Boeddhistisch geluid

Voor het ontdekken en verkennen van innerlijke landschappen en maatschappelijke vergezichten.

Boeddhistisch geluid is een samenwerkingsverband tussen De Boeddhistische Blik | KRO-NCRV, Bodhi, Maitreya Instituut (uitgeverij Maitreya) en 30NOW.
Elk kwartaal creëren we aanbod op basis van een gezamenlijk thema. Op die manier willen we het boeddhistische geluid sterker laten doorklinken in het publieke debat.

 

November – december 2022

Thema: ‘Crisis als kans’

We leven in een uitdagende tijd. Voor velen van ons is de huidige manier van leven lastig en soms zelf onhoudbaar. De mensheid als geheel bevindt zich op een kruispunt; gaan we verder op de oude vertrouwde, maar voor velen heilloze, weg – of slaan we een nieuw pad in? Hoe neem je afstand van dat wat comfortabel en bekend is? En wat wordt dan die andere invulling?

Ook in onze persoonlijke leefwereld kan het schuren en ontstaat soms de noodzaak om los te laten en nieuwe wegen te verkennen. Vaak biedt een crisis ook kansen. Wat betekent een wijs en compassievol leven in deze tijd? Wat moeten we doen om ons bewustzijn nieuwe inzichten te geven en hoe kunnen deze helpen ons leven opnieuw vorm te geven?