Begeleiders & sprekers

Bekijk het individuele aanbod

Most of the offerings are in Dutch, but we regularly offer Live Lectures in English. In addition, some Live Courses, In-Depth Series and Live Retreats are also largely in English. See 30NOW.nl/cursussen-reeksen and use the language filter.

Good to know: The translation option in the menu bar is a feature that allows you to easily translate the content of 30NOW.nl from Dutch to English. The button, when clicked, activates a translation tool that automatically converts the text on the page from Dutch to English, making it more accessible for users who speak English but not Dutch.

Categorieën Cursussen

Nee. Voor deelname aan (bijna alle*) Live Cursussen, Verdiepingsreeksen en Live Retraites heb je geen Lidmaatschap nodig. Wanneer je niet beschikt over een Lidmaatschap account dan maak je een (gratis) Cursussen account aan voor deelname.
Op deze manier kunnen we je de juiste cursustoegang geven en bijbehorende informatie per e-mail met je delen.
Zie ook ‘accounts vergelijken’ voor meer informatie.

* De reeks Hartmeditaties is alleen beschikbaar bij een Lidmaatschap.

Heb je hierover nog een vraag? Deel deze dan via ondersteuning.30now.nl

Inspiratie-geschenk ontvangen? Als eerste, van harte welkom!

 • In de e-mail die je hebt ontvangen is het Inspiratie-Geschenk bijgevoegd als PDF-bijlage. Hierop staat de activatiecode vermeld.
 • Log in met je 30NOW account. Nog geen 30NOW account? Maak dan eerst hier een gratis Cursussen account aan.
 • Selecteer de Verdiepingsreeks welke staat vermeld op je Inspiratie-Geschenk.
 • Bij het aanmeldformulier vul je de Inspiratie-Geschenk activatiecode in. Hiermee wordt het aankoopbedrag gewijzigd naar nul euro.

Heb je vragen over de activatie van je Verdiepingsreeks? Neem contact op met Team Ondersteuning. We helpen je graag!

Op de volgende pagina’s wordt een betaalmogelijkheid aangeboden:

 • Betalingen voor cursussen vinden plaatsen via de aanmeldpagina van de cursussen. De aanmeldpagina’s vind je op 30NOW.nl/cursussen-reeksen
 • Betalingen voor het Lidmaatschap vinden plaatsen via de Lidmaatschap pagina 30NOW.nl/lidmaatschap
 • Donaties voor de begeleiders vinden plaats via de donatie-pagina 30NOW.nl/doneren

Op dit moment worden de volgende online betaalmethoden ondersteund:

 • iDEAL, Krediet- en debetkaarten, PayPal, Bancontact, SEPA Overboeking, SOFOT Banking, KBC/CBC Payment, Belfius Direct Net en GiroPay.

Naast bovengenoemde online betaalmethoden kun je het Lidmaatschap-tarief of cursus deelname-tarief ook overmaken naar bankrekeningnummer NL11BUNQ2067341758 t.n.v. 30NOW. Vermeld alsjeblieft bij de overschrijving welke bijdrage het betreft en stuur een bericht zodat we weten aan welk e-mailadres het Lidmaatschap of de cursus-toegang gekoppeld moet worden.

Alvast bedankt!

Categorieën Cursussen

Met een (actief) Lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal van de door jou aangeschafte Live Cursus of Verdiepingsreeks.
Met een Cursussen account verschilt de toegangsperiode per Live Cursus of Verdiepingsreeks. Meer informatie hierover vind je op de aanmeldpagina van de desbetreffende Live Cursus of Verdiepingsreeks.

Heb je hierover een vraag? Neem contact met ons op via ondersteuning.30now.nl

Bij 30NOW maken we, tijdens de Live Cursussen en Live Sangha avonden, gebruik van Zoom Meetings.
Bij de dagelijks Live Meditaties en Live Lezingen op zondag, maken we gebruik van Zoom Webinar. Onderstaande uitleg gaat over Zoom Meetings en heeft dus betrekking op de Live Cursussen en Sangha Live avonden.

Wat is Zoom Meetings

Zoom Meetings is een videoplatform dat het mogelijk maakt om online bijeenkomsten te organiseren waarbij de deelnemers elkaar live kunnen zien en horen.

 • Om deel te nemen aan een Zoom Meetings heb je een internetverbinding en een computer of mobiel apparaat nodig.
 • Vooraf installeer je (eenmalig) de Zoom applicatie via zoom.us/download.
 • Deelnemen gaat vervolgens door middel van een unieke vergader-URL of vergader-ID.
  Deze ontvang je van 30NOW per e-mail en is daarnaast zichtbaar op de Week- of Maand-pagina’s van de Live Cursus.
 • Je kunt vervolgens zelf je audio en video inschakelen en chatberichten versturen.

Video-handleiding voor deelname

Een handige video-handleiding over hoe je deelneemt aan een (Live) Zoom bijeenkomst vind je hieronder.

Gebruik maken van “Reactions” of “Reacties”

Tijdens een Zoom-meeting kunnen deelnemers gebruik maken van reactions/ reacties door op het “Reactions”-icoon te klikken in de onderste balk. Dit opent een pop-upmenu met verschillende emoticons die kunnen worden geselecteerd. Na het selecteren van een emoticon wordt het weergegeven in het scherm van de deelnemer en zichtbaar voor de begeleider en andere deelnemers van de live sessie. Reactions kunnen worden gebruikt om snel en niet-verstorend te communiceren met andere deelnemers tijdens de live sessie, bijvoorbeeld om aan te geven dat je graag wilt reageren door iets te zeggen.

Vooraf testen

Voor deelname aan een Zoom Meeting kan het prettig zijn om wat ervaring op te doen met Zoom Meetings. Hiervoor kun je:

 • Deelnemen aan de volgende Zoom Meetings test-sessie welke 24/7 beschikbaar is via https://zoom.us/test
 • In Zoom kun je bij instellingen je geluid en microfoon testen:
  • Klik op het geluidspictogram in de linkeronderhoek van de Zoom applicatie.
  • Selecteer “Test Speaker and Microphone” uit het menu.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm om de audio en microfoon te testen.
  • Als de test succesvol is, zou je moeten kunnen horen wat je inspreekt via de speaker en zou het geluidsniveau van je microfoon moeten worden weergegeven.
 • Daarnaast worden alle live sessie een kwartier voor de start opengezet voor deelname zodat je je beeld en geluid kan testen.

Algemene technische tips

Bij deelname aan een Zoom Meeting moet je op de volgende zaken letten:

 1. Stabiele internetverbinding: Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding om ononderbroken deel te nemen aan de Zoom Meeting.
 2. Werkende camera en microfoon: Zorg dat je camera en microfoon goed werken en dat je goed zichtbaar/hoorbaar bent voor andere deelnemers. Heb je twijfels? Test dan vooraf je beeld en geluid. Zie ‘Vooraf testen’ hierboven.
 3. Up-to-date: Zorg ervoor dat je Zoom applicatie up-to-date is. Je kunt de laatste versie downloaden en installeren via zoom.us/download

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Team Ondersteuning.

We maken een onderscheid tussen 4 betalingen:

 • Donaties/ dana voor de begeleiders van de dagelijkse live sessies: Dit ondersteunt de begeleiders in het verzorgen van de live meditaties en lezingen. De ontvangen bedragen worden periodiek verdeeld onder de begeleiders die een live meditatie of lezing hebben verzorgd.
  Meer informatie (met een videoboodschap over dana van Joost): 30now.nl/doneren
 • Lidmaatschap-betalingen: Deze betalingen maken het platform 30NOW mogelijk. Hierbij geldt: Omdat iedere persoonlijke situatie verschilt, willen we je zelf de keuze geven welk bedrag voor het Lidmaatschap voor jou haalbaar of passend is.
  Meer informatie: 30now.nl/registratie
  De Lidmaatschap-betalingen stellen ons in staat om:

  • Het huidige aanbod te faciliteren;
  • De communicatie te verzorgen;
  • Ondersteuning te bieden waar nodig;
  • Het platform technisch verder te ontwikkelen;
  • Het aanbod te verbreden.
 • Deelname-tarief bij Live Cursussen en Verdiepingsreeksen: Hiermee kan 30NOW de Live Cursussen en Verdiepingsreeksen in samenwerking met de betrokken begeleider(s) aanbieden. Meer informatie: 30now.nl/cursussen-reeksen
 • Vrije gift voor 30NOW: Als laatste is er de mogelijkheid om tussentijds een vrije gift aan 30NOW over te maken. De ontvangen bedragen worden opdezelfde manier besteed als bij het Lidmaatschap. Het is extra steun voor het team dat op de achtergrond dagelijks bezig is met het faciliteren van onze missie ‘Meditatie voor iedereen toegankelijk maken’.
  Meer informatie: 30now.nl/over-30now

Tegelijkertijd mag geld nooit een belemmering vormen voor deelname. Daarom geldt:
Mocht het niet mogelijk zijn om het Lidmaatschap-basisbedrag of een cursus deelname-tarief te betalen, neem dan contact met ons op, zodat we voor jou tot een passende afspraak kunnen komen. Want hoewel we een organisatie zijn welke kosten maakt, zijn we van mening dat geld nooit de reden mag zijn om geen toegang te krijgen.

Dank namens het team van 30NOW, dank namens alle begeleiders voor je ondersteuning!

Bij 30NOW maken we, tijdens de Live Cursussen en Live Sangha avonden, gebruik van Zoom Meetings.
Bij de dagelijks Live Meditaties en Live Lezingen op zondag, maken we gebruik van Zoom Webinar.

Een kenmerk van Zoom Webinars is dat deelnemers niet zichtbaar en hoorbaar zijn.
Bij Zoom Meetings passen we extra veiligheidsmaatregelen toe zodat toegang alleen mogelijk is voor de cursus-deelnemers.

Vragen of twijfels? Neem contact met ons op.

Categorieën Cursussen

Voor de meeste Verdiepingsreeksen is dit mogelijk met het Inspiratie-Geschenk: 30NOW.nl/inspiratie-geschenk

Ja, dat kan. Bij aanschaf van het Lidmaatschap, Live Cursussen, Verdiepingsreeksen of het Inspiratie-Geschenk kun je bij het aanmeldformulier de gegevens van de organisatie/ het bedrijf invoeren. Na betaling ontvang je de factuur, met de ingevoerde bedrijfsgegevens, in je mailbox.

Bij de dagelijkse live meditaties en de live lezing op zondag is alleen de begeleider te horen en te zien. Je kunt als deelnemer wel reageren via de chat!

Bij live sessies van Live Cursussen kun je ook (desgewenst) je eigen camera en microfoon inschakelen.

Zodra je bent ingelogd, vind je in het hoofdmenu onder CURSUSSEN de door jou aangeschafte Live Cursussen en Verdiepingsreeksen.
Heb je hier nog een vraag over? Neem dan contact met ons op via ondersteuning.30now.nl
Categorieën Cursussen

We hebben enkele basisgegevens (voornaam, achternaam en e-mailadres) nodig om je te kunnen registreren voor een Live Cursus, Verdiepingsreeks of Live Retraite. Dit gebeurt met het aanmaken van een  (gratis) Cursussen-account of (betaald) Lidmaatschap-account.

Een account is vereist vanwege de volgende redenen:

 • Op deze manier weten we (30NOW en de cursusbegeleider) wie er deelnemen;
 • Voor toegang tot het cursusmateriaal;
 • Voor het toesturen van aanvullende informatie over de cursus;
 • Voor het toesturen van de nieuwsbrief.

Heb je hierover een vraag? Neem contact met ons op via ondersteuning.30now.nl

Deelname aan het 30 Dagen programma is 30 dagen gratis. Daarnaast worden de dagelijkse Live Meditatie en Lezingen aangeboden op basis van een vrije bijdrage/ dana.

Wanneer je graag gebruik wilt maken van het Lidmaatschap of deel wilt nemen aan een Live Cursus of Verdiepingsreeks, maar dit echt niet kan betalen. Stuur ons dan een bericht. Want hoewel we een organisatie zijn welke kosten maakt, zijn we van mening dat geld nooit de reden mag zijn om mensen geen toegang te geven tot 30NOW.

Categorieën Cursussen

Dit zijn pagina’s die specifiek is ontworpen voor een bepaald moment binnen een Live Cursus of Verdiepingsreeks. Het bevat alle benodigde informatie en materialen voor die specifieke week of maand, met bijvoorbeeld lezingen in videoformaat, verdiepende teksten, citaten, oefeningen en geleide meditaties in audioformaat.

Deze pagina’s zijn bedoeld om je als cursusdeelnemer stapsgewijs te ondersteunen bij het volgen van de cursus en het thema van dat moment te belichten.
Deze pagina’s bieden ook de mogelijkheid om te reageren door bijvoorbeeld een vraag te delen. Dit is een belangrijk onderdeel van het leren en groeien als meditatiebeoefenaar, omdat het je in staat stelt om in contact te komen met de begeleider en andere cursusdeelnemers. Dit kan zorgen voor verdere verdieping van de kennis en ervaring, evenals het beantwoorden van eventuele vragen of onzekerheden.

Een voorbeeld van een lespagina vind je hieronder.

Bij 30NOW maken we, tijdens de Live Cursussen en Live Sangha avonden, gebruik van Zoom Meetings.
Bij de dagelijks Live Meditaties en Live Lezingen op zondag, maken we gebruik van Zoom Webinar. Onderstaande uitleg gaat over Zoom Meetings en heeft dus betrekking op de Live Cursussen en Sangha Live avonden.

Zoom Meetings en Zoom Webinar zijn beide producten van Zoom, maar met verschillende doelen en functies. Hieronder staan de belangrijkste verschillen tussen deze twee producten:

 1. Doel: Zoom Meetings is bedoeld voor groepsinteractie waarbij iedereen zijn of haar camera en microfoon kan inschakelen. Zoom Webinar is ontworpen om als begeleider/ spreker voor een grote groep deelnemers met beeld en geluid te presenteren waarbij deelnemers alleen via de chat reageren (en andere deelnemers dus niet kunnen horen of zien).
 2. Deelnemers: Bij Zoom Meetings kunnen de deelnemers actief deelnemen door te spreken en te chatten, terwijl bij Zoom Webinar de deelnemers als toeschouwers fungeren en alleen kunnen kijken, luisteren en chatten.
 3. Presentaties: Bij Zoom Meetings kunnen meerdere deelnemers in beeld komen, terwijl bij Zoom Webinar er maar één begeleider/ spreker is en de rest van de deelnemers alleen als publiek fungeert.
 4. Functies: Zoom Meetings biedt functies zoals schermdeling, opname, chat en virtuele achtergronden, terwijl Zoom Webinar extra functies heeft zoals Q&A-sessies en vragen voorafgaand aan deelname.
 5. Beveiliging: Beide producten bieden beveiligingsfuncties zoals wachtwoordbeveiliging en wachtwoordbeveiliging, maar Zoom Webinar biedt extra beveiligingsopties zoals registratie en verificatie van deelnemers.

In het algemeen is Zoom Meetings gericht op kleinere groepen, terwijl Zoom Webinar gericht is op grotere groepen en publieke presentaties.

Categorieën Cursussen

Het opsplitsen in (live online) groepen voor interactieve contactmomenten, met beeld en geluid, is soms een onderdeel van een Live Cursus.
Hiervoor maken begeleiders gebruik van ‘Breakout Rooms’ in Zoom.

Je hebt daarbij als deelnemer altijd de mogelijkheid om niet deel te nemen aan Breakout Rooms. In dat geval blijf je in de zogenaamde “Main Room” wanneer de Breakout Rooms actief zijn.

De begeleider zal je hierover het nodige vertellen. Ook kun je bij vragen contact opnemen met Team Ondersteuning.

 • Voor deelname aan Live Meditaties en Lezingen is geen account. Je kunt dus direct live deelnemen.
 • Voor het terugkijken dien je te beschikken over een Lidmaatschap account.
 • Voor deelname aan een cursus dien je te beschikken over een Lidmaatschap account of een Cursussen account.

Bekijk de vergelijking van de verschillende accounts en zie welk account voor jou van toepassing is.

This is an automatically translated version of 30NOW.nl - Translations may not always be accurate