‘Compassie voor alle LEEFtijden’ gaat 27 januari van start

Hoe kunnen we, in deze tijden van klimaatcrisis en oorlog, de beoefening in compassie verdiepen en gezonder omgaan met onszelf, met elkaar en met de aarde als geheel? Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de nieuwe Live Cursus van Erik van den Brink: ‘Compassie voor alle LEEFtijden’.
Verder in deze nieuwsbrief, aandacht aan de live lezing/ boekbespreking van Tom Hannes.

‘Compassie voor alle LEEFtijden’ – Live Cursus

Er komt de laatste tijd veel op ons af en het woord crisis valt steeds vaker: klimaatverandering, verstoring van ecologisch evenwicht, uitsterven van planten en dieren, uitputting van grondstoffen, pandemie, oorlog. Meer stress en burn-out. Minder vertrouwen in politiek, onderwijs, gezondheidszorg en economie. Er is instabiliteit op steeds meer terreinen in de samenleving. Is er nog wel een leefbare toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen?

Hoe kunnen we onze beoefening in compassie verdiepen en gezonder omgaan met onszelf, met elkaar en met de aarde als geheel? Daarvoor bestaat natuurlijk geen pasklare handleiding. We maken een begin door met elkaar te oefenen, te reflecteren en uit te wisselen. We laten ons inspireren door oude wijsheid en moderne wetenschap, door natuur, kunst en cultuur.

Deze cursus wil mensen in al hun diversiteit aanspreken en heen reiken over de verschillen in leeftijd, afkomst, geaardheid of levensovertuiging. Het gaat om LEVEN in hoofdletters. We kunnen er niet jong genoeg aan beginnen, zijn er niet gauw te oud voor en raken er nooit in uitgeleerd.

Leven met sterven

In januari 2023 geeft Irène Bakker opnieuw de 4-weekse Live Cursus ‘Leven met Sterven’.
Voor iedereen – jong en oud – die stil wil staan bij dit belangrijke thema.

Dhamma Studiegroep

In negen maanden – gaan we de zeven factoren van ontwaken onderzoeken.
Periode: 19 december 2022 – 20 november 2023.
Aanmelden is nog mogelijk.

Live tip

Zondagavond 11 december zal Tom Hannes een lezing verzorgen naar aanleiding van zijn nieuwe boek: ‘Waarom de Boeddha zo van lijstjes hield’.

Soms lijkt het alsof het hele boeddhisme alleen maar uit lijsten bestaat: de drie toevluchten, de vier edele waarheden, de zes werelden, de zeven ontwakingsfactoren… Ze benadrukken de praktische kant van de boeddhistische levensfilosofie. De Boeddha en de latere boeddhistische scholen waren er duidelijk tuk op, maar op ons maken de opsommingen eerder een droge, saaie indruk.
Ten onrechte, vindt Tom Hannes. In dit boek toont hij een verrassende levendigheid van de boeddhistische lijsten zodra we ze omarmen als praktische levensgezellen. Zwierig en met gevoel voor humor werkt hij een selectie van tien lijsten uit. Dat levert niet alleen een frisse kijk op de boeddhistische filosofie op, maar ook een getuigenis van hoezeer de antieke leer ons op de huid kan zitten om er haar werk te verrichten, om vrije en waardige mensen te zijn.
Tom Hannes vertelt lichtvoetig en compromisloos, toegankelijk en grondig, o zo concreet en alles op z’n kop zettend.

Meer over het boek: 30now.nl/boeken/waarom-de-boeddha-zo-van-lijstjes-hield.
De deelname-link voor zondagavond 11 december vind je hieronder.

UPDATE: Tom Hannes heeft zaterdagmiddag vanwege griep deze lezing/ boekbespreking moeten annuleren. Nieuwe datum-tijd volgt binnenkort.

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties