‘Spreken vanuit wijsheid’ start 18 april

,

We zijn blij dat we wederom de live cursus ‘Spreken vanuit wijsheid’ kunnen aanbieden van Riët Aarsse. Spreken vanuit wijsheid draagt bij aan de kwaliteit van onze relaties, thuis, op het werk, in de sangha en waar we ook maar zijn.
Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief de korte reflectie ‘Fragiele schoonheid’, twee suggesties om terug te kijken en de leestip ‘verbinden met je (voor)ouders’. Mooi weekend gewenst.

‘Spreken vanuit wijsheid’ – 18 april

Hoe we spreken is belangrijk! Voor onszelf en voor anderen. En het is vaak niet eenvoudig om wijs te spreken. We kennen allemaal wel momenten dat we het puntje van onze tong eraf zouden willen bijten omdat we iets zeiden wat we achteraf echt liever niet hadden willen zeggen. Of de keren dat we zwegen omdat we ons onzeker voelen omdat we niet weten wat juist is om te zeggen. Of dat we meer wilden bijdragen en achteraf niet tevreden over onszelf zijn. Of zo’n situatie waarin we in de hitte van een conflict olie op het vuur gooien in plaats van wijselijk zwijgen of iets verzoenends te zeggen.

’Spreken vanuit wijsheid’ brengt de meditatie en mindfulness naar ons relationele leven. Met Insight Dialogue, mediteren-in-interactie, mediteren we terwijl we spreken en luisteren!

Deze cursus is voor iedereen met (enige) meditatie-ervaring. Ervaring met Insight Dialogue is niet nodig. Als je ervaring hebt met ID of andere interpersoonlijke vormen van mediteren ben je ook zeer welkom.

Fragiele schoonheid

Naast ons huis staat een uilenkast. Moeder bosuil broedt al een maand op een ei. Er hangt een camera in de kast en wij volgen het proces van dichtbij. Een laptop staat naast onze bank en toont de livebeelden. Het is een fragiel proces. Voor haar eten is ze afhankelijk van het mannetje. Die levert vogels en muizen zeker niet op gezette tijden, we horen haar regelmatig roepen om meer. Indringers zijn er ook. Een duif werd verslonden toen hij op klaarlichte dag naar binnen ging.

Wij waren getuige en hielden angstvallig het ei in de gaten. Tot op heden lijkt het goed te gaan. Onzeker is het leven. Zoveel condities en omstandigheden die niet te controleren zijn. Ook in de meditatie betreden we een ruimte waarvan we de afloop niet kennen. Kun je met die houding zitten? Open, ontvankelijk, zonder te grijpen? Kunnen we het proces van gedachten, gevoelens en fysieke sensaties zijn eigen gang gunnen?

Leestip

Voorouders zijn geen mythische wezens, maar onze eigen familieleden. Hoe kom je met hen in het reine? En hebben we hier in het Westen eigenlijk nog wel zoiets als spirituele voorouders?

Vanuit het thema ‘‘Relaties’ delen we graag als leestip het artikel van Bodhi: ‘Verbinden met je (voor)ouders’

Duurzaam geluk – De basis van het Boeddhisme

In deze Verdiepingsreeks verken je samen met Zen-leraar Maarten Olthof de betekenis van de Vier Edele Waarheden en het Achtvoudige Pad. In je eigen tempo en op je eigen plek. We duiken in het leven van Siddhartha, de Boeddha, om inspiratie op te doen voor ons eigen leven.

Meer informatie en direct van start: 30now.nl/duurzaam-geluk

Aankomende live meditaties en lezingen

De komende dagen en weken staan er veel waardevolle meditaties en lezingen op de planning.

Zo kun je zondag 19 maart een meditatie van Michaël Verlouw volgen en een lezing van Leni Cellini over ‘Groeien in (zelf)liefde’.

Bekijk de actuele planning met alle aankomende live sessies op 30NOW.nl/live (http://30now.nl/live#planning) en doe mee. Iedereen is van harte welkom.

De live meditaties en lezingen worden mogelijk gemaakt met dana/ donaties. Alleen met de vrijwillige bijdragen van deelnemers kunnen de begeleiders de live sessies blijven aanbieden.

We willen daarom iedereen hartelijk bedanken die de afgelopen weken een bedrag, klein of groot, heeft overgemaakt aan de begeleiders via 30NOW.nl/doneren
Bekijk de aankomende Live sessies: 30NOW.nl/live

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties