30NOW Op Reis, nieuwe Live reeksen, ‘The four Brahmaviharas’ en meer…

,

Er is veel nieuws wat we graag met je delen:

Onderweg naar en gearriveerd op je vakantiebestemming kan je internetverbinding wat wisselvallig zijn. Daarom hebben we speciaal voor deze (aankomende) vakantieperiode 30NOW Op Reis! Een selectie meditaties en lezingen welke je eenvoudig kunt downloaden naar je smartphone, tablet of laptop. Ga naar 30NOW.nl/opreis en voel je vrij om het te delen het met vrienden en kennissen.

Afgelopen dinsdagavond ging Michaël Verlouw van start met de nieuwe live reeks De Zeven Factoren van Ontwaken. “Wanneer we deze kwaliteiten in onszelf ontwikkelen leggen we een stevig fundament onder de vrijheid die we zoeken – het vrij worden van lijden. Iedere factor van ontwaken is tegelijkertijd middel en voorwaarde om die bevrijding te bereiken.” Met een Lidmaatschap kun je de eerste live sessie al terugkijken en delen

Daarnaast ging deze zondagochtend Maarten Olthof verder met zijn live reeks over de 4 boeddhistische pelgrimsplaatsen in India en Nepal. Maarten Olthof is zen-monnik. Hij maakte een voettocht van 1000 km langs de 4 boeddhistische pelgrimsplaatsen in India en Nepal, een tocht waartoe de Boeddha op zijn sterfbed heeft opgeroepen. Ook deze serie kun je terugkijken en delen met een Lidmaatschap.

We willen graag twee nieuwe boeken met live boekbespreking onder de aandacht brengen. Op 30NOW.nl/boeken vind je het nieuwe boek van David Dewolf – Anders omgaan met boosheid en het nieuwe boek van Frits Koster en Jetty Heynekamp – Op Retraite. Voor deze boeken staan op 23 juni en 27 juni Live interactieve boekbesprekingen gepland. Daarnaast kun je op 30NOW.nl/boeken steeds vaker voorleesfragmenten voorbij zien komen, zoals bij het boek Terug naar de markt.

We zijn bijna klaar met de voorbereidingen voor een bijzondere nieuwe verdiepingsreeks: The four Brahmaviharas by Ayya Virañani. Deze Engelstalige 4 weekse verdiepingsreeks zal bestaan uit vooraf opgenomen lezingen door Ayya Virañani. De lokale situatie in Myanmar, waar Virañani verblijft, maakt het zeer uitdagend om goede opnames te maken. Samen met Heidi Rommens en Ank Schravendeel is het toch gelukt de lezingen over de Brahmaviharas op te nemen. We kijken uit naar het moment dat we deze 4 weekse reeks, vanaf half juli, kunnen gaan aanbieden.

Speciaal voor studenten en jongvolwassenen gaan Ed de Bruin en Marjolein Prenger Live sessies verzorgen. Deze zijn gratis te volgen en achteraf niet terug kijken. Daarbij kan je zelf de thema’s delen waarbij je stil wilt staan.
Data van de eerste live sessies volgen later deze week. Je kunt je op 30NOW.nl/live-voor-studenten alvast aanmelden en je thema’s delen!

Het gesprek met Paul van Gogh, Boeddhistisch Geestelijk Verzorger bij Defensie willen graag nog benoemen. Paul: “De moed hebben om een gebouw binnen te rennen is één. De moed om je eigen tempel binnen te lopen vraagt om een ander soort moed” Luister via 30NOW.nl/podcast, Spotify, Apple Podcast of je favoriete Podcast app. Daarnaast kun je Paul trouwens ook volgen op Facebook: De Krijgsmacht Boeddhist

Enorm bedankt voor alle steun in de vorm van Lidmaatschappen (nieuwe en verlengingen), de extra financiële giften en de donaties/ dana voor de begeleiders die we de afgelopen weken opnieuw hebben mogen ontvangen. Met jullie steun kunnen we met veel enthousiasme en inspiratie doorgaan.

Hartelijke groet,
Team 30NOW

 

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties