#9

Vreugde in tijden van Corona

Eveline Brandt zit in haar uppie aan de keukentafel, want Joost van den Heuvel Rijnders kon daar niet op 1,5 meter afstand van haar plaatsnemen. Helaas, maar het onderwerp van deze podcast kan je opvrolijken: Vreugde in tijden van Corona. Met een knipoog, of liever diepe buiging naar Gabriel Garcia Marquez en diens mooie boek Liefde in tijden van cholera.

Hoe blijven we vreugde ervaren in deze lastige tijd? Daar zijn allerlei manieren voor beschreven in het boeddhisme! Dus al is dit ontegenzeggelijk een lastige, soms ook verdrietige periode voor ieder van ons, er zijn nog altijd volop mogelijkheden om (van bínnenuit) vreugde te ontwikkelen. Denk aan het ervaren van dankbaarheid, het oefenen in aandacht, het beoefenen van liefdevolle vriendelijkheid en nog meer mogelijkheden die Eveline Brandt in deze aflevering bespreekt. En – heel boeiend – dat wat het boeddhisme al eeuwen geleden aanreikte aan inzichten, blijkt in onze tijd ook bevestigd te worden in wetenschappelijk onderzoek: we kunnen ons eigen welbevinden zelf significant opkrikken! Dus luister én dans mee met Eveline aan het slot van deze podcast.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Trudy v
Trudy v
2 jaren geleden

Jeetje Eveline, dank je wel voor deze podcast! Precies wat we zo nodig hebben nu. En ja, dat dansje. Dan doe ik graag met je mee. Op jouw lied en op mijn eigen lied. It’s a kind of magic van Queen. En hoe wereldse vreugde en innerlijke vreugde zo mooi samen kunnen en mogen gaan. Dat we maar Wakker mogen Zijn. Op ons meditatie kussen springen, maar ook naast ons kussen. En dat laatste is minstens zo belangrijk. The bell that rings inside your mind is challenging the doors of time, it’s a kind of magic zingt Queen. Dank voor… Lees verder »

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate