Dagelijks Live Meditaties & Lezingen

Live Meditatie met Guido Scholte

Stevige, zachte grond.

Toelichting WEERGEVEN

Zoom Deelname-knop voor vrijdag 10:00
0Uren0Minuten0Seconden

Geplande

Live sessies

Bekijk als:
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
donderdag 1 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Riët Aarsse: Ontspannen - lichaam - geest

  Het lichaam ontspannen kunnen we vaak makkelijker dan de geest ontspannen. Een ontspannen lichaam helpt ontspanning in de geest. Toch is er meer nodig om onze hartgeest te laten rusten, vrij te laten zijn van rusteloze agitatie. In deze meditatie exploreren we aspecten van een ontspannen en tegelijkertijd alerte opmerkzaamheid. Wees welkom. Riët Aarsse is retraitebegeleider, leraar Insight Dialogue en geeft les bij Amsterdam Inzichtmeditatie dat zij 3 jaar geleden met dhammavrienden oprichtte.

vrijdag 2 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Leni Cellini: Liefdevol erkennen wat is

  This is it.
  Dit is het.

  Deze woorden van zenleraar Thich Nhat Hanh zullen ons begeleiden tijdens deze meditatie. Om helemaal te kunnen landen waar we zijn, in het moment. Met zachtheid en mildheid voor onszelf.

zaterdag 3 september
zondag 4 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Phap Xa: Vrede en geluk

  In deze meditatie cultiveren we vrede en geluk tijdens het zitten en ademen. We worden ons ervan bewust dat het heel prettig is om te zitten zonder projecten en zonder verwachtingen. De vrede en het geluk vallen samen met ons zitten en ademen. Er is geen onderscheid.

 • 20:00 – 21:15 Live Lezing met Marion Werger en Joost van den Heuvel Rijnders: Uit je hoofd, in je lichaam met yoga en adem

  Joost gaat in gesprek met Marion Werger. Marion is yogadocente en ademcoach. Vanaf 3 september start haar Verdiepingsreeks ‘Bewegen met aandacht’. In deze reeks neemt Marion je mee in toegankelijke en veelzijdige oefeningen: zittend, staand en liggend, bewegend en verstillend, met in- en ontspanning. Tijdens het gesprek verkennen we de verschillende yogastijlen, de overeenkomsten tussen het boeddhisme en het Achtvoudige Pad van yoga, de rol van yoga voor de beoefening van meditatie. En Marion zal natuurlijk ook een paar eenvoudige bewegingen begeleiden. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

maandag 5 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Zohair Elabd: Samen zitten

  Ruimte voor stilte waarin wijsheid en/of ontspanning kan ontstaan. Gepaard gaand met wat passende woorden in de vorm van een verhaal een gedicht of een korte toelichting.

dinsdag 6 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Joost van den Heuvel Rijnders: Deze adem komt nooit meer terug

  Joost beoefent sinds 1995 vipassana. Hij mediteerde bijna drie jaar in Birma en Nepal en sinds 2004 begeleidt hij retraites. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt’ en ‘Terug naar het hart’. Beide boeken gaan over het toepassen en integreren van meditatie en boeddhisme in het dagelijks leven.

woensdag 7 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Landen in je lichaam

  Soms is de energie zo hoog dat je merkt dat het je letterlijk naar je hoofd stijgt. Een pas op de plaats is dan gewenst. Deze meditatie nemen we uitgebreid de tijd om dieper te landen in het lichaam.

donderdag 8 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Joost van den Heuvel Rijnders: Liefdevolle vriendelijkheid (metta)

  Joost beoefent sinds 1995 vipassana. Hij mediteerde bijna drie jaar in Birma en Nepal en sinds 2004 begeleidt hij retraites. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt’ en ‘Terug naar het hart’. Beide boeken gaan over het toepassen en integreren van meditatie en boeddhisme in het dagelijks leven.

vrijdag 9 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Annetje Jikai Brunner: Eén houding, drie richtingen

  In deze zitmeditatie besteden we aandacht aan de drie richtingen: aarde, hemel en hart. Gronding, ruimte, verbinding.

zaterdag 10 september
zondag 11 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Karin Rekvelt: Meditatie contact maken met de adembeweging

  In veel meditatietradities speelt contact met de ademhaling een belangrijke rol. Maar hoe vertrouwd zijn we met onze adem? In deze meditatie verkennen we het contact met de adembeweging die er nu is. Als dit niet te doen is, geen zorgen, dan bewandelen we een andere weg.

 • 20:00 – 21:15 Live Lezing met Riët Aarsse: Nibbana - verlichting - ontwaken

  Waarom mediteren we? Misschien wel om rust te vinden, om te leren omgaan met de lastigheden van het leven of misschien ook wel om te Ontwaken. Pema Chodron noemt het essentieel dat we allemaal wakker worden zodat deze wereld leefbaar blijft/wordt. Maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Het doodloze of het geboorteloze wordt het ook wel genoemd. De derde Edele Waarheid gaat over het einde van elke vorm van lijden en het einde van de oorzaken van elke vorm van ongemak, stress of lijden.
  In deze lezing gaan we verkennen wat er zoal bedoeld kan worden met ontwaken, verlicht zijn, of nibbana (het N-woord dat ik vaker tegenkom in vage spirituele stromen dan in de down-to-earth benadering van de oefening die we hier en nu doen). Wees welkom. PS. Laat je svp niet afschrikken door ook een beetje technische uitleg uit de Boeddhistische psychologie.

maandag 12 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Joyce Cordus: Vergeving

  De eerste van een reeks meditaties geïnspireerd op een uitspraak van Nelson Mandela: Toen ik naar buiten liep, mijn vrijheid tegemoet, wist ik dat als ik niet al mijn angst, haat en bitterheid zou achterlaten, dat ik dan nog altijd gevangen zou zijn. Meditatie kan ons hierbij helpen.

dinsdag 13 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ciska Matthes: Het gewone bewustzijn is de Weg

  Ons uitgangspunt vandaag is de beroemde koan ‘Ordinary mind is the Way’ van zenmeester Nansen. Oftewel: je gewone geest, je bewustzijn is de Weg.
  We zullen ontdekken dat we niets bijzonders hoeven te creëren of te zijn, om rust te vinden. Wat altijd vanzelfsprekend hier is, is dit bewustzijn, je aanwezigheid. Dit kan nooit kwijtraken noch verstoord worden. Te rusten in jezelf, als puur bewustzijn waarin alles verschijnt, dat is de Weg.

woensdag 14 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Katleen Janssens: Zitten met niet weten

  Soms zijn er meer vragen dan antwoorden en ontstaat verwarring. Of we denken ons te pletter over een oplossing en ervaren enkel meer frustratie. Op dat moment is er een uitnodiging om te zijn met niet weten.

donderdag 15 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Lp Sander Khemadhammo: Geduld is een schone zaak

  Bij meditatie is het belangrijk geduld te oefenen, en niet overhaast rustig proberen te worden.

vrijdag 16 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Zohair Elabd: Samen zitten

  Ruimte voor stilte waarin wijsheid en/of ontspanning kan ontstaan. Gepaard gaand met wat passende woorden in de vorm van een verhaal, een gedicht of een korte toelichting.

zaterdag 17 september
zondag 18 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Karin Rekvelt: Als de aandacht niet bij de adembeweging is, waar is ze dan wel?

  Het werkt soms verruimend om de aandacht niet te concentreren en te zien wat er dan gebeurt 😊

 • 20:00 – 21:15 Live Lezing met Ciska Matthes: Zodra je zit, ben je Boeddha - zenmeester Dogen

  Dogen (1200-1253) is een van de grootste en meest invloedrijke zenmeesters ooit. Hij sprak over ‘beoefening-verlichting’ als één woord.
  Dogen hamerde erop dat we niets hoeven te bereiken omdat we in werkelijkheid al Boeddha zijn. Vanavond onderzoeken en ervaren we voor onszelf wat dit nou eigenlijk betekent.
  Ciska vertelt over het leven van Dogen (met een paar mooie verhalen) en zijn inspirerende onderricht van alleen-maar-zitten.

maandag 19 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Leni Cellini: Mildheid

  Ik heb lang geworsteld met het woordje mildheid. Vroeger begreep ik totaal niet wat het wilde zeggen. Ik vond het een heel abstract begrip.

  Stilaan leerde ik, met vallen en opstaan, mild voor mezelf zijn. Mezelf met zachtheid benaderen. Een vriendelijke houding naar mezelf cultiveren. Ook op momenten dat ik streng of kritisch voor mezelf ben.

  Tijdens deze meditatie beoefenen we mildheid, zachtheid, vriendelijkheid voor onszelf. Om nog iets meer in de richting van zelfcompassie te mogen gaan.

dinsdag 20 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mirjam Schild: Nergens heen te hoeven. Niets te bereiken.

  Zitten in overgave aan dit moment

woensdag 21 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ciska Matthes: Shikantaza - eenvoudig zitten

  Shikantaza betekent ‘alleen maar zitten’: geen techniek, geen speciale focus. Eenvoudig hier aanwezig zijn, niets proberen te bereiken. Laat alles maar voorbijkomen. De ruimte van je gewaarzijn is er altijd.

donderdag 22 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Annetje Jikai Brunner: Het midden

  Aan de hand van een gedicht van Hans Andreus zoeken wij steeds opnieuw het midden op, in het lichaam, in de aandacht in onze innerlijke houding.

vrijdag 23 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Verbinden met jouw innerlijke natuur

  In alle mensen is er een natuurlijke manier van zijn aanwezig. Die ontspannen, open en aandachtig is. In deze meditatie verbinden we met deze innnerlijke natuur.

zaterdag 24 september
zondag 25 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Karin Rekvelt: Langer dan 3 minuten ademruimte

  De bekende mindfulness oefening ‘3 minuten ademruimte’ kunnen we gerust wat langer laten duren, nu we er echt voor gaan zitten.

 • 20:00 – 20:45 Live Meditatie met Eveline Brandt: De discipline voor geluk

  Als je verder wilt komen in meditatie, dan is daar een vorm van toewijding voor nodig. Gun jij jezelf tijd in de vaak druk bezette dagen?

maandag 26 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Katleen Janssens: Milde aandacht voor het lichaam

  Meestal beschouwen we het lichaam als een evidentie. Soms zien we het als een een last of struikelblok wanneer er lichamelijk ongemak is. In deze meditatie verkennen we de houding van mildheid ten opzichte van het lichaam.

dinsdag 27 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Joyce Cordus: Vergeving: de pijn benoemen

  De tweede stap in een viertal meditaties over vergeving.

woensdag 28 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ciska Matthes: De drie vergiften

  In deze meditatie leren we de ‘drie vergiften’ van afkeer, verlangen en onwetendheid herkennen. Dit helpt ons deze te overstijgen en om stil en vredig te kunnen zitten.

donderdag 29 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Lp Sander Khemadhammo: Laat het met rust, dan komt het tot rust

  Soms is je gedachten en gevoelens met rust laten de beste manier om diep te onstpannen

vrijdag 30 september
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Guido Scholte: Stevige, zachte grond.

  Na een paar eenvoudige bewegingsoefeningen zitten we stil en laten we de zwaartekracht het meeste werk doen. We staan ons lichaam en onze geest toe te rusten. Met een vriendelijke blik op een stevige grond.

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
zaterdag 1 oktober
zondag 2 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Zohair Elabd: Samen zitten

  De zondag biedt een mooi moment voor reflectie, verstilling en herstel ondersteund met passende inleiding en/of gedicht.

 • 20:00 – 21:15 Live teaching by Martine Bachelor: Deepening creative wise compassion through listening

  (Deze bijeenkomst is in het Engels.) Turning our attention to sounds develops our receptivity, which allows us to begin to cultivate a compassionate attitude. Showing compassion to ourselves helps take some of the unnecessary pressure off of our practice, and compassion toward others will help us bring the mindfulness we feel on the cushion into the world.

  Martine Bachelor lived in Korea as a Seon nun under the guidance of Master Kusan for ten years. She is the author of Meditation for Life, The Path of Compassion, Women in Korean Zen and Let Go: A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits. She is a member of the Gaia House Teacher Council.She teaches meditation retreats worldwide and lives in France. Her latest work isWhat is this> Ancient Questions for Modern Minds. Recently she has been involved with the Silver Sante Study, teaching meditation, mindfulness and compassion to seniors in France to see if this could prevent ageing decline.

maandag 3 oktober
 • 09:00 – 09:30 Mindfulness kennismaking voor jongvolwassenen met Marjolein Prenger: Ochtendmeditatie

  Met een korte meditatie de week rustig beginnen? Sluit je aan bij deze live sessie voor jongvolwassenen / studenten. Ervaring met meditatie is niet nodig. Tot maandag!

 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mirjam Schild: Fundamentele activiteiten van aandachtig zijn

  In deze serie van 3 meditaties gaan we dieper in op wat aandachtig zijn nou precies is. Vandaag: herinneren

dinsdag 4 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ria Kea: Verveling,wat kunnen we ervan leren?

  Ook deze ervaring kennen we allemaal wel. Ipv dat deze ervarng veel energie vergt hoe kan het ons dienen?

woensdag 5 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ciska Matthes: Toewijding aan alle levende wezens

  We wijden onze meditatie aan alle levende wezens en zitten zo in verbondenheid. Je zit niet alleen voor jezelf, maar voor alles en iedereen. Het hart opent zich en de geest wordt stil.

donderdag 6 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Verzachten in het moment

  In deze meditatie word je uitgenodigd om met zachte ogen te kijken naar wat zich aandient. Dat maakt een wereld van verschil.

vrijdag 7 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Lp Sander Khemadhammo: Zien met je geestesoog

  Visualiseren in meditatie is een manier om ons te leren concentreren. Maar hoe visualiseren we op de juiste manier? Zien in meditatie is heel subtiel.

zaterdag 8 oktober
zondag 9 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Karin Rekvelt: Shamatha adem en lichamelijke gewaarwordingen, zonder voorkeur.

  Shamatha is het Sanskriet woord voor ‘Calm abiding’, vreedzaam vertoeven. Zhiné is het Tibetaanse woord voor deze meditatievorm die in vele contemplatieve tradities beoefend wordt op verschillende wijzen. Het doel ervan is om de geest dienstbaar te maken en aandacht te verfijnen.

 • 20:00 – 21:15 Live Lezing met Ton Lathouwers: Je kunt er niet uit vallen

  Je kunt er niet uit vallen, – Zentoespraken’ is tevens de titel van het laatst verschenen boek van Ton Lathouwers.

  Ton Lathouwers geldt als de meest ruimhartige zenmeester in het Nederlandse taalgebied. Hij draagt een fundamenteel inclusieve levenshouding uit. Het mysterie van het leven daagt elk mens uit tot een volstrekt persoonlijk antwoord. Ieder mens, zonder uitzondering, heeft daartoe ook werkelijk alle ruimte. Iedereen is aanvaard zoals hij of zij is.

maandag 10 oktober
 • 09:00 – 09:30 Mindfulness kennismaking voor jongvolwassenen met Marjolein Prenger: Ochtendmeditatie

  Met een korte meditatie de week rustig beginnen? Sluit je aan bij deze live sessie voor jongvolwassenen / studenten. Ervaring met meditatie is niet nodig. Tot maandag!

dinsdag 11 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ria Kea: Ook prettige ervaringen zijn onderdeel van ons leven.

  Hoe kunnen we ze meenemen in opmerkzaam-zijn?

woensdag 12 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Katleen Janssens: De stroom van bewustzijn.

  Of het nu innerlijk rustig en helder is of hard stormt, mogen verblijven in de stroom van bewustzijn met zachte aandacht.

donderdag 13 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Annetje Jikai Brunner: Met heel je hart aanwezig

  Meditatie waarin we contact maken met ons liefdevolle hart, ons vervolgens verbinden met ons vermogen compassie te ervaren en tenslotte met dankbaarheid. Van hieruit kunnen we onszelf gaandeweg ook met meer mildheid leren bejegenen. There is no need for temples; no need for complicated philosophy. Our own brain, our own heart is our temple; the philosophy is kindness. 14th Dalai Lama

vrijdag 14 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mirjam Schild: De fundamentele activiteiten van aandachtig zijn

  In deze serie van 3 meditaties gaan we dieper in op wat aandachtig zijn nou precies is. Vandaag: de dingen zien zoals ze werkelijk zijn

zaterdag 15 oktober
zondag 16 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Marjolein Janssen: Vriendelijk aanwezig zijn voor wat is

  Soms geven we onszelf op onze kop of hebben we oordelen over hoe onze meditatie gaat. Vandaag gaan we oefenen met vriendelijk aanwezig zijn voor wat is.

 • 20:00 – 21:15 Live Lezing met Leni Cellini: Beoefenen met het innerlijk kind

  We hebben allemaal een innerlijk kind in ons. Dat deel van onszelf dat kwetsbaar is, broos, fragiel. Een deel dat nog erg jong is. Dat zich misschien heel verloren kan voelen. Of een diepe eenzaamheid ervaart.

  Vaak lopen we weg voor dat deel in ons. We zijn misschien bang voor de intensiteit van de emoties die er kunnen zijn. Maar als we niet stilstaan bij het innerlijk kind, dan blijven oude kwetsuren onbewust om aandacht roepen. Soms worden we kwaad of overstuur zonder dat we precies weten waarom. De metafoor van het innerlijk kind kan ons helpen om meer begrip te krijgen voor onszelf en anderen, en om heilzamer met pijnlijke emoties om te gaan.

  Tijdens deze lezing deelt Leni Cellini over haar eigen ervaring hierin en geeft ze enkele suggesties om er zelf mee te beoefenen.

  “Go back and take care of yourself.
  Your body needs you,
  your perceptions need you,
  your feeling needs you.
  The wounded child in you needs you.
  Your suffering needs you to acknowledge it.
  ~ Thich Nhat Hanh

maandag 17 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Leni Cellini: Je innerlijk kind omarmen

  Tijdens deze meditatie maken we contact met het innerlijk kind. Dat deel in onszelf dat jong is, fragiel, kwetsbaar. We nemen de tijd om het te zien, liefdevol te erkennen, en te luisteren naar wat het nodig heeft.

  Deze meditatie volgt op de lezing over het innerlijk kind die ik geef op zondag 16 oktober

dinsdag 18 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Ciska Matthes: Vier elementen in het lichaam ervaren

  We kunnen de elementen water, vuur, aarde en lucht in ons lichaam ervaren. Deze benadering vergroot je lichaamsbewustzijn en maakt tegelijk voelbaar dat het lichaam niet ‘ik’ is, maar gewoon bestaat uit materie zoals alle andere dingen op aarde.

woensdag 19 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Herkennen van de hindernissen

  Tijdens het mediteren kunnen we allerlei dingen ervaren die we lastig vinden, zoals slaperigheid, twijfel, onrust, verlangen en afkeer. Dit noemen we ook wel de hindernissen. Als je deze leert herkennen en zien voor wat het is, hoef je het niet zo serieus te nemen. Het is gewoon een verschijnsel, net als alle andere dingen die opkomen.

donderdag 20 oktober
vrijdag 21 oktober
zaterdag 22 oktober
zondag 23 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Karin Rekvelt: Shamatha adem en lichamelijke gewaarwordingen, zonder afkeer.

  Shamatha is het Sanskriet woord voor ‘Calm abiding’, vreedzaam vertoeven. Zhiné is het Tibetaanse woord voor deze meditatievorm die in vele contemplatieve tradities beoefend wordt op verschillende wijzen. Het doel ervan is om de geest dienstbaar te maken en aandacht te verfijnen.

 • 20:00 – 21:15 Live Lezing met Jan Geurtz: Dzogchen

  Lezing over Dzogchen, de theorie, de praktische methode om gewaarzijn te beoefenen en hoe deze methode zich verhoudt tot andere meditatiemethoden.

  Jan Geurtz is schrijver van diverse boeken over spiritualiteit en geeft cursussen in Dzogchen, de Tibetaans-boeddhistische methode om de non-duale essentie te realiseren.

  – – –

  LET OP: Deze Live Lezing wordt aangeboden via Zoom Meetings ipv Zoom Webinar. Bij Zoom Meetings kun je ervoor kiezen om zelf in beeld te komen en je microfoon te activeren bij vragen.

 • 20:00 – 21:15 Sangha Live met Jan Geurtz: Dzogchen - Alleen voor leden toegankelijk

  Lezing over Dzogchen, de theorie, de praktische methode om gewaarzijn te beoefenen en hoe deze methode zich verhoudt tot andere meditatiemethoden.

  Jan Geurtz is schrijver van diverse boeken over spiritualiteit en geeft cursussen in Dzogchen, de Tibetaans-boeddhistische methode om de non-duale essentie te realiseren.

  – – –

  LET OP: Deze Live Lezing wordt aangeboden via Zoom Meetings ipv Zoom Webinar. Bij Zoom Meetings kun je ervoor kiezen om zelf in beeld te komen en je microfoon te activeren bij vragen.

maandag 24 oktober
dinsdag 25 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Annetje Jikai Brunner: De stroom van geven en ontvangen

  We verkennen hoe het thema geven en ontvangen in de meditatie een continue beweging is. Soms hapert er iets, doordat we in ons hoofd schieten. Of verhouden we ons anders tot geven dan tot ontvangen. Steeds opnieuw verbinding maken met het ‘waterwiel van compassie’, via de adembeweging. Totdat geven en ontvangen één en dezelfde beweging is, van tegelijkertijd geven en ontvangen, van niet afgescheiden zijn. Dat is ware verbinding en ontmoeting, compassie in actie.

woensdag 26 oktober
donderdag 27 oktober
vrijdag 28 oktober
zaterdag 29 oktober
zondag 30 oktober
maandag 31 oktober
 • 10:00 – 10:30 Live Meditatie met Mirjam Schild: De fundamentele activiteiten van aandachtig zijn.

  In deze serie van 3 meditaties gaan we dieper in op wat aandachtig zijn nou precies is. Vandaag nr 3: doordringen in de natuur van de verschijnselen.

Dagelijks meditatie

Lezing op zondag

Met elkaar mediteren is makkelijker. We verzorgen bijna dagelijks een live meditatie in de ochtend van 10.00 – 10.30 uur.  Wekelijks is er bovendien een  live lezing op de zondagavond ter ondersteuning van jou, je beoefening en je meditatiepad… WEERGEVEN

Goed om te weten voor deelname

WEERGEVEN

Aankondigingen

in je mailbox

Ontvang 12 uur voor iedere Live sessie de aankondiging met deelname-link (gratis) in je mailbox

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Ik wil aankondigingen ontvangen voor*

Terugkijken

wanneer het je past

Activeer jouw 30NOW Lidmaatschap voor meer toegang en verdieping:

Toegang tot 940+ Meditaties & Lezingen van tientallen kundige begeleiders uit verschillende stromingen;

Deel je vragen en ervaringen met de begeleiders;

Krijg inzicht in veel voorkomende uitdagingen bij het mediteren;

Je behoudt toegang tot het cursusmateriaal van de door jou aangeschafte Live Cursussen en Verdiepingsreeksen;

Onbeperkt toegang tot het 30 Dagen introductie-programma en de verdiepende Hartmeditaties;

Je ondersteunt de ontwikkeling van het platform en maakt onze missie ‘Meditatie voor iedereen’ mogelijk;

Bepaal zelf welk Lidmaatschap-tarief voor jou passend is.

Veel gestelde vragen

Het team van begeleiders verzorgt in deze tijd de meditaties en lezingen op basis van een donatie (dana). Het is mogelijk een bedrag naar eigen keuze over te maken, we zullen dit met elkaar verdelen. Elk bedrag dat je geeft, is goed – geef waar je blij van wordt.
Donatie voor alle begeleiders  >

De mensen en middelen om het 30NOW platform mogelijk te maken ondersteun je door te kiezen voor een Lidmaatschap – met of zonder extra steun. Hiermee maak je investeringen in de techniek, de communicatie, de technische support, de diversiteit in het aanbod en verdere ontwikkeling van platform mogelijk.

Alvast hartelijk dank!

De tijdsduur van een Live Meditatie is vaak 30 minuten, maar de exacte tijdsduur kan per sessie en begeleider iets afwijken.

Op 30NOW.nl/live vind je de actuele planning en kun je e-mail aankondigingen activeren.
Het aantal geplande Live sessies is afhankelijk van de begeleiders, maar meestal worden er dagelijks nieuwe Live sessies gegeven naast een lezing op de zondagavond.

Heb je een andere vraag over 30NOW Live? Deel het met ons?

Door je te abonneren op e-mail aankondigingen hoef je geen Live sessie te missen.
Je ontvangt 12 uur voor iedere Live sessie een berichtje in je mailbox.

/* Styling for Tablets */@media only screen and ( max-width: 800px ) and ( min-width:481px ) {}/* Styling for phones */@media only screen and ( max-width: 480px ) {}/*Option to add custom CSS */ #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default .state label:before, #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon .state label:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default input:checked ~ .state label:before, #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon input:checked ~ .state label:before{ border-color: #f05a1a; } #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default input:checked ~ .state label:after #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon input:checked ~ .state label:after{ border-color: #f05a1a !important; } #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default input:checked ~ .state label:after{ background-color: #f05a1a !important; } /* checkbox icon */ #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon input:checked ~ .state i{ color: #f05a1a !important; } /* checkbox switches */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch .state:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch input:checked ~ .state:before{ border-color: #f05a1a; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch input:checked ~ .state label:after{ background-color: #f05a1a !important; } /* fill switches */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state label:after{ background-color: #fff !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state:before, #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-slim input:checked ~ .state:before{ background-color: #f05a1a !important; } /* slim switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-slim .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } /* ------------------------------- RADIO STYLES ------------------------- */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-default .state label:before, #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-icon .state label:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty.p-default input:checked ~ .state label:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty input:checked ~ .state label:after{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty.p-default input:checked ~ .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty.p-icon input:checked ~ .state i{ color: #bdc3c7 !important; } /* radio switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch input ~ .state:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch input:checked ~ .state:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch input:checked ~ .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } /* slim switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-slim .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-slim input:checked ~ .state:before, #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } /* fill switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state label:after{ background-color: #fff !important; }

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Ik wil aankondigingen ontvangen voor*

 • Een donatie/ dana voor de begeleiders ondersteunt hen in het verzorgen van de dagelijkse Live Meditaties en Live Lezingen.
 • Met het Lidmaatschap zijn we in staat:
  • Het huidige aanbod te faciliteren;
  • De communicatie te verzorgen;
  • Ondersteuning te bieden;
  • Het platform technisch verder te ontwikkelen.

Dank namens het team van 30NOW, dank namens alle begeleiders voor je ondersteuning! 

30NOW is een advertentievrij platform en dient volledig gefinancierd te worden door het Lidmaatschapsgeld en donaties (dana).

 • Een donatie/ dana voor de begeleiders ondersteunt hen in het verzorgen van de dagelijkse Live Meditaties en Live Lezingen. Voor meer informatie over onze visie op dana ga je naar 30NOW.nl/doneren
 • Met de opbrengsten uit het Lidmaatschap zijn we in staat:
  • Het huidige aanbod te faciliteren en te verbreden;
  • De communicatie te verzorgen;
  • Ondersteuning te bieden waar nodig;
  • Het platform technisch verder te ontwikkelen;
  • Als deelnemer bepaal je zelf welk Lidmaatschap-tarief voor en volgens jou passend is.

Dank namens het team van 30NOW, dank namens alle begeleiders voor je steun!

 

Zoom worstelde in 2020 met cyber-aanvallen tijdens Zoom Meetings welke zeer verstorend konden zijn. Tegenwoordig heeft Zoom veel maatregelen genomen en de veiligheid flink verbeterd. Bij 30NOW gebruiken we vanaf 25 april 2021 Zoom Webinar. Deze toepassing is niet of nauwelijks negatief te beïnvloeden door buitenstaanders. Dit komt onder andere doordat bij Zoom Webinar, de deelnemer zelf geen video of audio kan activeren.

Heb je vragen of twijfels over het gebruik van Zoom Webinar? Deel ze met ons.

Met een Lidmaatschap kun je de live sessies terugkijken. Daarnaast worden de live sessies soms ook “uitgezonden” op YouTube en Facebook.

Heb je vragen of twijfels over het gebruik van Zoom? Deel ze met ons.

Zoom Webinars zijn voor deelnemers met “zoom-ervaring” heel herkenbaar. Je zal echter merken dat je geen camera en of microfoon kan activeren. Deelnemers zijn namelijk niet zichtbaar met Zoom Webinar. Daarnaast zijn er een aantal speciale functies zoals Q&A welke je mogelijk nog niet kent.

Wanneer je bent aangemeld voor de Live aankondigingen per e-mail maar geen deelname-links ontvangt, dan worden deze waarschijnlijk geblokkeerd door je spam-/reclame-filter.

De oplossing: Om er zeker van te zijn dat de e-mail aankondigingen bij je worden afgeleverd, kun je info(apenstaartje)30NOW.nl aan je adresboek, contactpersonen of lijst met veilige afzenders toevoegen.

Jazeker. Bij deelname is enkel en alleen de begeleider/ spreker zichtbaar in beeld. Voor deelname is wel registratie verplicht. Zo weten we wie er deelnemen en kunnen we, indien nodig, contact opnemen met de deelnemers.

Heb je een andere vraag over je privacy? Deel het met ons?

Wij maken gebruik van ‘Zoom Webinars’. Een belangrijk kenmerk van Zoom Webinars is dat deelnemers niet zichtbaar en hoorbaar zijn. Dit in combinatie met extra veiligheidsmaatregelen op de achtergrond maakt dat je veilig gebruik kunt maken van Zoom als deelnemer.

Vragen of twijfels? Neem contact met ons op.

Ja dat kan. Met de volgende bankgegevens kun je het bedrag voor het Lidmaatschap of Dana (donaties) voor de begeleiders overmaken.

Rekeningnummer: NL11BUNQ2067341758 t.n.v. 30NOW

Vermeld alsjeblieft in de beschrijving welke bijdrage het betreft. Wanneer het een Lidmaatschap betreft, stuur ons dan ook even een bericht zodat we weten aan welk e-mailadres het Lidmaatschap gekoppeld moet worden.

Alvast bedankt!

Ja. Met een (betaald) Lidmaatschap heb je de mogelijkheid om alles terug te luisteren/ terug te kijken en ook achteraf vragen te stellen.
Heb je al een Lidmaatschap? Klik dan hier.

Alle live sessies zijn 36 uur na de live stream terug te luisteren/ kijken met een Lidmaatschap.

Ja. Met een (betaald) Lidmaatschap heb je de mogelijkheid om alles terug te luisteren/ terug te kijken en ook achteraf vragen te stellen.
Heb je al een Lidmaatschap? Ga dan naar Mijn Meditatie-pagina.

Aan de 30NOW Live sessies kan iedereen, met of zonder 30NOW account, live deelnemen.

De 30NOW Live sessies die je kan terugkijken met het Lidmaatschap kan je eenvoudig delen met iedereen. Hiervoor maak je gebruik van de deelknoppen welke zichtbaar zijn op ieder terugkijk-pagina (zie demo).

De meditaties uit het 30 Dagen programma en de Hartmeditaties kun je niet delen.

In de week van 20 april 2021 hebben ‘Zoom Webinar’ uitgebreid getest als mogelijke vervanger van Crowdcast. Uit alle analyses en ontvangen feedback bleek dat Zoom Webinar de beste kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit biedt voor de 30NOW Live Meditaties & Lezingen. Daarom hebben we besloten over te stappen op Zoom Webinar waarmee deelname via Crowdcast niet meer mogelijk is.

Loop je ergens tegenaan of je twijfels? Neem contact met ons op.

Bij de dagelijkse live meditaties en de live lezing op zondag is alleen de begeleider te horen en te zien. Je kunt als deelnemer wel reageren via de chat!

Bij live sessies van Live Cursussen kun je ook (desgewenst) je eigen camera en microfoon inschakelen.

Alle live sessies zijn 36 uur na de live stream terug te luisteren/ kijken met een Lidmaatschap.

Bij deelname met een PC, Mac of laptop wordt tijdens de dagelijkse Live Meditaties en de wekelijkse Live Lezingen, bovenin je Zoom-venster, het aantal live deelnemers weergegeven.
Bij smartphones en tablets (oftewel mobiele apparaten) is deze functie nog niet beschikbaar en wordt het aantal live deelnemers daarmee ook niet weergegeven. Toch benieuwd naar het aantal live deelnemers? Deel het via de chat!

De geluids- en beeldkwaliteit kan per live sessie verschillen. Van invloed zijn de lokale internetverbinding en de apparatuur van de betreffende begeleider. Daarnaast kan ook je lokale internetverbinding en hardware/ apparatuur van invloed zijn op de kwaliteit.

Heb je vragen of opmerkingen over de kwaliteit? Deel het met ons.

Sommige begeleiders maken gebruik van een gong of bel om het begin en/ of einde van een meditatie of lezing aan te kondigen.
Het geluid van een gong of bel tijdens een live sessies is afhankelijk van enkele factoren:
 • De lokale Zoom microfooninstellingen bij de begeleider. Zo is er standaard met Zoom een automatische ruisonderdrukking actief waarmee harde achtergrondgeluiden minder goed hoorbaar zijn. Dit brengt met zich mee dat het geluid van een gong of bel soms ook minder volledig hoorbaar is.
 • Het type gong of belletje heeft invloed op het volume en het soort geluid.
 • Het soort microfoon welke tijdens de live sessie wordt gebruikt heeft ook invloed op het geluid (volume en de toonhoogte).

Heb je andere vragen of opmerkingen over het gong- of belgeluid? Neem contact op met Team Ondersteuning.

Reacties tijdens Live Lezingen en Live Meditaties zijn beperkt zichtbaar.

Wanneer je beschikt over een Lidmaatschap heb je onder andere de mogelijkheid om ook achteraf op Live sessies met beeld te reageren.
Meer informatie over het Lidmaatschap vind je hier.

De optie om te reageren op Live sessies is voor iedereen beschikbaar tijdens de Live stream.

Deelnemers met een Lidmaatschap hebben daarnaast de mogelijkheid om:

 • Live sessies met video terug te kijken
 • Live sessies met alleen audio terug te luisteren
 • Achteraf te reageren op alle Live sessies met beeld

Gebruik de deelname-link, in de e-mail aankondigingen of op 30NOW.nl
De Zoom applicatie is beschikbaar voor alle apparaten en wordt automatisch gedownload.

Vragen of technische problemen? Deel het met ons.

Vanaf 25 april 2021 gebruiken we ‘Zoom Webinar’ voor het aanbieden van Live Meditaties & Lezingen. Hiermee kunnen we de beste kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit bieden.
De deelname-link voor iedere Live sessie verschijnt in de e-mail aankondigingen en op 30NOW.nl/live.

Indien je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van Zoom dan installeer je (eenmalig) de Zoom Applicatie.
Je kan reageren met behulp van de chat en je komt zelf niet in beeld.

Het opsplitsen in (live online) groepen voor interactieve contactmomenten, met beeld en geluid, is soms een onderdeel van een Live Cursus.
Hiervoor maken begeleiders gebruik van ‘Breakout Rooms’ in Zoom.

Je hebt daarbij als deelnemer altijd de mogelijkheid om niet deel te nemen aan Breakout Rooms. In dat geval blijf je in de zogenaamde “Main Room” wanneer de Breakout Rooms actief zijn.

De begeleider zal je hierover het nodige vertellen. Ook kun je bij vragen contact opnemen met Team Ondersteuning.

Hier vind je alle informatie over 30NOW Live en Live Meditaties. Heb je andere vragen of opmerkingen over 30NOW Live? Neem dan contact op met Team Ondersteuning.

De inhoudelijke lijn die we bij 30NOW volgen is een eigentijdse benadering van boeddhistische meditatie. Centraal staat de beoefening van mindfulness of aandacht: een erkennend gewaarzijn van lichamelijke en mentale ervaringen. Hoewel er verschillen zijn in stijlen en inhoud van de aangeboden meditaties, sluiten ze alle aan bij het principe van mindfulness. Er worden ook meditaties aangeboden die andere kwaliteiten tot ontwikkeling kunnen brengen zoals kalmte, vriendelijkheid en compassie.

Zie ook 30NOW.nl/over-30now

De begeleider kiest het onderwerp/ thema voor de Live sessie. Onderwerpen kunnen daarnaast door leden worden aangedragen.

Begeleiders bepalen zelf wanneer en met welke regelmaat ze een Live Meditatie of Lezing organiseren. Op 30NOW.nl/begeleiders kun je ook per begeleider bekijken wie op dit moment Live Meditaties en Live Lezingen organiseert.
Tip: Bekijk 30NOW.nl/live voor de actuele planning en/ of maak gebruik van de Live Aankondigingen en ontvang 12 uur voor iedere Live sessie een aankondiging in je mailbox.

Ja, dat klopt. Live sessies worden vanaf december 2019 aangeboden met beeld/ video en geluid/ audio.

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate