze delen beide uit hun persoonlijke leven en verkennen op die manier de parami als inspiratiebron.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ineke v
Ineke v
9 maanden geleden

Dank jullie wel, Ank en Mirjam voor weer een inspirerende podcast die ik net heb beluisterd. Over DANA. Zo bijzonder, terwijl jullie praten, loop ik door de kamer op zenmanier en praat mee, beaam, schiet in de lach. met andere woorden door jullie gesprek beleef ik inzicht in mezelf en vreugde. Ik merk bij mezelf dat dana geven situatie gebonden is. Ik kan voluit geven als ik geraakt wordt door jonge mensen in mijn leven die het financieel onverwachts even zwaar hebben. Dan reik ik direct uit zonder ‘bij’gedachten, enkel vanuit compassie. Het hart springt open. Soms handel ik als een ‘koopman'(vrouw) die redeneert over het geven, zoekt naar de verhouding tussen geven en ontvangen. En soms geef ik omdat ik het niet meer nodig heb, zoals naar de kringloopwinkel bv. Zoals jullie ook al erkenden…er valt nog het een en ander te leren. Bewustzijn is een groot deel op… Lees verder »

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate