Contact

Riët Aarsse

De dingen zien zoals ze zijn – dat is het proces en resultaat van vipassana meditatie. Als we ons geleidelijk en ontspannen oriënteren op wat ‘hier’ is, kunnen we nieuwe dingen gaa.
Als onze mind kalmeert kunnen we onderzoeken wat er gebeurt als ons bewustzijn in contact komt met iets. Dat ‘iets’ kan een vorm of een kleur zijn die we zien.. Maar ook bijvoorbeeld een fysieke sensatie die we opmerken en waar we ons bewust van worden.
Het moment dat het bewustzijn met ‘iets’ in aanraking komt, noemen we ‘contact’ (phassa in het pali). Deze meditatie gaan we ontspannen verkennen wanneer we bewust zijn van ‘contact’.– ‘Live Vipassana Meditatie op Maandagavond’: Deze serie wordt verzorgd door verschillende begeleiders uit de vipassana traditie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. De live meditaties zijn voor iedereen toegankelijk en ook los van elkaar te volgen. Na een korte inleiding is er een half uur meditatie. Afsluitend is er een uitwisseling van 15 minuten (via de chat – ‘Live Vipassana Meditatie op Maandagavond’: Deze serie wordt verzorgd door verschillende begeleiders uit de vipassana traditie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. De live meditaties zijn voor iedereen toegankelijk en ook los van elkaar te volgen. Na een korte inleiding is er een half uur meditatie. Afsluitend is er een uitwisseling van 15 minuten (via de chat in Zoom).