#6

Over de grens – seksueel misbruik in de boeddhistische wereld

metoo boeddhisme

Seksueel misbruik binnen de boeddhistische wereld: ja, dat komt voor, weten we helaas maar al te goed. De afgelopen jaren kwamen meerdere schandalen naar buiten die zich afspeelden rond boeddhistische leraren in buiten- én binnenland. In deze aflevering buigen Joost en Eveline zich over dit zorgelijke fenomeen.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Catherina H
Catherina H
3 jaren geleden

Allereerst dank voor jullie podcast over misbruik en jullie openhartigheid hierover. Wat ik mis in alle verhalen hierover is de mogelijkheid om met ‘lust’ om te gaan via meditatie. Oftewel te leren zien dat de opkomende lust een projectie is. Door de lustgevoelens te projecteren op een ander, ga je weg van de pijn van de gedachte niet volledig te zijn. Is dit een juiste denkwijze? Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken. Met een hartelijke groet, Catherina

Joost van den Heuvel Rijnders
Joost van den Heuvel Rijnders
3 jaren geleden
Reageren op  Catherina H

Dank voor je reactie Catherina. Je hebt een punt hoor, we hebben daar geen aandacht gegeven in deze podcast. We hebben dit thema benaderd vanuit een complex aantal factoren die een rol spelen bij misbruik. De dynamiek rondom een leraar kan complex zijn en bewustwording hiervan is belangrijk zodat er vaardig mee omgegaan kan worden. Vanuit de beoefening van mindfulness leren we erkennend gewaar te zijn van gevoelens, ook die van lust.

Joost van den Heuvel Rijnders
Joost van den Heuvel Rijnders
3 jaren geleden

Zag gisteren het boek: ‘Vol verlangen. De spirituele kracht van begeerte, hartstocht en intimiteit’, Mark Epstein.

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate