30 Dagen programma

Met activatie ga je direct van start met 30 dagen mediteren:
● Je mediteert 30 dagen, 15 minuten per dag;
● Iedere dag krijg je toegang tot een nieuwe Dag-meditatie;
● Je leert stapsgewijs de kracht van meditatie begrijpen en ervaren;
● Na 30 dagen verloopt je toegang en kun je een Lidmaatschap overwegen.

Lidmaatschap activeren of verlengen

Meer toegang, verdieping en verbinding met het Lidmaatschap.

1000+ meditaties & lezingen van diverse begeleiders en stromingen, direct toegankelijk;

Inzicht bij en antwoord op veelvoorkomende meditatie-uitdagingen;

Behoud toegang tot aangeschafte Live Cursus & Verdiepingsreeks materiaal;

Onbeperkte toegang tot het 30 Dagen programma & de verdiepende Hartmeditaties;

Ondersteun onze missie ‘Meditatie voor iedereen’;

Kies zelf het Lidmaatschap-tarief dat bij jou past.

 Het Lidmaatschap dient voor een deel als vergoeding voor onze werkzaamheden. We investeren bijvoorbeeld in de techniek, bieden technische ondersteuning aan alle deelnemers en begeleiders, zorgen voor een goede online beveiliging en blijven bezig met het verbeteren van het gebruiksgemak.
Daarnaast willen we het aanbod verder verduurzamen, verbreden en nieuwe cursussen ontwikkelen. Zo blijven we ons inzetten voor ons doel: meditatie toegankelijk maken voor iedereen. 

Omdat iedere persoonlijke situatie verschilt, willen we je zelf de keuze geven om te bepalen welk bedrag, voor het Lidmaatschap, voor je haalbaar en passend is. Daarom hanteren we drie tarieven voor het Lidmaatschap: Basis, Midden en Ambassadeur. De toegang is bij deze tarieven hetzelfde, maar de manier waarop je bijdraagt, is verschillend en wordt hierboven per tarief toegelicht.

Tegelijkertijd mag geld nooit een belemmering vormen voor deelname. Daarom geldt:
Mocht het niet mogelijk zijn om het Basis-tarief te betalen, neem dan contact met ons op, zodat we voor jou tot een passende afspraak kunnen komen.
Want hoewel we een organisatie zijn welke kosten maakt, zijn we van mening dat geld nooit de reden mag zijn om geen toegang te krijgen.

Veel gestelde vragen:

Meditatie wordt beoefend in diverse religieuze tradities en is dus niet “exclusief” boeddhistisch. Je zou meditatie kunnen zien als een pauze in je drukke leven, waarin je een paar keer diep ademhaalt en je aandacht naar binnen richt. Wat je ontdekt is niet per se iets religieus, maar jezelf:  je gedachten, gevoelens, diepere overtuigingen, patronen en persoonlijkheidskenmerken.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Afleidende gedachten zijn normaal tijdens meditatie. Het is belangrijk om deze gedachten te erkennen en ze voorbij te laten gaan zonder oordeel. Breng je aandacht dan zachtjes terug naar je ademhaling of het focuspunt van je meditatie.

Vond je deze info nuttig?
2
0

Als je even stil zit dan merk je dat je eigenlijk voortdurend aan het denken bent. Je denkt aan je agenda voor vandaag, hoe het met je vriend(in) gaat, aan het vuilnis dat nog opgeruimd moet worden, aan een opmerking van een collega op het werk, etcetera. Omdat je geest almaar doordraaft, is er geen ruimte  om jezelf en dít moment te ervaren. Met 30NOW meditatie train je de geest om deze ruimte weer te ervaren en terug te keren naar het hier en nu. 

Vond je deze info nuttig?
1
0

Het proces van mediteren is vergelijkbaar met het opbouwen van je conditie door sport, of het leren bespelen van een instrument. Alleen als je oefent en dit geruime tijd volhoudt, ga je de effecten ervaren.

De mate en de tijd waarin je effect ervaart, verschilt per persoon. Er zijn mensen die na de eerste keer al sterke effecten merken, waar anderen na twee weken of pas twee maanden milde effecten waarnemen. Geef jezelf vooral de ruimte en tijd om dit zelf te onderzoeken. Positieve effecten zul je op den duur bijna zeker ervaren.

Vond je deze info nuttig?
3
0

De ideale duur van een meditatiesessie varieert per individu. Voor beginners is 5-10 minuten een goed startpunt. Naarmate je comfortabeler wordt, kun je dit geleidelijk verhogen. Het belangrijkste is consistentie, niet de lengte van de sessie.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Er zijn honderden wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van meditatie. De resultaten geven doorgaans aan dat mensen die regelmatig mediteren, een betere mentale én lichamelijke gezondheid hebben dan mensen die niet mediteren.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Mediteren kan positief werken bij de behandeling van depressieve klachten, maar doorgaans vooral als je al op de weg terug uit een depressie bent. Bij depressieve klachten raden wij je daarom aan om eerst goed te overleggen met je arts of behandelaar voor je van start gaat met mediteren bij 30NOW/ meditatie.

Vond je deze info nuttig?
3
0

In slaap vallen tijdens meditatie komt regelmatig voor. Dit kan een teken zijn van ontspanning of vermoeidheid. Probeer meditatie op een ander tijdstip te beoefenen of in een minder comfortabele positie om wakker te blijven.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Nee, meditatie is in principe heel eenvoudig. Maar door onze veelal vastgeroeste patronen en overtuigingen voelt het soms lastiger dan je zou verwachten. We zijn namelijk gewend om alle gedachten, emoties en gebeurtenissen direct te veroordelen of te overdenken.
Je kan hiermee zeggen dat de moeilijkheid van meditatie juist zit in de eenvoud.

Vond je deze info nuttig?
2
0

Dat is een veelgehoord misverstand. Mediteren kan directe voordelen hebben voor je eigen welzijn, maar tegelijkertijd gaan de mensen om je heen ervaren dat je beter in je vel zit. Dat je meer aandacht hebt – ook voor hen! – en dat je geduldiger of vriendelijker bent tegenover je  familie, vrienden, je partner of collega’s. Meditatie kan kortom helpen om relaties te verbeteren.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Volgens het woordenboek staat meditatie voor: “bezinning, reflectie, concentratie op het innerlijk”. Daar is weinig zweverigs aan.
Het is een praktische training in het bewust worden van wat er in jezelf speelt. Wel komt het oorspronkelijk uit het Azië waardoor de methode voor veel mensen onbekend is. Daarbij roept het snel associaties op met wierook, lotus-houdingen, buddha-beeldjes en meditatiekussens. Grappig genoeg zijn deze elementen bij meditatie helemaal niet nodig, maar sommige vinden deze aspecten wel behulpzaam.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Ja, iedereen kan leren mediteren. Meditatie is een training van de geest en hierbij zijn sociale status, religie of bijvoorbeeld leeftijd geen belemmering. Het vraagt alleen een tijdsinvestering en doorzettingsvermogen om te mediteren.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Dat kan wel, maar bij 30NOW brengen we theorie en praktijk samen waardoor jij alleen maar een rustige zitplaats en een luisterend oor nodig hebt om de kracht van meditatie te ervaren. Dit kost minder energie en moeite dan wanneer je jezelf eerst gaat inlezen om vervolgens ervaring in de praktijk op te doen. Daarnaast ben je er met 30NOW zeker van dat je eenvoudig in contact staat met ervaren begeleiders en geestverwanten die ook hiermee bezig zijn. 

Vond je deze info nuttig?
2
0

Ja, meditatie kan de creativiteit en het probleemoplossend vermogen stimuleren door de geest ruimte te geven en nieuwe perspectieven en ideeën te laten ontstaan.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Ja, meditatie kan effectief zijn in het beheersen van chronische pijn. Het helpt de focus te verleggen van de pijn en kan de perceptie van pijn in de hersenen veranderen. Mindfulness en bodyscan meditaties zijn bijzonder nuttig in dit opzicht.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Ja, meditatie kan helpen bij het verbeteren van relaties door het vergroten van empathie en geduld, en door het verminderen van stress en reactieve emoties. Mindfulness meditatie is bijzonder effectief in het bevorderen van emotionele intelligentie en communicatievaardigheden.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Jazeker. Piekeren is denken in cirkels, en dat is met name ‘s nachts erg lastig te doorbreken. Door meditatie leer je die gedachten eerder op te merken en los te laten door ze met wat afstand te bekijken. Hiermee zullen de gedachten jou minder in de greep houden.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Ja, meditatie en yoga vullen elkaar goed aan. Yoga bereidt het lichaam en de geest voor op meditatie door middel van fysieke houdingen en ademhalingsoefeningen. Veel mensen vinden dat yoga hun meditatiepraktijk verdiept.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Als je regelmatig mediteert, kun je spirituele ervaringen hebben. Door middel van de oefeningen richt je je meer op het huidige moment. In dit moment kan je een glimp opvangen van spirituele dimensies. Uiteindelijk is het bewust aanwezig zijn in lichaam en geest al een spirituele activiteit op zichzelf.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Net als bij sport en het bespelen van een instrument is oefening nodig om de vaardigheid te leren. Met meditatie train je de geest om mentaal te fit te blijven; dit vraagt om structurele herhaling. Vooral in de eerste vier weken is dagelijkse training belangrijk om routine op te bouwen en concrete verandering te ervaren.

Vond je deze info nuttig?
2
0

Nee, je hoeft nergens in te geloven! 30NOW maakt gebruik van effectieve meditatietechnieken die wetenschappelijk zijn onderzocht. Deze staan los van religie, goeroes en overtuigingen. Het gaat erom dat je zelf gaat onderzoeken hoe meditatie voor jou kan werken. Daarvoor heb je wat geduld nodig, vertrouwen en doorzettingsvermogen, maar géén geloof. 

Vond je deze info nuttig?
2
0

Over het algemeen zijn de ochtenden het meest prettig wanneer je begint met meditatie. Maar het is aan te raden om de sessies te volgen op het moment van de dag dat het beste bij jou past, zodat je jezelf niet hoeft te forceren. Mediteren kan ook uitstekend wanneer je thuiskomt van je werk of voordat je gaat slapen.

Vond je deze info nuttig?
2
0

Zoek een redelijk rustige, comfortabele plek waar je niet snel gestoord wordt. Het helpt als je deze plek associeert met rust; dus niet achter een vol bureau of naast een volle wasmand. Maar belangrijk is dat je 30NOW overal kan beluisteren, dus je kunt ook gewoon je ogen sluiten.

Vond je deze info nuttig?
2
0

Hoewel mindfulness zijn wortels heeft in het boeddhisme, hoef je helemaal geen boeddhist te zijn om mindfulness te beoefenen. De bekende Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn heeft de mindfulnesstraining veertig jaar geleden ontwikkeld door de techniek van meditatie los te maken uit de boeddhistische context, en deze toegankelijk te maken voor westerlingen. Religie komt er in de training niet aan te pas, wel laagdrempelige meditatieoefeningen, yoga en andere manieren om bewuster te leren leven. Inmiddels zijn de MBSR (Engels: mindfulness-based stress reduction, op mindfulness gebaseerde stressvermindering) en MBCT (Engels: mindfulness-based cognitive therapy, op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie) zeer populair en helemaal geaccepteerd in het Westen.

Mindfulness verwijst naar:

 • De mindfulnesstraining, ontwikkeld om mensen te leren meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties.
Vond je deze info nuttig?
3
0

Een goede meditatiehouding is er een die comfortabel en stabiel is. Je kunt op een stoel zitten met je voeten plat op de grond, of op een kussen op de grond met gekruiste benen. Zorg ervoor dat je rug recht is maar niet gespannen.

Vond je deze info nuttig?
1
0

Een mantra is een woord of zin die herhaald wordt tijdens meditatie om de geest te focussen en te kalmeren. Mantra’s kunnen helpen om afleidende gedachten te verminderen en een diepere staat van meditatie te bereiken.”

Vond je deze info nuttig?
1
0

Gevoelens zijn meestal herkenbare ervaringen in je lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld gestrest bent, voel je misschien spanning in je nek en schouders. Emoties voel je ook in je lichaam, bijvoorbeeld verdriet als brok in je keel of boosheid als warmte en hartkloppingen. 

Gedachten zijn de beelden, herinneringen, overtuigingen, oordelen en overdenkingen die door je hoofd zwerven en vaak gevoelens veroorzaken.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Meditatie is een praktijk waarbij je je concentreert en je geest tot rust brengt. Mindfulness is een vorm van meditatie die zich richt op het bewust zijn van het huidige moment zonder oordeel. Mindfulness kan zowel binnen als buiten meditatiesessies worden beoefend.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Om Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de moderne mindfulness te citeren: “Het is je bewustzijn oefenen, van moment tot moment, zonder oordeel”.

Een staat van heldere, niet-oordelende en niet-afdwalende aandacht voor de inhoud van het bewustzijn. Los van de belevenis of de inhoud aangenaam of onaangenaam is.
Het ontwikkelen van deze kwaliteit van de geest zorgt ervoor dat: pijn, angst en depressie verminderen; verbetering van de cognitieve functie; het produceert zelfs veranderingen in dichtheid van grijze materie in hersengebieden met betrekking tot leren en geheugen, emotionele regulatie en zelfbewustzijn.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Als je even stil zit, merk je dat je bijna voortdurend aan het denken bent. Je agenda voor vandaag, die grappige Instagram post, hoe het met je vriendin/vriend gaat, het vuilnis dat nog weggebracht moet worden, een opmerking van een collega op het werk, zorgen over de toekomst, etcetera. Omdat je geest zo kan doordraven, blijft er weinig ruimte over om jezelf en je omgeving in het moment te ervaren. Met meditatie train je de geest om deze ruimte te ervaren in het hier en nu. 

Vond je deze info nuttig?
0
0

Wat je misschien als een nadeel kan ervaren is dat je routinematig tijd moet investeren en je oprecht moet willen openstellen voor de mogelijke inzichten die meditatie kan brengen. Mediteren is verder niet altijd geschikt voor mensen met psychiatrische klachten, zoals onbehandeld trauma of een depressie die nog niet in de herstelfase is.

Vond je deze info nuttig?
3
0

Meditatie leert je om je geest te kalmeren, concentratie te ontwikkelen en je bewustzijn te vergroten. Met meer bewustzijn van je denkpatronen en emotionele gewoonten, leer je om op een meer objectieve en bekwame manier naar jezelf en je omgeving te kijken. Dit helpt je om wat makkelijker met het leven om te gaan, en mee te gaan. Je gaat emoties beter begrijpen en je kan je impulsiviteit en reactiviteit eerder herkennen en soms ook gaan  doorbreken.

Een ander resultaat is een scherpere focus. Meditatie kan je vermogen om te focussen en te concentreren vergroten. 

Het kan ook helpen bij het verlichten van slaapproblemen en slapeloosheid doordat je leert te stoppen met piekeren. Verdere veelgenoemde  voordelen kunnen zijn:

 • Gevoel van geluk/ gemoedsrust
 • Minder emotionele reactiviteit; minder intense negatieve emoties en stemmingswisselingen
 • Meer inlevingsvermogen
 • Meer creativiteit en zelfontplooiing
 • Afname van angstklachten
 • Voorbeelden van fysieke voordelen:
 • Lagere hartslag
 • Lagere bloeddruk
 • Sneller herstel van stress
 • Diepere en langzamere ademhaling
 • Ontspanning van de spieren
  Beter kunnen omgaan met (chronische)  pijn
Vond je deze info nuttig?
1
0

De inhoudelijke lijn die we bij 30NOW volgen is een eigentijdse benadering van boeddhistische meditatie. Centraal staat de beoefening van mindfulness of aandacht: een erkennend gewaarzijn van lichamelijke en mentale ervaringen. Hoewel er verschillen zijn in stijlen en inhoud van de aangeboden meditaties, sluiten ze alle aan bij het principe van mindfulness. Er worden ook meditaties aangeboden die andere kwaliteiten tot ontwikkeling kunnen brengen zoals kalmte, vriendelijkheid en compassie.

Zie ook 30NOW.nl/over-30now

Vond je deze info nuttig?
2
0

Ademhaling is belangrijk in meditatie omdat het helpt om het lichaam en de geest te kalmeren. Door je aandacht op je ademhaling te richten, kun je een diepere staat van ontspanning en bewustzijn bereiken. Ademhalingsmeditaties, zoals mindfulness van de ademhaling, zijn een goede manier om hiermee te starten.

Vond je deze info nuttig?
0
0

Als je regelmatig mediteert, kan je spirituele ervaringen hebben. Door middel van concentratieoefeningen laat je je gebruikelijke gedachten en patronen los en richt je je op het huidige moment. In dit moment kan je een glimp of sterke kracht ervaren van spirituele dimensies. Uiteindelijk is het bewust aanwezig zijn met lichaam en geest al een spirituele activiteit op zichzelf. Andere spirituele ervaringen die je zou kunnen hebben:

 • Gevoel van ultieme verbondenheid
 • Energiestroom waardoor je je ruimer en meer in contact voelt.
 • Ervaring van innerlijke geluiden, kleuren of vormen.
 • Ervaring van grenzeloze, onvoorwaardelijke liefde.
 • Stroom van goedheid en acceptatie.
 • Prettige ervaring van de lege of vergankelijke aard van alles.
 • Het oplossen van je lichaam in licht of samenvloeiing met de omgeving.
 • Ervaren van een continue aanwezigheid van een allesomvattende rust.
Vond je deze info nuttig?
7
0

Je hoeft niet bang te zijn dat meditatie je verandert in een wazig persoon. Met meditatie train je je geest; de oefeningen helpen je om je aandacht te trainen. 

In je dagelijks leven ga je waarschijnlijk juist een sterkere concentratie en meer gemoedsrust ervaren. Daarnaast kom je waarschijnlijk makkelijker in een staat van “Flow” terecht. Psychologen gebruiken het woord “Flow” voor de mentale staat waarmee intensieve concentratie samengaat. Een ontspannen alertheid waarin afleidingen wegvallen en activiteiten vanzelf lijken te gaan.

Vond je deze info nuttig?
1
0

In ieder geval niet “dommer”! Door regelmatig te mediteren krijg je wat meer ruimte in je hoofd en pak je mogelijk ook makkelijker nieuwe zaken op. Het lijkt erop dat mensen dingen beter onthouden als ze regelmatig mediteren. Maar of je echt slimmer wordt, kunnen we niet garanderen!

Vond je deze info nuttig?
0
0

Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op!

This page is automatically translated, there may be occasional inaccuracies.