‘Leven met Sterven’ – Live Cursus met Irène Bakker

,

We mogen alvast uitkijken naar een prachtige Live Cursus in 2023. Want 5 januari geeft Irène Bakker voor de derde keer ‘Leven met Sterven’.

‘Leven met Sterven’ – 5 januari 2023

Ook al denken de meeste mensen liever niet aan hun eigen sterfelijkheid, het is onontkoombaar dat dit voor ieder van ons het geval is.
Samen verkennen we onder andere vragen als:

  • Wat doet er werkelijk toe in mijn leven?
  • Kan een doorleefd besef van vergankelijkheid een uitnodiging zijn om dit kostbare, soms pijnlijke leven ten volle te Leven?
  • Hoe ga ik om met angst voor de dood van mijzelf of dierbaren?
  • Hoe wordt binnen het Boeddhisme gekeken naar dood en sterven?
  • Hoe wil ik eigenlijk leven ‘tussen nu…… en dan’?

De cursusperiode is van 5 januari tot 31 januari 2023. Wekelijks is er een live online bijeenkomst. Daarnaast krijg je wekelijks toegang tot opgenomen lezingen, geleide meditaties, citaten en oefeningen. Tussentijds kun je bovendien reageren en je vragen en ervaringen delen.

Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/leven-met-sterven

‘De zeven factoren van ontwaken’ – 19 december 2022

Aanmelden voor de Dhamma Studiegroep is nog mogelijk. Vanaf 19 december gaan we negen maanden – de zeven factoren van ontwaken (opmerkzaamheid, onderzoek-van-dhamma’s, energie, vreugde, kalmte, concentratie en gelijkmoedigheid) met elkaar onderzoeken.

Er zijn negen maandelijkse online live sessies met alle deelnemers. Alle sessies worden begeleid door Bianca Vermeij en Helena Pauptit. De bijeenkomst begint met een inleiding op het thema van de maand, die iedere keer door een andere spre(e)k(st)er wordt gegeven.

De sprekers/spreeksters die de inleidingen geven zijn: Riët Aarsse, Arjan Schrier, Helena Pauptit, Frits Koster, Bianca Vermeij, zuster Vimalanani, zr Dhammadinnā, Simin Abhravesh en Joost van den Heuvel Rijnders.

Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/studiegroep

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Irène Bakker
Irène Bakker
1 jaar geleden

Dirk: Er zijn 2 teksten door elkaar gehaald van de 2 aankondigingen.
wil je het herstellen?