#11

Dit is niet van mij

Joost zit dit keer met Bart van Melik aan de keukentafel. Bart zou normaal gesproken nu in New York zijn, waar hij meditatieles geeft aan oorlogsveteranen, jongeren in daklozenopvang en tieners op openbare scholen. Bart is getraind door Joseph Goldstein, Carol Wilson en Gregory Kramer (voor Insight Dialogue) – een relationele meditatie-oefening.

In deze aflevering nemen Joost en Bart je mee in het ontstaan van de online 6-weekse cursus ‘Een leven gericht op ontwaken’. Het refrein van het Satipatthana Sutta vormt de inspiratie van de cursus. De Boeddha leert hier het actief en gericht toepassen van mindfulness in het zien van verandering en zelfloosheid.

Bart en Joost -beide vader en een rijk sociaal leven- delen hun ervaringen met het toepassen van mindfulness in interpersoonlijk contact. Daarbij gaat het ook over de waardevolle reflectie ‘Dit is niet van mij’, een onderdeel waarmee binnen de cursus wekelijks wordt geoefend.
Benieuwd wanneer beide zelf de oefening even helemaal kwijt zijn? Luister naar #11 Dit is niet van mij.

Meer informatie en aanmelden voor de cursus: 30now.nl/een-leven-gericht-op-ontwaken

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Inge W
Inge W
2 jaren geleden

Beste Joost en Bart, dank voor de podcast, die ik zojuist beluisterd heb,als voorbereiding op de cursus “Dit is niet van mij”.
De mooie titel en jullie uitleg erover raakten me, omdat t veel herkenning geeft ent voelt heel dichtbij.
Ik kijk uit naar de cursus en zal er veel baat bij hebben.

Tot zondag, de 18de,
Inge W. uit Ede

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate