#22

Mijn medemens blijft mijn medemens

Dit keer geen dialoog tussen Joost en Eveline of een andere gast. Joost ontving een mail van een van de luisteraars met de volgende vraag over het omgaan met andersdenkenden in deze pandemie:

‘hoe kan ik me respectvol verhouden tot mensen die zo anders denken, hoe kan ik blijven verzachten naar mensen die een andere keus maken terwijl ik de zorg in zie storten terwijl dat m.i voorkomen had kunnen worden. Kortom: hoe houd ik het hart vrij van boosheid en onbegrip in deze pandemie?’

Wil je reageren op deze podcast? Heb je andere vragen? Mail Joost via [email protected] Joost schreef samen met Eveline Brandt het boek ‘Terug naar het hart. Compassie in het dagelijks leven’. Bekijk hier het boek 30NOW.nl/boeken/terug-naar-het-hart

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Emmy Kleinpenning
Emmy Kleinpenning
1 jaar geleden

Een hele mooie uitleg en reflectie, Joost. Verzachten en verbinden met onze medemensen 🙏🏼💗 Dankjewel!

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate