#13

Durf je de snelheid uit de dag te halen?

Joost zit met Marjolein Prenger aan tafel op de Universiteit Twente. Marjolein is stage mentor en docent bij Psychologie op de Universiteit Twente. Het gesprek gaat over het welzijn van studenten in Coronatijd en het vak Personal Reflection and Development. Bij dit vak wordt er door studenten zes weken lang wekelijks gemediteerd. ‘Mijn rustmoment van de week’, zo beschreef een van de deelnemer haar ervaring. Een andere student ging tijdens de zes weken van een Death-metalachtige muziekvoorkeur naar muziek met zachte klanken. ‘Ik durf daar nu naar te luisteren zonder bang te zijn om verstrikt te raken in mijn eigen gedachten’. Een mooie metafoor voor het ervaren van meer mildheid, ontspanning en bewustwording.
Marjolein heeft naast haar werk op de UT een eigen praktijk waarbij ze de cursus geeft Mindful Parenting. Hierbij staat centraal het integreren van mindfulness in het gezinsleven. ‘Het is zo jammer dat veel ouders zoveel stress ervaren bij zoiets moois als het ouderschap. Ik stel weleens de vraag aan ouders: durf je de snelheid uit de dag te halen?’
Luister naar #13 en ontdek op welke manier mindfulness mooi wortel schiet in Twentse grond.

In maart 2021 start bij 30NOW van Marjolein, samen met Ed de Bruin, een 6-weekse cursus meditatie voor studenten.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Leontine L
Leontine L
1 jaar geleden

Wat een prachtig gesprek is dit! Mijn onderwijskundig en boeddhistisch en moeder (van 3 studenten/jong volwassenen)-hart maakte vele sprongetjes! Veel energie en allerlei ideeën kwamen op om opleidingen en studenten hiermee te verrijken- juist in deze tijd. Corona als Goddelijke boodschapper-ook hier. Dank Marjolein voor je heldere ideeën, bewoording en daadkracht en Joost dank voor het mooie licht dat je hierop liet schijnen. Als jullie hier verder vorm aan willen geven, zou ik heel graag meedenken en- doen! Dankbare groet, Leontine Lenferink

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate