Live Meditaties & Lezingen

Dagelijks Live meditaties en Live lezingen – Mogelijk gemaak met vrije bijdragen

Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Metta in actie

vrijdag 10:00

Toelichting WEERGEVEN

Een bedrag voor de begeleiders DONEREN

swipe om te navigeren

donderdag 26 mei

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Zohair Elabd: Niet morgen, maar Nu

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: Een oefening in samen zitten, in samen rusten in het nu. Een oefening in het doorbreken van patronen, niet door te doen, maar door niet te doen. Een oefening zonder doel, maar slechts met de intentie te oefenen en wie weet merken we dan zomaar opeens midden op de dag een patroon en hebben we op dat moment de mogelijkheid om het patroon te doorbreken. Maar eerst en vooral… zullen we samen zitten, niet morgen maar (in het) Nu.

vrijdag 27 mei

10:00 – 10:45
Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Metta in actie

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: In deze meditatie zal ik de kwaliteiten Metta – Liefdevolle vriendelijkheid, Karuna – Compassie en Mudita – Medevreugde verweven. Deze kwaliteiten waren essentieel bij het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan in een vluchtelingenkamp. Die ervaring was heel bijzonder. Na de meditatie is er ruimte om een kwartier samen uit te wisselen.

zondag 29 mei

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Karin Rekvelt: Shamatha meditatie fysieke gewaarwordingen (3 van 6)

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’. In deze meditatie staan we stil bij het tastvermogen: ruimte voor fysieke gewaarwordingen. We leren er vriendschap mee te sluiten, zonder voorkeur en zonder afkeer. Deze oefening kun je makkelijk in het dagelijks leven doen, terwijl je bezig bent. De stiltes zullen langer duren.

20:00 – 21:15
Live Lezing met Joyce Cordus: Mindfulness, meditatie, diversiteit en inclusie - ‘Ik ben omdat wij zijn’

Voor mij gaat de leer van Boeddha in essentie over hoe wij leven en hoe wij ons gedragen met en ten opzichte van anderen. Het gaat over het begrijpen van lijden en het ontwikkelen van een manier van leven die onze totale menselijkheid omarmt. Dat is waarom geëngageerd Boeddhisme naar mijn mening ook betrekking heeft op een thema als ‘Diversiteit en inclusiviteit’. In deze lezing wil ik hier nader op ingaan d.m.v. (persoonlijke) reflecties en meditaties.

maandag 30 mei

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Eveline Brandt : Stel je open voor pijn en fijn

Hoe moeilijk kan het zijn om aandachtig aanwezig te zijn voor het pijnlijke! Zowel in ons als buiten ons. In deze themamaand over geëngageerd boeddhisme is het goed om ons te realiseren dat engagement, betrokkenheid bij de wereld om ons heen, begint bij betrokken zijn en ons openstellen voor wat er in ons speelt. Het mooie en het moeilijke. ‘De pijn en het fijn’ . Doe mee, mediteer mee en ervaar dit zelf!

dinsdag 31 mei

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Ank Schravendeel: geëngageerd zijn door achterwege te laten

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: Soms geef je, soms laat je iets achterwege: beide gaat over loslaten
Ank Schravendeel beoefent vipassana meditatie sinds 1988. Ze is betrokken bij het Vipassana centrum in Groningen, een sangha in Leeuwarden en ze begeleidt retraites

woensdag 1 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Gerjan Schoemaker: Berusting vinden in het ontvouwende

Het zit in de mens de dingen willen controleren. Een handig mechanisme voor overleving, maar het leidt ook tot stress en lijden. Deze meditatie is gericht op het vinden van berusting in hoe het leven is en hoe het zich (mogelijk) ontvouwt. Nog steeds kunnen we dan vooruit kijken, maar vanuit berusting kunnen we handelen vanuit wijsheid en vriendelijkheid. In plaats van dat we handelen vanuit verlangen en afkeer.

Na de meditatie is er ongeveer 10 minuten ruimte voor delen en vragen.

19:30 – 21:00
Sangha Live met Frits Koster: De schoonheid en de valkuilen van dienstbaarheid - Alleen voor leden toegankelijk

Let op: Deze Sangha 30NOW live sessies is alleen toegankelijk voor deelnemers met een Lidmaatschap. Ben je al lid? Ga dan naar 30NOW.nl/sangha voor de deelname-link.

Dienstbaarheid en toewijding tot altruïstische doelen heeft iets heel moois. Zorg voor anderen en zorg voor de wereld doet ons stralen, het geeft vreugde en brengt licht in deze kwetsbare wereld. Er blijken echter ook valkuilen te zitten in engagement en hulpvaardigheid. In dit webinar zullen we deze valkuilen gezamenlijk in theorie en in praktijk – via meditatie en interpersoonlijke mindfulnessbeoefening in breakout rooms – verkennen.

donderdag 2 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Zohair Elabd: Pauzeer, ontspan en open je.

In verschillende mindful communicatie methoden zoals interpersoonlijke mindfulness worden richtlijnen aangeboden om onze mindfulness ook mee te nemen zodra we in contact treden. In deze meditatie onderzoeken we met eenvoud of we deze ook al in onze meditatie kunnen cultiveren. Niet door te doen, maar vanuit het zijn.

vrijdag 3 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Joost van den Heuvel Rijnders: Een gezond ethisch kompas

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: In deze meditatie verbinden we het zitten in stilte met het leven in de wereld in relatie met anderen. We staan stil bij de Vijf Leefadviezen en openen voor de waarde en betekenis van een gezond ethisch kompas, voor anderen, maar ook voor onszelf.

zondag 5 juni

20:00 – 21:15
Live Lezing met Marjolein Janssen: Omgaan met emoties

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: Tijdens deze lezing en meditatie besteden we aandacht aan hoe we op een heilzame en vaardige manier de boeddhistische leer kunnen inzetten in het omgaan met (moeilijke) emoties en gevoelens.

Marjolein is een gepassioneerd Dharma-beoefenaar en begeleidt meditatie bij 30NOW, Bright Dharma, Amsterdam Inzicht (in het Nederlands) en het Insight Meditation Center (in het Engels).

maandag 6 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Dorine Esser: Van 'human doing' naar 'human being'

Samen mediteren, samen zijn.

woensdag 8 juni

10:00 – 10:45
Live Meditatie met Mariëtte Verhoef: Liefdevolle aanwezigheid in intieme relaties

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: In deze meditatie wordt het thema aanwezigheid en compassie in relaties. Intieme relaties halen vaak het beste en het slechtste in je naar boven. Hoe blijf je liefdevol aanwezig als er vanalles in je wordt aangeraakt? Na de meditatie is er ruimte om een kwartier samen uit te wisselen.

vrijdag 10 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Joost van den Heuvel Rijnders: Bijdragen vanuit afzondering

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: In deze meditatie trekken we ons even terug terug uit de wereld en zonderen onszelf af. Na de meditatie keren we weer terug en verbinden we ons weer actief met de wereld. Afzonderen, in retraite gaan, is geen anti-wereldse daad, maar juist een bijdrage aan die wereld: we komen weer terug met aandacht, compassie en wijsheid.

zondag 12 juni

20:00 – 21:15
Live Lezing met Joost gaat in gesprek met Guido Scholte en Paul van Gogh : Boeddhisme in de gevangenis en in het leger

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’:
Joost gaat in gesprek met Guido Scholte en Paul van Gogh. Beide zijn boeddhistisch geestelijk verzorger. Guido is werkzaam bij de Justitiële dienst Boeddhistisch Geestelijke Verzorging en geeft onder andere mindfulness aan de gedetineerden. Paul werkt bij Defensie en is daar o.a. betrokken bij het introduceren van boeddhistische meditatie. Het gesprek zal gaan over hun werk en boeddhisme als inspiratiebron.

dinsdag 14 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Ciska Matthes: Mudita, blij zijn om het geluk van anderen

Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’: Vandaag de gunfactor.
In onze samenleving die veel nadruk legt op prestatie en competitie, zien we anderen snel als concurrent. Dit veroorzaakt spanning en een gevoel van isolatie.
Door de boeddhistische beoefening van mudita (medevreugde) gaan we hier anders in staan. We laten het idee van afgescheidenheid varen en er komt verbondenheid. Het geluk en succes van anderen wordt ook ons geluk. We overstijgen de angsten van het ego met een vrijgevig hart.

woensdag 15 juni

10:00 – 10:30
Live Meditatie met Ank Schravendeel: Perspectief

Je perspectief op wat je ervaart kan veranderen.
Ank Schravendeel beoefent vipassana meditatie sinds 1988. Ze is betrokken bij het Vipassana centrum in Groningen, begeleidt een Sangha in Leeuwarden en is docent bij de Dhamma Verdiepings Cursus.

Dagelijks live meditatie voor iedereen

Met elkaar mediteren is makkelijker. We verzorgen bijna dagelijks een live meditatie in de ochtend van 10.00 – 10.30 uur.  Wekelijks is er bovendien een live avondmeditatie op de dinsdag en een live lezing op de zondagavond ter ondersteuning van jou, je beoefening en je meditatiepad. De thema’s zorgen voor inspiratie en bieden je inzichten om wijs en compassievol om te gaan met de talloze veranderingen, onzekerheden en uitdagingen van deze tijd.

Een diverse groep van gecertificeerde mindfulness trainers, sprekers en ervaren retraite begeleiders heeft zich aangesloten bij dit initiatief.
Alle Live sessie zijn op basis van vrije bijdrage te volgen voor iedereen.
Met een Lidmaatschap kun je o.a. alle (honderden) meditaties en lezingen tot nu toe terugkijken.

Deze begeleiders en sprekers hebben een bijdrage geleverd

Ontvang 12 uur voor iedere Live sessie de aankondiging met deelname-link (gratis) in je mailbox

Voornaam*
Ik wil aankondigingen ontvangen voor*

Met een Lidmaatschap kun je alle live sessies terugkijken wanneer het je past.

Activeer jouw 30NOW Lidmaatschap voor verdere toegang en verdieping;

Toegang tot 829+ Meditaties & Lezingen;

Deel je vragen en ervaringen met de begeleiders;

Inzicht in veel voorkomende uitdagingen bij het mediteren;

Je behoudt toegang tot het cursusmateriaal van de door jou aangeschafte Live Cursussen en Verdiepingsreeksen;

Verdiepende meditaties zoals de 30 Hartmeditaties van Joost van den Heuvel Rijnders;

Je maakt investeringen in de techniek, de communicatie, diversiteit in het aanbod en verdere ontwikkeling van het platform mogelijk;

Kies zelf welk Lidmaatschap-tarief voor jou passend is;

Goed om te weten voor deelname

WEERGEVEN

Het team van begeleiders verzorgt in deze tijd de meditaties en lezingen op basis van een donatie (dana). Het is mogelijk een bedrag naar eigen keuze over te maken, we zullen dit met elkaar verdelen. Elk bedrag dat je geeft, is goed – geef waar je blij van wordt.
Donatie voor alle begeleiders  >

De mensen en middelen om het 30NOW platform mogelijk te maken ondersteun je door te kiezen voor een Lidmaatschap – met of zonder extra steun. Hiermee maak je investeringen in de techniek, de communicatie, de technische support, de diversiteit in het aanbod en verdere ontwikkeling van platform mogelijk.

Alvast hartelijk dank!

De tijdsduur verschilt per Live Meditatie. In iedere sessie wordt 15 tot 30 minuten besteed aan geleide meditatie. Daaromheen is er tijd voor het bespreken van een specifiek thema en het (live) beantwoorden van vragen.

Op 30NOW.nl/live vind je de actuele planning en kun je e-mail aankondigingen activeren.
Het aantal geplande Live sessies is afhankelijk van de begeleiders, maar meestal worden er dagelijks nieuwe Live sessies gegeven naast een lezing op de zondagavond.

Heb je een andere vraag over 30NOW Live? Deel het met ons?

Door je te abonneren op e-mail aankondigingen hoef je geen Live sessie te missen.
Je ontvangt 12 uur voor iedere Live sessie een berichtje in je mailbox.

/* Styling for Tablets */@media only screen and ( max-width: 800px ) and ( min-width:481px ) {}/* Styling for phones */@media only screen and ( max-width: 480px ) {}/*Option to add custom CSS */ #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default .state label:before, #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon .state label:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default input:checked ~ .state label:before, #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon input:checked ~ .state label:before{ border-color: #f05a1a; } #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default input:checked ~ .state label:after #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon input:checked ~ .state label:after{ border-color: #f05a1a !important; } #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-default input:checked ~ .state label:after{ background-color: #f05a1a !important; } /* checkbox icon */ #gform_wrapper_27 .gform_body .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-icon input:checked ~ .state i{ color: #f05a1a !important; } /* checkbox switches */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch .state:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch input:checked ~ .state:before{ border-color: #f05a1a; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch input:checked ~ .state label:after{ background-color: #f05a1a !important; } /* fill switches */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state label:after{ background-color: #fff !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state:before, #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-slim input:checked ~ .state:before{ background-color: #f05a1a !important; } /* slim switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_checkbox .pretty.p-switch.p-slim .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } /* ------------------------------- RADIO STYLES ------------------------- */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-default .state label:before, #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-icon .state label:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty.p-default input:checked ~ .state label:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty input:checked ~ .state label:after{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty.p-default input:checked ~ .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield_radio .pretty.p-icon input:checked ~ .state i{ color: #bdc3c7 !important; } /* radio switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch input ~ .state:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch input:checked ~ .state:before{ border-color: #bdc3c7; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch input:checked ~ .state label:after{ background-color: #bdc3c7 !important; } /* slim switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-slim .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-slim input:checked ~ .state:before, #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } /* fill switch */ #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state:before{ background-color: #bdc3c7 !important; } #gform_wrapper_27.gform_wrapper .gform_fields .gfield .gfield_radio .pretty.p-switch.p-fill input:checked ~ .state label:after{ background-color: #fff !important; }
var gform;gform||(document.addEventListener("gform_main_scripts_loaded",function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener("DOMContentLoaded",o):document.addEventListener("gform_main_scripts_loaded",o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook("action",o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook("filter",o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook("action",o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook("filter",o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook("action",o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook("filter",o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+"_"+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){"function"!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),"action"==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),"filter"==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});
Voornaam*
Ik wil aankondigingen ontvangen voor*

 • Een donatie/ dana voor de begeleiders ondersteunt hen in het verzorgen van de dagelijkse Live Meditaties en Live Lezingen.
 • Met het Lidmaatschap zijn we in staat:
  • Het huidige aanbod te faciliteren;
  • De communicatie te verzorgen;
  • Ondersteuning te bieden;
  • Het platform technisch verder te ontwikkelen.
 • Naast het Lidmaatschap kun je het platform 30NOW ook ondersteunen met aparte gift.

Dank namens het team van 30NOW, dank namens alle begeleiders voor je ondersteuning! 

30NOW is een advertentievrij platform en dient volledig gefinancierd te worden door het Lidmaatschapsgeld en donaties (dana).

 • Een donatie/ dana voor de begeleiders ondersteunt hen in het verzorgen van de dagelijkse Live Meditaties en Live Lezingen. Voor meer informatie over onze visie op dana ga je naar 30NOW.nl/doneren
 • Met de opbrengsten uit het Lidmaatschap zijn we in staat:
  • Het huidige aanbod te faciliteren en te verbreden;
  • De communicatie te verzorgen;
  • Ondersteuning te bieden waar nodig;
  • Het platform technisch verder te ontwikkelen;
  • Als deelnemer bepaal je zelf welk Lidmaatschap-tarief voor en volgens jou passend is.
 • Naast het Lidmaatschap kun je het platform 30NOW ook ondersteunen met vrije gift.

Dank namens het team van 30NOW, dank namens alle begeleiders voor je steun!

 

Zoom worstelde in 2020 met cyber-aanvallen tijdens Zoom Meetings welke zeer verstorend konden zijn. Tegenwoordig heeft Zoom veel maatregelen genomen en de veiligheid flink verbeterd. Bij 30NOW gebruiken we vanaf 25 april 2021 Zoom Webinar. Deze toepassing is niet of nauwelijks negatief te beïnvloeden door buitenstaanders. Dit komt onder andere doordat bij Zoom Webinar, de deelnemer zelf geen video of audio kan activeren.

Heb je vragen of twijfels over het gebruik van Zoom Webinar? Deel ze met ons.

Met een Lidmaatschap kun je de live sessies terugkijken. Daarnaast worden de live sessies soms ook “uitgezonden” op YouTube en Facebook.

Heb je vragen of twijfels over het gebruik van Zoom? Deel ze met ons.

Zoom Webinars zijn voor deelnemers met “zoom-ervaring” heel herkenbaar. Je zal echter merken dat je geen camera en of microfoon kan activeren. Deelnemers zijn namelijk niet zichtbaar met Zoom Webinar. Daarnaast zijn er een aantal speciale functies zoals Q&A welke je mogelijk nog niet kent.

Wanneer je bent aangemeld voor de Live aankondigingen per e-mail maar geen deelname-links ontvangt, dan worden deze waarschijnlijk geblokkeerd door je spam-/reclame-filter.

De oplossing: Om er zeker van te zijn dat de e-mail aankondigingen bij je worden afgeleverd, kun je info(apenstaartje)30NOW.nl aan je adresboek, contactpersonen of lijst met veilige afzenders toevoegen.

Jazeker. Bij deelname is enkel en alleen de begeleider/ spreker zichtbaar in beeld. Voor deelname is wel registratie verplicht. Zo weten we wie er deelnemen en kunnen we, indien nodig, contact opnemen met de deelnemers.

Heb je een andere vraag over je privacy? Deel het met ons?

Wij maken gebruik van ‘Zoom Webinars’. Een belangrijk kenmerk van Zoom Webinars is dat deelnemers niet zichtbaar en hoorbaar zijn. Dit in combinatie met extra veiligheidsmaatregelen op de achtergrond maakt dat je veilig gebruik kunt maken van Zoom als deelnemer.

Vragen of twijfels? Neem contact met ons op.

Ja dat kan. Met de volgende bankgegevens kun je het bedrag voor het Lidmaatschap of Dana (donaties) voor de begeleiders overmaken.

Rekeningnummer: NL11BUNQ2067341758 t.n.v. 30NOW

Vermeld alsjeblieft in de beschrijving welke bijdrage het betreft. Wanneer het een Lidmaatschap betreft, stuur ons dan ook even een bericht zodat we weten aan welk e-mailadres het Lidmaatschap gekoppeld moet worden.

Alvast bedankt!

Ja. Met een (betaald) Lidmaatschap heb je de mogelijkheid om alles terug te luisteren/ terug te kijken en ook achteraf vragen te stellen.
Heb je al een Lidmaatschap? Klik dan hier.

Alle live sessies zijn 36 uur na de live stream terug te luisteren/ kijken met een Lidmaatschap.

Ja. Met een (betaald) Lidmaatschap heb je de mogelijkheid om alles terug te luisteren/ terug te kijken en ook achteraf vragen te stellen.
Heb je al een Lidmaatschap? Ga dan naar Mijn Meditatie-pagina.

Aan de 30NOW Live sessies kan iedereen, met of zonder 30NOW account, live deelnemen.

De 30NOW Live sessies die je kan terugkijken met het Lidmaatschap kan je eenvoudig delen met iedereen. Hiervoor maak je gebruik van de deelknoppen welke zichtbaar zijn op ieder terugkijk-pagina (zie demo).

De meditaties uit het 30 Dagen programma en de Hartmeditaties kun je niet delen.

In de week van 20 april 2021 hebben ‘Zoom Webinar’ uitgebreid getest als mogelijke vervanger van Crowdcast. Uit alle analyses en ontvangen feedback bleek dat Zoom Webinar de beste kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit biedt voor de 30NOW Live Meditaties & Lezingen. Daarom hebben we besloten over te stappen op Zoom Webinar waarmee deelname via Crowdcast niet meer mogelijk is.

Loop je ergens tegenaan of je twijfels? Neem contact met ons op.

Bij de dagelijkse live meditaties en de live lezing op zondag is alleen de begeleider te horen en te zien. Je kan als deelnemer wel reageren via de chat!

Bij live sessies van Live Cursussen kan je ook (desgewenst) je eigen camera en microfoon inschakelen.

Alle live sessies zijn 36 uur na de live stream terug te luisteren/ kijken met een Lidmaatschap.

Bij deelname met een PC, Mac of laptop wordt tijdens de dagelijkse Live Meditaties en de wekelijkse Live Lezingen, bovenin je Zoom-venster, het aantal live deelnemers weergegeven.
Bij smartphones en tablets (oftewel mobiele apparaten) is deze functie nog niet beschikbaar en wordt het aantal live deelnemers daarmee ook niet weergegeven. Toch benieuwd naar het aantal live deelnemers? Deel het via de chat!

De geluids- en beeldkwaliteit kan per live sessie verschillen. Van invloed zijn de lokale internetverbinding en de apparatuur van de betreffende begeleider. Daarnaast kan ook jouw lokale internetverbinding en internet-browser van invloed zijn op de kwaliteit.

Heb je vragen of opmerkingen over de kwaliteit? Deel het met ons.

Reacties tijdens Live Lezingen en Live Meditaties zijn beperkt zichtbaar.

Wanneer je beschikt over een Lidmaatschap heb je onder andere de mogelijkheid om ook achteraf op Live sessies met beeld te reageren.
Meer informatie over het Lidmaatschap vind je hier.

De optie om te reageren op Live sessies is voor iedereen beschikbaar tijdens de Live stream.

Deelnemers met een Lidmaatschap hebben daarnaast de mogelijkheid om:

 • Live sessies met video terug te kijken
 • Live sessies met alleen audio terug te luisteren
 • Achteraf te reageren op alle Live sessies met beeld

Zoom Meetings is de meest gebruikte applicatie voor online (groeps)gesprekken. Doordat Zoom Webinar de herkenbare look & feel heeft van Zoom Meetings kunnen gastsprekers eenvoudiger aansluiten bij 30NOW Live. Daarnaast is de look & feel heel vertrouwd voor veel deelnemers, wat tijd en moeite kan schelen.
Ook zien we dat Zoom Webinar optimaal presteert op alle apparaten, van laptops tot smartphones. Deze drie punten maakt dat Zoom Webinar voor ons heel flexibel werkt.

Op 30NOW.nl/doneren hebben we een audio-fragment geplaatst waarin Joost uitlegt wat dana precies is en waarom 30NOW het principe van dana toepast.

Gebruik de deelname-link, in de e-mail aankondigingen of op 30NOW.nl
De Zoom applicatie is beschikbaar voor alle apparaten en wordt automatisch gedownload.

Vragen of technische problemen? Deel het met ons.

WAT IS ZOOM WEBINAR

We gebruiken Zoom Webinar voor dagelijks Live Meditaties & Lezingen. Zoom Webinar is een dienst van Zoom voor het volgen van live uitzendingen met beeld en geluid. Deelnemers kunnen daarbij reageren via de chat. Video (camera) en audio (microfoon) zijn bij deelnemers uitgeschakeld.

GOED OM TE WETEN

.av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88{ color:#83a846; border-color:#83a846; } .av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88 .av-icon-char{ font-size:20px; line-height:20px; } Deelname-links vind je op 30NOW.nl/live en worden 12 uur van tevoren verstuurd via de (gratis) e-mail aankondigingen. Vanaf een kwartier voor de live sessie kun je aansluiten;

.av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88{ color:#83a846; border-color:#83a846; } .av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88 .av-icon-char{ font-size:20px; line-height:20px; } 30NOW Live wordt mogelijk gemaakt op basis van vrije bijdrage.

.av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88{ color:#83a846; border-color:#83a846; } .av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88 .av-icon-char{ font-size:20px; line-height:20px; } De Zoom applicatie is beschikbaar voor alle apparaten. Deze download en installeer je eenmalig voor deelname.

.av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88{ color:#83a846; border-color:#83a846; } .av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88 .av-icon-char{ font-size:20px; line-height:20px; } Alleen de begeleider/ spreker is zichtbaar met beeld en geluid. Daarbij zijn er live sessies waarbij de begeleider/ spreker een deelnemer individueel de mogelijkheid kan geven om te reageren via zijn/ haar microfoon;

.av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88{ color:#83a846; border-color:#83a846; } .av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88 .av-icon-char{ font-size:20px; line-height:20px; } Het is een goed gebruik om elkaar via de chat te verwelkomen. Als je wilt dat alle andere deelnemers jouw berichtje lezen selecteer dan eerst, boven het chat-veld ‘To: Panelists and Attendees‘ – Bekijk ook deze schermafbeelding;

.av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88{ color:#83a846; border-color:#83a846; } .av_font_icon.av-2j39qey-112d8b07d42728ae348c56ddf8732d88 .av-icon-char{ font-size:20px; line-height:20px; } Vragen? Bekijk de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht.

Vanaf 25 april 2021 gebruiken we ‘Zoom Webinar’ voor het aanbieden van Live Meditaties & Lezingen. Hiermee kunnen we de beste kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit bieden.
De deelname-link voor iedere Live sessie verschijnt in de e-mail aankondigingen en op 30NOW.nl/live.

Indien je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van Zoom dan installeer je (eenmalig) de Zoom Applicatie.
Je kan reageren met behulp van de chat en je komt zelf niet in beeld.

Hier vind je alle informatie over 30NOW Live en Live Meditaties. Heb je andere vragen of opmerkingen over 30NOW Live? Neem dan contact op met Team Ondersteuning.

De inhoudelijke lijn die we bij 30NOW volgen is een eigentijdse benadering van boeddhistische meditatie. Centraal staat de beoefening van mindfulness of aandacht: een erkennend gewaarzijn van lichamelijke en mentale ervaringen. Hoewel er verschillen zijn in stijlen en inhoud van de aangeboden meditaties, sluiten ze alle aan bij het principe van mindfulness. Er worden ook meditaties aangeboden die andere kwaliteiten tot ontwikkeling kunnen brengen zoals kalmte, vriendelijkheid en compassie.

Zie ook 30NOW.nl/over-30now

De begeleider kiest het onderwerp/ thema voor de Live sessie. Onderwerpen kunnen daarnaast door leden worden aangedragen.

Begeleiders bepalen zelf of, wanneer en met welke regelmaat ze een Live sessies organiseren. Op 30NOW.nl/begeleiders kun je ook per begeleider bekijken wie op dit moment Live Meditaties en Live Lezingen organiseert.
Tip: Maak gebruik van de Live Aankondigingen en ontvang 24 uur voor iedere Live sessie een aankondiging in je mailbox.

 • 22 maart heeft een diverse groep van  gecertificeerde mindfulness trainers en ervaren retraitebegeleiders zich aangesloten bij een nieuw initiatief om meer Live Meditaties en Lezingen op de korte termijn mogelijk te maken > Zie: Live Meditatie voor iedereen

Ja, dat klopt. Live sessies worden vanaf december 2019 aangeboden met beeld/ video en geluid/ audio.