#16

Bay Hagebeek

Bay Hagebeek (1972) is ondernemer, eigenaar van zorg- en coachingorganisatie ZinVolledig, ouder van twee kinderen, punkrocker, ervaringsdeskundig in gendertransitie en opgeleid tot meditatiebegeleider.

Het gesprek gaat over het leven in de punkscene en de eerste lastige stappen op het meditatiepad. Bay maakte later kennis met de Amerikaanse punksangha Against the stream van Noah Levine. Toen deze uit elkaar viel vanwege onethisch gedrag van enkele leraren viel de bedding weg. ‘Een traumatische ervaring’.

Bay is ook ervaringsdeskundig in gendertransitie. ‘Tijdens een verblijf in de VS lag ik op bed en toen realiseerde ik mij: ik voel mij eigenlijk helemaal geen vrouw’. Deze ervaring zorgt voor een zoektocht naar genderidentiteit. ‘Ik beweeg mij naar het mannelijke. Het is een rouwproces. Het betekent afscheid nemen van de manier waarop ik heb geleefd. Loslaten en onthecht kijken naar mijn lichaam is nu een no-go. Je kan pas iets loslaten als je weet hoe het zit. Anders heb je helemaal geen grond meer’. Boeddhisme en meditatie zijn hierbij ook een inspiratiebron. ‘De Boeddha zie ik ook als een genderneutraal iemand. Het ging na zijn ontwaken niet meer over hokjes. Voor mij gaat dit over de capaciteit van iedereen om zichzelf te bevrijden’.

Meer info over Bay: bayhagebeek.nl

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate