Met veel plezier delen we mee dat Erik van den Brink opnieuw de Live Cursus ‘Compassie voor alle LEEFtijden’ zal geven van 14 juli tot 23 augustus, vanwege de positieve reacties na de vorige editie. Daarnaast nodigen we je uit om de lezing van Manu Kreise met als onderwerp ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’ terug te kijken. We hebben ook een boekentip, live tips voor aankomende zondag, een handige nieuwe functie exclusief voor leden en we geven alvast een voorproefje van enkele andere cursussen die zullen plaatsvinden.
Dit alles vind je in deze nieuwsbrief van 3 juni.

‘Compassie voor alle LEEFtijden’ – 14 juli

Er komt veel op ons af: crisis, klimaatverandering, uitsterven van planten en dieren, uitputting van grondstoffen, pandemie, oorlog. Stress en burn-out nemen toe, vertrouwen in politiek en economie neemt af. Is er nog een leefbare toekomst voor onze kinderen?

Mensen zijn zowel destructief als creatief en compassievol. Voor een duurzame toekomst moeten we onze leefwijze aanpassen, welzijn centraal stellen en de natuur dienen. Deze crisis biedt een kans om het beste in onszelf naar boven te halen.

Met Frits Koster ontwikkelde Erik van den Brink een compassietraining als vervolg op mindfulness, met internationale belangstelling. Nu biedt Erik opnieuw de online ‘Compassie voor alle LEEFtijden‘. Hoe kunnen we compassie verdiepen en gezonder omgaan met onszelf, elkaar en de aarde? We oefenen, reflecteren en wisselen uit, geïnspireerd door wijsheid, wetenschap, natuur, kunst en cultuur.

De cursus is bedoeld voor iedereen. Het gaat om LEVEN in hoofdletters, voor alle leeftijden. In crisis tellen we grote vragen over wie we zijn en waar we naartoe willen. Wat is van waarde voor volgende generaties? Hoe kunnen we onbevangen in de wereld staan? Hoe kunnen we omgaan met pijn, verlangens en onzekerheden? Ga je mee op deze ontdekkingstocht? Je bent van harte welkom!

  • Live cursus van Erik van den Brink
  • 6 weken – 6 Live (online) bijeenkomsten en verdiepende thema-pagina’s
  • 14 juli t/m 23 augustus
  • Meer informatie en aanmelden: 30NOW.nl/compassie-voor-alle-LEEFtijden

Live tip

Voor zondag 4 juni nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de ochtendmeditatie verzorgd door Frits Koster.

Later op de avond kun je aansluiten bij de lezing van Ciska Matthes, waarin ze zal vertellen over ”Het goede zitten’:

Vandaag aandacht voor de fysieke meditatiehouding. Als we willen dat onze geest stil en helder is, helpt het als onze lichaamshouding daarmee correspondeert. We kijken naar hoe je een goede en fijne houding opbouwt. We horen wat de oude zenmeesters erover zeiden. Met tips voor stretchoefeningen om makkelijker te zitten. Zodat we kunnen zitten als een berg: stevig en moeiteloos.

Dagelijks Live Meditatie & Lezingen worden aangeboden op basis van dana/ vrije donaties.

Het boek van de alledaagse koans

Naast de hierboven gedeelde lezing van Eve Myonen Marko, wijzen we je ook graag op ‘Het boek van de alledaagse koans‘. Het laat zien dat we in ons dagelijks leven voortdurend geconfronteerd worden met uitdagende en schurende situaties.

De koans gooien onze gebruikelijke manier van denken overhoop en moedigen ons aan niet langer als waarnemer veilig aan de kant te blijven staan, maar het alledaagse leven, hoe onvoorspelbaar en kwetsbaar ook, vol vertrouwen te omarmen.

Vergelijkbare meditaties en lezingen

Vanaf nu zien leden soortgelijke meditaties en lezingen onderaan elke terugkijk-pagina. Dit betekent dat je niet langer hoeft te zoeken naar nieuwe meditaties of lezingen die passen bij je interesses en behoeften.

Mocht je vragen hebben of feedback willen delen, we horen graag van je.

Andere aankomende cursussen

Naast een nieuwe uitgebreide beginnersreeks van Guido Scholte, later deze maand, introduceren we binnenkort ook twee andere boeiende cursussen.

De cursus ‘Mindful Ouder Worden’ van Franca Warmenhoven en Frits Koster en Joyce Cordus geven de cursus ‘Vergevingsgezindheid’.

Houd daarnaast alvast ruimte vrij in je agenda voor de laatste week in dit jaar, voor een online retraite met Annetje Brunner.