Sangha 30NOW en meer…

Graag willen we de volgende nieuwe ontwikkelingen en initiatieven met je delen. 

Oekraïne

We geven aandacht en steun aan Oekraïne 🇺🇦

Er zijn verschillende initiatieven gepland, waarbij we alvast de volgende met je willen delen:

  • Zondagavond 27 februari (20:00 – 21:15) organiseren Riët Aarsse en Joyce Cordus een metta-meditatie en lezing voor iedereen die lijdt aan de oorlog in Oekraïne. ‘Na de meditatie is er een reflectie aan de hand van een les van de Boeddha over de wereldse winden die ons wellicht inspireert en kan ondersteunen in het omgaan met de gebeurtenissen. Het lijkt ons mooi om samen stil te staan. Wees van harte welkom.’
  • Dinsdagavond 1 maart (20:00 – 20:45) organiseert Mirjam Schild een meditatieavond in het teken van Oekraïne.
  • We gaan geld inzamelen voor Stichting vluchteling – Giro 999
  • Daarnaast is er de ruimte om je belevingen en wensen te delen in het nieuwe Sangha Forum. Nadere beschrijving volgt hieronder.

Nieuw: Sangha 30NOW

Sangha gaat over samen zijn en ervaren, over delen, maar ook heel duidelijk over dialoog. Sangha gaat over verschillen en overeenkomsten. Over aannames en nieuwsgierigheid. Op welke manier we ook op deze wereld verschijnen, het doet er niet toe, want we doen er allemaal toe. In de verschillen proberen we de overeenkomsten te ontdekken, samen, in de sangha en daarbuiten. En daar heb je anderen voor nodig, een authentieke verbinding van mens tot mens. Vanuit een authentieke verbinding met jezelf.

We hebben gemerkt dat er veel behoeften is aan meer contactmogelijkheden op 30NOW om het Sangha element te versterken. Daarom hebben deelnemers met een Lidmaatschap vanaf vandaag toegang tot 30NOW Sangha.

Deze pagina bestaat uit twee onderdelen. ‘Sangha Live’ & ‘Sangha Forum’.

Sangha Live zijn avonden om met elkaar samen te komen, elkaar te ontmoeten, te verbinden en in dialoog te gaan. Daarbij maken we gebruik van Zoom Meetings waarbij je je eigen camera en microfoon kan inschakelen en elkaar kan zien en horen. De eerste Sangha Live avond staat gepland voor 20 maart tussen 20:00 en 21:15.

Sangha Forum maakt het mogelijk om met elkaar korte of lange berichten te wisselen over verschillende onderwerpen. 

  • We starten het Sangha Forum met een aantal basis-categorieën. Onder iedere categorie kan je een nieuw relevant onderwerp toevoegen. Vervolgens kunnen andere leden hier vrij op reageren. 
  • Voel je dus vrij om een nieuw (gespreks)onderwerp te plaatsen en je reactie te delen.
  • Sangha Forum is enkel toegankelijk voor deelnemers met een 30NOW Lidmaatschap.

30NOW Sangha met daarin de Sangha Live sessies en het Sangha Forum zijn helemaal nieuw. Wij hopen dat je enthousiast bent. Zie je iets wat beter kan, onduidelijk is of niet klopt? Deel het dan met ons!

Boekpagina ‘Anders zien – De mooiste teksten van meditatieleraar Jotika Hermsen’

Al dertig jaar geeft meditatieleraar Jotika Hermsen les in de vipassanameditatie en de boeddhistische leer. Dat doet ze op een lichte en levendige manier die veel mensen aanspreekt. Ze schrijft ook graag columns, waarin ze kort maar krachtig boeddhistische thema’s verheldert aan de hand van gebeurtenissen uit haar eigen leven. In haar negentigste levensjaar koos ze haar mooiste dhammatalks (22) en columns (33) uit om met de wereld te delen. Voor velen zullen ze een feest van herkenning zijn.

Jotika Hermsen en Frieda Pruim worden op 24 maart door Joost van den Heuvel Rijnders geïnterviewd over dit bijzondere boek. Meer informatie over het boek en de Live Boekbespreking: 30now.nl/boeken/anders-zien

‘Tien spirituele metgezellen; met Frits Koster

8 maart gaat Frits Koster van start met zijn nieuwe live cursus  ‘Tien spirituele metgezellen’.

Op 10 dinsdagavonden worden de 10 tien spirituele metgezellen besproken en ervaren – deze tien ‘vervolmakingen’ (of pāramī in het Pali) kunnen worden beschouwd als voorlopers van de hedendaagse positieve psychologie, die gericht zijn op welbevinden en optimaal functioneren.

De 10 tien spirituele metgezellen zijn: – Wijsheid – Vrijgevigheid – Ethiek en discipline – Verzaking en vereenvoudiging – Geduld en verdraagzaamheid – Inzet, toewijding – Vastberadenheid en standvastigheid; moed – Waarheids- en realiteitsgetrouwheid; integriteit – Vriendelijkheid en welwillendheid – Gelijkmoedigheid.

Meer informatie en aanmelden: 30NOW.nl/tien-spirituele-metgezellen

Uitbreiding Team 30NOW

We zijn blij ook via deze weg te kunnen delen dat het Team van 30NOW is uitgebreid met Susan Boss in de rol van Projectcoördinator en Emmy Kleinpenning in de rol van Live Host. Susan zal met name ondersteunen bij de totstandkoming van Live Cursussen en Verdiepingsreeksen. Emmy zal regelmatig aanwezig zijn als host voor technische ondersteuning en algemene begeleiding van verschillende live sessies. 

Dank

Afsluitend willen we iedereen bedanken voor de ontvangen dana/ donaties voor de begeleiders en alle support met de aanschaf en/ of verlenging van het 30NOW Lidmaatschap 🙏🏼

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties