Live Cursussen van Edel Maex en Frits Koster

We mogen twee live cursussen van Edel Maex en Frits Koster aankondigen die in februari en maart van start gaan.

15 februari: ‘Leren Mediteren’ met Edel Maex

Psychiater en zen-leraar Edel Maex geeft op dinsdag 15 februari opnieuw de eendaagse Live Cursus ‘Leren Mediteren’. Naast een mooie kans voor nieuwkomers in meditatieland om kennis te maken met meditatie, is deze live cursus ook zeer geschikt voor iedereen die opnieuw wilt begrijpen en ervaren wat meditatie is.

👉 Meer informatie en aanmelden: 30NOW.nl/leren-mediteren

8 maart – 24 mei: ‘Tien spirituele metgezellen’ met Frits Koster

In de boeddhistische psychologie worden tien heilzame kwaliteiten of deugden genoemd, die het welzijn van onszelf en van de wereld waarin we leven kunnen verfraaien.

Je zou deze tien spirituele metgezellen, die officieel wel de tien ‘vervolmakingen’ (of pāramī in het Pali) worden genoemd, kunnen beschouwen als voorlopers van de hedendaagse positieve psychologie, die gericht is op welbevinden en optimaal functioneren

In deze live cursus gaan we, verdeeld over 10 dinsdagavonden, steeds een van de tien vervolmakingen behandelen. Na een meditatie-oefening wordt een lezing verzorgd, waarbij de betreffende spirituele metgezel wordt belicht vanuit westerse perspectieven (wetenschappelijk onderzoek en de positieve psychologie) en vanuit oosterse perspectieven (de boeddhistische psychologie). Er is ruimte voor uitwisseling en aan het einde van de sessies worden suggesties voor beoefening in het dagelijkse leven aangereikt.

👉 Meer informatie en aanmelden: 30NOW.nl/tien-spirituele-metgezellen

Luister naar: ‘Gezocht – Leiders met compassie’

Joost zit weer met Eveline aan de vertrouwde keukentafel. Aanleiding is het opiniestuk in NRC Handelsblad van Eveline over compassie op de werkvloer. Volgens Eveline blijkt uit wetenschappelijke studies en praktijkvoorbeelden dat compassie op de werkvloer van enorme waarde is voor zowel werknemer, de managers als de werkgever. Toch ziet ze vaak een ‘angstcultuur’ bij organisaties en bedrijven. ‘Angstcultuur’ is meteen ook hét woord dat viel bij de Belastingdienst na de Toeslagenaffaire.

‘Werknemers zijn net mensen’ klinkt als een open deur, maar wordt volgens Eveline veel te weinig toegepast in werkomgevingen.

Een aflevering over de waarde van leiding geven met compassie, wat er gebeurt wanneer compassie ontbreekt, en hoe we compassie meer kunnen gaan toepassen op de werkvloer.

🎧 Luister, denk en praat mee op 30NOW.nl/podcast

Verrijking Team 30NOW

We zijn blij om te kunnen delen dat we het Team van 30NOW kunnen uitbreiden. In 2021 hebben we gemerkt dat onze wensen en ambities, op organisatorisch vlak, lastig te realiseren zijn met z’n tweeën. Voor het realiseren van nieuwe verdiepende Live Cursussen en Verdiepingsreeksen mogen we daarom binnenkort een Projectcoördinator verwelkomen. Daarnaast merkten we dat onze nieuwe ideeën voor de live meditaties en lezingen alleen te realiseren zijn met de hulp van een live gastheer of gastvrouw. Daarom mogen we binnenkort ook een Live Host verwelkomen.

👥 In de aankomende twee weken gaan we beide personen aan jullie voorstellen.

Dagelijkse Live Meditaties

Morgen kun je trouwens je dag starten met een live meditatie van Edel Maex. Daarnaast is er in de avond een lezing van Erik van den Brink.
👉 Voor alle geplande dagelijkse live meditaties en lezingen ga je naar 30NOW.nl/live 

Afsluitend willen we iedereen hartelijk bedanken voor de dana/ vrije bijdragen welke de begeleiders hebben mogen ontvangen via 30NOW.nl/doneren. Samen maken we op deze manier dagelijkse meditatie mogelijk 🙏

Hartelijke groet,
Dirk & Joost – Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties