Sangha Live gaat zondag van start

‘Goedemorgen allemaal. Hier in Borne schijnt de zon. Fijn om er weer bij te zijn’. Zo heten we elkaar welkom in de chat, tijdens de Dagelijks Live Meditatie. Het drukt een saamhorigheidsgevoel uit, samen mediteren en uitwisselen met een groep (van vaak meer dan honderd deelnemers). We zien elkaar niet, maar voelen wel elkaars aanwezigheid.
Een groep deelnemers die samenkomt voor meditatie, inspiratie en uitwisseling noemen we een sangha. Velen ervaren de sangha bij 30NOW als een krachtige steun op het meditatiepad. Zo kan het delen van ervaringen zorgen voor herkenning bij, vertrouwen in en nieuwe perspectieven op de meditatie.
We gaan dit element bij 30NOW meer ruimte en aandacht geven met Sangha Live en het Sangha Forum.

Sangha Live

Te beginnen met Sangha Live: We starten hiermee op zondag 20 maart. Van 20:00 tot 21:15 is eerste bijeenkomst onder begeleiding van Irene Bakker en Joost van den Heuvel Rijnders met als thema ‘Zelfzorg in turbulente tijden’.
We maken gebruik van Zoom Meetings. Dit betekent dat we elkaar kunnen zien en eventueel horen. De bijeenkomst zal bestaan uit een meditatie, een korte inleiding en er is met veel ruimte voor uitwisseling. Deze sangha-avonden zijn alleen voor 30NOW leden toegankelijk en worden niet opgenomen. De intentie is om deze avonden eens per vijf à zes weken aan te bieden. De deelname link vind je altijd op: 30NOW.nl/sangha Van harte welkom!

Sangha Forum

Een andere manier om als sangha elkaar te inspireren is het Sangha Forum. Leden kunnen hier hun ervaringen en inspiratie delen over verschillende onderwerpen. Zo kan je hier niet alleen meditatie tips, inspirerende quotes, citaten, gedichten maar ook gedachten en wensen, over complexe onderwerpen, zoals de oorlog in Oekraïne met elkaar delen. Daarbij kan je zelf nieuwe gespreksonderwerpen starten of reageren op bestaande gespreksonderwerpen.
Voor het Sangha Forum ga je ook naar: 30NOW.nl/sangha

Dagelijks Live

Komende week zijn er weer Dagelijks Live Meditaties van onder andere Guido Scholte, Joyce Cordus, Maarten Olthof, Leni Cellini, Sander Khemadhammo en Mariëtte Verhoef. 

Ciska Matthes gaat op zondagavond 27 maart in gesprek met zenmeesteres Jiun roshi. Dit gesprek zal in het teken staan van het 25-jarige jubileum van Zencentrum Noorder Poort. We zullen horen over het ontstaan van het zencentrum en alle ontwikkelingen door de jaren heen. We leren over de traditie waarin Jiun Hogen roshi staat, over haar meester Prabhasa Dharma en de bijzondere zentraining die zij van haar ontving.

Daarnaast zullen in april Han de Wit en Dingeman Boot een lezing op de zondagavond gaan verzorgen. 

Deze Live sessies worden mogelijk gemaakt op basis van een vrije bijdrage/ dana.
Ga naar 30NOW.nl/live voor de actuele planning meld je aan voor de (gratis) e-mail aankondigingen zodat je geen live sessie hoeft te missen.

Live Boekbespreking met Jotika Hermsen

Op donderdag 24 maart is er een Live Boekbespreking over het nieuwe boek ‘Anders zien – De mooiste teksten van meditatieleraar Jotika Hermsen’. Jotika Hermsen en redacteur Frieda Pruim worden door Joost van den Heuvel Rijnders geïnterviewd. Deelnemers zijn van harte uitgenodigd ook te reageren en vragen te stellen. Meer informatie over het boek en de Live Boekbespreking op 24 maart vind je op 30NOW.nl/boeken

Dhamma in het dagelijks leven

Je kan nu luisteren naar de eerste aflevering uit de podcast serie ‘Dhamma in het dagelijks leven’. De meditatieleraren Ank Schravendeel en Mirjam Schild gaan in deze serie met elkaar in gesprek over de dhamma (dharma) in het dagelijks leven. Inspiratiebron zijn de zogenaamde tien parami: heilzame kwaliteiten of deugden uit de boeddhistische psychologie die zich ontwikkelen in meditatie en in het dagelijks leven. Ze delen beide uit hun persoonlijke leven en verkennen op die manier de parami als inspiratiebron.
Iedere drie weken verschijnt er een nieuwe aflevering, te beluisteren via je favoriete podcast kanaal of via 30NOW.nl/podcast

Afsluitend willen we graag alvast benoemen dat begin april een verdiepingsreeks beschikbaar komt van Michaël Verlouw. In je eigen tempo, op je eigen plek, kun je aan de hand van zes lessen kennis gaan maken met de R.A.I.N. methode. Leden informeren we per e-mail zodra deze verdiepingsreeks beschikbaar is. Wanneer je geen lid bent kun je 30NOW.nl/nieuws in de gaten houden.

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties