Dhamma Studiegroep – ‘De zeven factoren van ontwaken’

Vanaf 19 december gaan we ons met de nieuwe Live Cursus van de Dhamma Studiegroep, negen maanden richten op de zeven factoren van ontwaken. Dit en meer in deze nieuwsbrief van 19 november.

Dhamma Studiegroep – ‘De zeven factoren van ontwaken’

Er zijn negen maandelijkse online live sessies met alle deelnemers. Alle sessies worden begeleid door Bianca Vermeij en Helena Pauptit. De bijeenkomst begint met een inleiding op het thema van de maand, die iedere keer door een andere spre(e)k(st)er wordt gegeven.

De sprekers/spreeksters die de inleidingen geven zijn: Riët Aarsse, Arjan Schrier, Helena Pauptit, Frits Koster, Bianca Vermeij, zuster Vimalanani, zr Dhammadinnā, Simin Abhravesh en Joost van den Heuvel Rijnders.

Daarnaast bestuderen we de sutta’s (lezingen van de Boeddha) en andere teksten, stukjes uit de Boeddhistische psychologie, we volgen begeleide meditaties, doen oefeningen en luisteren naar dhammatalks.

Zo kunnen de zeven factoren van ontwaken meer de ruimte krijgen in ons leven, en helpen ze ons onderweg naar een vrije geest en een vrij hart.

Vanaf 19 december verschijnen de teksten en meditaties over het eerste thema. De eerste live sessie is op 23 januari.

  • Live cursus van Helena Pauptit & Bianca Vermeij
  • 9 Live (online) bijeenkomsten
  • 19 december 2022 – 20 november 2023
  • Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/studiegroep

Op Locatie

Met de jaarlijkse evaluatie gaven veel deelnemers aan de aankomende offline bijeenkomsten (op locatie) van de begeleiders te willen volgen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld retraites, meditatie-avonden en cursussen.
Daarom zijn we Op Locatie aan het uitbreiden met meer begeleiders die hun “offline” bijeenkomsten actief delen.
Suggesties voor verbeteringen zijn van welkom. Heb je een vraag over een bijeenkomst? Neem dan even contact op met de desbetreffende begeleider.

Podcast

Naast de recente aflevering over Adhitthana, kun je vanaf morgen luisteren naar de nieuwe en tevens laatste aflevering uit de podcast reeks ‘Dhamma in het dagelijks leven’. Mirjam en Ank bespreken dan Metta, oftewel vriendelijk en welwillend.

Je kunt trouwens alle 11 afleveringen terugluisteren waar en wanneer het je past.

Wil je reageren met een bedankje, vraag of ervaring? Laat je reactie achter op 30NOW.nl/podcast

Live tip

Zondagochtend (10.00 uur) is er een nieuwe Live Meditatie van Karin Rekvelt. Daarnaast kun je morgenavond (20.00 uur) aansluiten bij de Live Lezing van Phap Xa over Rust en helderheid.

We kunnen ons ervan bewust worden dat we juist in moeilijke tijden heel veel met onze rust en helderheid kunnen bijdragen. Het is belangrijk dat een kapitein in een storm op hoge zee rustig blijft en vanuit helderheid kan reageren. Moeilijke situaties kunnen pijnlijke gevoelens in ons naar boven brengen en als we weten, hoe we daar met rust en helderheid voor kunnen zorgen, geeft ons dat heel veel vertrouwen in onszelf. Met rust en helderheid herkennen we de voedingsbronnen van ons lijden en kunnen we een uitweg uit moeilijke situaties vinden.

Verder wijzen we je graag ook op de bijzondere interactieve Live Lezing van volgende week met Dick Verstegen en Misha Beliën: Zenmonnikschap anno nu. Meer informatie over de geplande live sessies (met actuele deelname-link) vind je op 30NOW.nl/live

Dank voor je steun

Bijzonder fijn dat we met jullie steun in de vorm van dana, de dagelijkse Live Meditaties en Live Lezingen op zondag kunnen blijven aanbieden. Hartelijk dank voor alle ontvangen dana. We gaan deze ook nu weer verdelen onder de begeleiders.
Daarnaast ook veel dank aan alle leden. Met je jaarlijkse Lidmaatschap-bijdrage, groot of klein, maak je o.a. verbreding van het 30NOW aanbod, de technische ontwikkeling en communicatie mogelijk.

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties