In deze nieuwsbrief mogen we de nieuwe verdiepingsreeks “Shamatha Meditatie” aankondigen: ‘De weg naar lichamelijk en mentaal evenwicht’. We hebben twee terugkijk-tips en een live tip voor morgenavond. Een oproep van Helena die vrijwilligers zoekt voor de retraite met Bhikkhu Anālayo. We nemen een kijkje achter de schermen en willen je graag danken voor je steun.

‘Shamatha meditatie’ – Nu beschikbaar

In onze drukke en veeleisende wereld is het soms moeilijk om lichamelijk en mentaal evenwicht te vinden. Maar met deze krachtige meditatie techniek willen we je helpen om ontspanning, stabiliteit en helderheid te trainen.

Shamatha, wat letterlijk “kalmte” betekent in het Sanskriet, is een eeuwenoude meditatieve beoefening die de geest tot rust brengt en helpt om volledig in het huidige moment te zijn. Door middel van gerichte aandacht en ademhalingstechnieken leer je om afleidingen los te laten en een staat van serene concentratie te bereiken.

Deze verdiepingsreeks biedt een gestructureerde benadering van Shamatha Meditatie, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Elke les begeleid je door verschillende meditatie-oefeningen, lezingen, regels uit een sutta en thuisbeoefeningen. Dit is te volgen in je eigen tijd en tempo wanneer het jou uitkomt.

De voordelen van regelmatige beoefening van Shamatha Meditatie zijn talrijk. Naast het ervaren van innerlijke rust en helderheid, kan het focus en concentratie verbeteren, stress verminderen, emotionele veerkracht vergroten en een dieper gevoel van welzijn bevorderen.

Start vandaag met de Shamata Meditatie verdiepingsreeks, op weg naar lichamelijk en mentaal evenwicht.

  • Verdiepingsreeks van Karin Rekvelt
  • Van start op een zelfgekozen moment – in je eigen tempo
  • 4 thema’s – 4 weken
  • Ieder thema bestaat uit een lezing, een meditatie, reflectie op de meditatie, een sutta en de thuisbeoefening.
  • Meer informatie & direct van start: 30NOW.nl/shamatha-meditatie

30 september – 7 oktober 2023

Deze door Bhikkhu Anālayo ontworpen retraite verkent de vier vestigingen van opmerkzaamheid (lichaam, geest, gevoel en dhamma’s).
30NOW en Āgama Research Group nodigen je van harte uit om je beoefening te verdiepen met de bevrijdende leringen van het Satipaṭṭhāna sutta.
Online 8-daagse retraite met Bhikkhu Anālayo.

👉 Meer informatie en aanmelden: 30now.nl/retraite-bhikkhu-analayo

Live tip

Zondagavond 14 mei ben je van harte welkom bij de Live Lezing met Michaël Verlouw, over Sangha en Spirituele Vriendschap:

De Boeddha heeft zijn doelen met goede, met nobele, vriendschappen, heel hoog gezet. Namelijk het bereiken van de verlichting.

Maar ook dichterbij – veel dichterbij – kunnen we heilzame kwaliteiten ontwikkelen als we actief bezig zijn met spirituele vriendschappen, met Sangha. Voor de hand liggen wellicht liefdevolle vriendelijkheid, mededogen en medevreugde. Maar denk ook eens aan gelijkmoedigheid, dankbaarheid, geduld, vergeving…… Dat zijn allemaal kwaliteiten die je – vooral – in verbinding met anderen kunt ontwikkelen. Juist omdàt het niet altijd koek-en-ei zal zijn.

Sangha is in die zin een werkwoord!

👉 Deelname-link voor deze live lezing verschijnt op 30NOW.nl/live

Vrijwilligers gezocht voor Retraite Bhikkhu Anālayo

Oproep van Helena Pauptit:

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers om ons team mee te versterken. Vind je meditatie waardevol en zou je anderen hiermee willen ondersteunen? Dan is dit misschien iets voor jou!
De retraite wordt online gehouden van zaterdag 30 september t/m zaterdag 7 oktober 2023 en gedurende de retraite zal er voor de deelnemers een virtuele meditatiezaal 24 uur per dag beschikbaar zijn. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van het online platform Zoom.
Deze vrijwilligers houden de meditatiezaal draaiende. Ook ondersteunen zij deelnemers die bijvoorbeeld moeite hebben om in de meditatiezaal, of om in de dagelijkse vraag-en-antwoord-bijeenkomst met Bhikkhu Anālayo te komen.
Voelt het voor jou als waardevol om anderen te kunnen ondersteunen in hun meditatieproces en ben je wegwijs met Zoom? We nodigen je van harte uit om contact op te nemen met Helena Pauptit via [email protected] voor meer informatie hierover.

Hartelijke groet,
Helena Pauptit

Ondertussen… achter de schermen

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het maken van een reeks waarbij Guido Scholte nieuwkomers stapsgewijs meeneemt in de wereld van meditatie en de beoefening van mindfulness. Benieuwd? Volgende maand brengen we dit naar buiten!

Dank 🙏🏼

Heel hartelijk dank voor de ontvangen dana/ donaties voor de dagelijkse live sessies. Met de donaties blijf je de begeleiders ondersteunen en zorg je ervoor dat onze dagelijkse meditatiebijeenkomsten open en toegankelijk blijven voor iedereen, ongeacht ieders financiële situatie.

Voor meer informatie over de financiering van het 30NOW aanbod: Hoe wordt 30NOW precies gefinancierd?