#27

Dhamma in het dagelijks leven

Vereenvoudigen

Nekkhama: vereenvoudigen, achterwege laten.

Leestip: ‘In aandacht leven’ – Sylvia Boorstein

De meditatieleraren Ank Schravendeel en Mirjam Schild gaan in deze serie met elkaar in gesprek over de dhamma (dharma) in het dagelijks leven. Inspiratiebron zijn de zogenaamde tien parami: heilzame kwaliteiten of deugden uit de boeddhistische psychologie die zich ontwikkelen in meditatie en in het dagelijks leven. Ze delen beide uit hun persoonlijke leven en verkennen op die manier de parami als inspiratiebron.

Andere afleveringen

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Lieveke D
Lieveke D
9 maanden geleden

Mirjam en Ank,
dank voor deze mooie podcast over Nekkhama.
Past helemaal in mijn verdieping in de Parami op dit moment.
Ik kijk alvast uit naar jullie volgende samen zijn en ben benieuwd naar jullie ervaringen / visie en persoonlijk stil staan bij chronische ziekte.
Dank aan jullie en Metta aan al diegenen die dit berichtje leest.
Lieveke

Over 30NOW Podcast

Welkom bij de podcast, waarin we in gesprek gaan over mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

Ben je bezig met mindfulness of een andere vorm van meditatie en wil je hierin verder geïnspireerd worden? Misschien wil je meer weten over de bron van mindfulness en het boeddhisme? Schuif dan aan!
De moderne mindfulnesstraining maakt gebruik van eeuwenoude technieken en inzichten uit het boeddhisme. Die blijken nog altijd relevant en ondersteunend zijn voor onze moderne levens. De boeddhistische leer vraagt je niet om ook maar iets te geloven. Laat je gewoon meenemen in de gesprekken en pik eruit wat je goed kunt gebruiken.

Wil je deze podcast mogelijk maken? Je kunt lid worden van 30NOW. Als lid krijg je toegang tot honderden meditaties, lezingen, je kunt persoonlijk reageren met vragen en opmerkingen. Hartelijk dank!

Volg deze podcast om met regelmaat de laatste aflevering te ontvangen. Nieuwe afleveringen zijn direct beschikbaar om te streamen of te downloaden via Apple Podcast, Spotify, Soundcloud, Google Podcasts, iHeartRadio, Castbox, Spreaker en Deezer.

Meer info: 30NOW.nl/podcast

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate