Verbonden met ‘Sangha Inbox’

Mediteren is ogenschijnlijk een individuele bezigheid, de ogen zijn meestal gesloten en de aandacht is ingekeerd. Mogelijk op een kamertje ergens in huis, laptop opengeklapt en na afloop hervat je weer je dagelijkse bezigheden. Mediteren bij 30NOW kan meer bieden. Je maakt deel uit van een sangha, van een groep deelnemers met wie je samen mediteert en de geest gelijktijdig afstemt op de beoefening van mindfulness.

Het is mooi om het samenzijn en het samen oefenen bewust te ervaren. Je bent niet alleen en wat je tegenkomt op het pad van meditatie is in zekere zin ook niet uniek. Het delen van ervaringen en de interactie met de begeleiders kan bijdragen aan herkenning, inspiratie en vertrouwen in je eigen oefening en in meditatie in het algemeen.

  • Bij 30NOW komt de sangha op dit moment al op verschillende momenten naar voren, zoals:
    Tijdens de Dagelijks Live meditatie . Waarbij je samen oefent met een grote groep deelnemers. Vooraf begroeten deelnemers elkaar vaak via de chat, na afloop delen velen hun ervaring en bedanken elkaar en de begeleiders voor ieders aanwezigheid.
  • Tijdens Live Cursussen kom je met een vaste groep regelmatig samen rond een specifiek thema, waarbij er ruimte is voor interactie en saamhorigheid.
  • Het beoefenen van dana is een manier om stil te staan bij datgene wat je hebt ontvangen. Geld is ook energie en begeleiders en deelnemers kunnen de verbinding ervaren tijdens het geven en ontvangen.
  • Met het Ambassadeur Lidmaatschap-tarief zorgen leden ervoor dat ook mensen met een kleine beurs tegen een aangepast tarief kunnen deelnemen met het Lidmaatschap. Ook daarmee geeft men ondersteuning aan de sangha.
  • Er zijn er ‘Sangha Live’ avonden voor leden. We maken hierbij gebruik van Zoom Meetings, zodat we elkaar kunnen horen en zien.

‘Sangha Inbox’

Nieuw ter ondersteuning van de sangha is ‘Sangha Inbox’. Eén gedeelde plek waar leden en begeleiders berichten kunnen plaatsen en reageren. Voel je welkom om hier meditatie-ervaringen, oproepen, boekentips, films en podcasts te delen.
Daarbij “Notificaties activeren”. Hiermee ontvang je een notificatie per e-mail bij nieuwe reacties.

Met de start van ‘Sangha Inbox’ gaan we het ‘Sangha Forum’ sluiten.

‘Sangha Live’ en ‘Sangha Inbox’ zijn beschikbaar voor 30NOW Leden en vind je eenvoudig terug in het hoofdmenu onder ‘Sangha’.
Beschik je nog niet over een Lidmaatschap? Ga dan naar 30NOW.nl/lidmaatschap voor meer informatie. Het Lidmaatschap is er voor iedereen. Zo is het ook mogelijk om bij beperkte financiële middelen lid te worden tegen een aangepast tarief.

‘Spreken vanuit wijsheid’ – Start 18 april

Je kunt je nog aanmelden voor deze waardevolle Live Cursus van Riët Aarsse. Want hoe we spreken is belangrijk. Voor onszelf en voor anderen. En het is vaak niet eenvoudig om wijs te spreken.
’Spreken vanuit wijsheid’ brengt de meditatie en mindfulness naar ons relationele leven. Met Insight Dialogue, mediteren-in-interactie, mediteren we terwijl we spreken en luisteren!

Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/spreken-vanuit-wijsheid

Dagelijkse quotes

Dagelijks publiceren we een inspirerende quote. Deze verschijnt bij leden op de startpagina en op onze Facebook pagina. Dat deden we al een tijd, maar we vonden de Engelstalige quotes niet altijd even passend bij 30NOW. Daarom hebben we de afgelopen weken gewerkt aan een nieuwe opzet met Nederlandstalige quotes en we delen nu ook korte krachtige meditatietips. Daarnaast zijn we blij dat we ook gebruik mogen maken van de teksten en quotes van peaceposters.nl , een initiatief van Ciska Matthes.

Live tip

30 april mogen we Guy Armstrong verwelkomen als gastspreker.

Guy Armstrong beoefent al meer dan 40 jaar inzichtmeditatie, inclusief training als boeddhistische monnik in Thailand met Ajahn Buddhadasa. Hij begon in 1984 met lesgeven en heeft retraites over de hele wereld geleid. Guy neemt de meest moeilijke boeddhistische concepten en verwoordt ze in toegankelijke taal om het mysterie te ontrafelen. Hij is een begeleidende leraar aan de Insight Meditation Society en auteur van “Emptiness: A Practical Guide for Meditators”.

Deze zondagavond zal geheel in het Engels zijn waarbij Marjolein Janssen aanwezig is als live host.

Voor meer dagelijks Live Meditatie en Lezingen ga je naar 30NOW.nl/live. Dagelijks Live Meditatie & Lezingen worden aangeboden op basis van dana/ vrije donaties.

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties