Zaterdag 30 april 2022 – 9:30 tot 16:30 uur

Leren Mediteren

Edel Maex

Er zijn niet veel dingen die je op één dag kunt leren. Mediteren wel… en dan heb je een heel leven om het te verdiepen.

Ervaar de kracht van meditatie

Mediteren verbetert onder andere je concentratie en je geheugen, het verlaagt je stressniveau, je ervaart meer positiviteit en je bent emotioneel meer in balans.

Vaak gehoorde eerste reacties als iemand gaat mediteren zijn: ‘Het lukt mij niet.’, ‘Ik dwaal voortdurend af.’ ‘Zie je wel, mediteren is niets voor mij.’ Inderdaad, je dwaalt voortdurend af en dat is helemaal geen probleem. We mediteren niet om onze geest leeg te maken, maar om hem te leren kennen.

Maar hoe doe je dat nu, mediteren? Het is eenvoudiger dan je denkt. Misschien is dat nog het grootste struikelblok: de eenvoud ervan.

Welke lichaamshouding is het meest geschikt om te mediteren? Wat zijn de lange termijn voordelen van mediteren?

Dit is wat je kan verwachten

 • Eendaagse live sessie

  In deze eendaagse Live Cursus – Leren mediteren kiezen we voor een parcours van één dag, met als enige bedoeling om te leren mediteren, met als enige context ons dagelijks leven.

  • Datum: Zaterdag, 30 april
  • Tijdstip: 9.30 – 16.30 uur (met pauze)

  Edel Maex neemt je mee op deze dag om antwoord te geven op bovenstaande vragen en de vragen die ontstaan deze dag. Dit is JOUW kans om alles te weten te komen over mediteren. Ervaar het zelf tijdens deze waardevolle dag onder begeleiding van Edel Maex (psychiater, meditatieleraar en een van de grondleggers van het werken met mindfulnesstraining in de Lage Landen).

  Deze eendaagse Live Cursus wordt gegeven door Edel Maex en is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘Leren Mediteren’.

 • Vragen en ervaringen delen

  Je hebt de mogelijkheid om je vragen en ervaringen te delen met Edel Maex en de andere deelnemers. Vanzelfsprekend tijdens, maar ook voor en na de Live Cursus.

 • Terugkijken

  De opname van de live sessie kun je naderhand terugkijken.

  • Met (actief) Lidmaatschap voor een onbeperkte periode.
  • Zonder (actief) Lidmaatschap tot 3 maanden na de cursusperiode.