#15

Dingeman Boot

Dingeman Boot (1934) is een ‘stadsmonnik’ en geeft cursussen en retraites in yoga en meditatie. Hij heeft een rijk spiritueel leven en een verbleef in totaal meer dan zes jaar in retraite. Inspiratie vond hij in yoga en de hindoeïstische filosofische stroming advaita vedanta, vipassana en zen. De laatste 20 jaar beoefent hij de Tibetaanse dzogchen, die hij beschouwt als een vervolg op vipassana.

Het gesprek gaat over zijn reis en eenheidservaringen en het voelen van de verbinding met de natuur. ‘Eén worden met wat je werkelijk bent. De Boeddhanatuur drukt zich uit in liefde. Iedereen heeft een drang in zich om tot heelheid te komen. Niet iedereen is zich dat bewust. Je kan niets afdwingen, maar er wel voor openen. Naarmate jezelf iets wilt doen sta je jezelf in de weg’.
Met veel ontroering kijkt Dingeman terug op zijn spirituele reis. ‘Het was een lange reis, ik was hardleers. Maar het heeft mij uiteindelijk heel veel vrede en rust gebracht. Soms denk ik: waar heb ik dit aan verdiend? Ik kan wel huilen van dankbaarheid’. Hij mediteert nog steeds en ervaart dagelijks een vrij ontspannen manier van zijn. ‘Het is okay, ook als het niet okay is is het okay’.

Meer info over Dingeman pannananda.nl
In februari 2021 verscheen zijn boek ‘Komen tot vrede, komen tot zijn’ (Asoka). In dit boek neemt hij de lezer mee op zijn spirituele reis, in zeven stadia en aan de hand van 49 levenslessen.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate