Eindejaars-retraite 2023 en meer!

,

Deze nieuwsbrief beginnen we met een woordje van Dirk en Joost over de laatste ontwikkelingen. Daarna mogen we je kennis laten maken met de eerste 30NOW eindejaars-retraite. Dit is de nieuwsbrief van 7 oktober 2023.

Een woord vooraf van Dirk & Joost

We faciliteren dagelijks het platform. Op meerdere momenten hebben we samen contact, meestal via de app, maar afgelopen week kwamen bij elkaar in Deventer om stil te staan, terug te kijken, maar ook vooruit.

Vandaag sluiten ruim 200 deelnemers de online retraite af met Bhikkhu Analayo. Eind dit jaar zal Annetje Jikai Brunner een 4-daagse retraite verzorgen. We zijn enthousiast over de online retraites, die ruimte bieden voor diepgaande meditatie, met begeleiding en interactie. We willen ook ruimte gaan geven aan specifieke thema’s met een meer beknopte en praktische aanpak. Daarom gaan we ook starten met workshops van 2-3 uur.

Met retraites en workshops willen we de mogelijkheden vergroten voor verdieping en verkenning, passend bij individuele behoeften en beschikbare tijd.

Op dit moment lopen verschillende cursussen en groepen, zoals ‘De moed van vergevingsgezindheid’, ‘De zeven factoren van ontwaken’, ‘Dansen met het leven’ en ‘Compassie voor alle LEEFtijden’.

Binnenkort begint de live cursus van Zohair ‘Mindfulness Verdieping Mindful Communiceren’, en in november start Franca Warmenhoven met haar cursus over mindful ouder worden.

Er wordt een nieuwe reeks podcast-afleveringen door Mirjam Schild en Ank Schravendeel voorbereid. Er komt een nieuwe Jaargroep voor 2024 met Michaël Verlouw en we gaan beginnen met workshops, waaronder een van Irène Bakker en Edel Maex in december en januari.

Kortom, we kijken met dankbaarheid en inspiratie terug, maar zeker ook vooruit! Het is een voorrecht om met zo’n ervaren team begeleiders meditatie en inspiratie te faciliteren en keer op keer de grote opkomst te zien bij de dagelijkse live meditatie, cursussen en verdiepingsreeksen.

Hartelijke groet,

Dirk & Joost

Eindejaars-retraite 2023 – 27 december – 30 december

Dit jaar biedt 30NOW voor de eerste keer een (online) eindejaarsretraite aan voor iedereen die mediteert.

De dagen tussen kerst en oudjaar nodigen bij uitstek uit om naar binnen te keren, te verstillen en compassie te beoefenen.

  • We gaan de stilte in, ieder in de eigen leefomgeving èn gezamenlijk in onze virtuele 30NOW zendo (meditatiezaal).
  • We maken ruimte voor rust.
  • Voor een paar dagen met minder prikkels.
  • Zodat we kunnen inkeren en opladen.
  • Tijd nemen voor herstel en regeneratie.
  • Stilte is voor dit alles een krachtig middel.

Samen zen en compassie beoefenen geeft verbinding en verdieping. Het kan ons in contact brengen met een grenzeloos vertrouwen dat er altijd is. Dit vertrouwen helpt ons op ontspannen wijze stevig en gelijkmoedig te zijn. Met een helder hoofd en een warm hart. Om ook vreugde en dankbaarheid te ervaren, te midden van alles wat gaande is. Zowel in ons persoonlijk leven als in de wereld om ons heen.

  • Live (online) retraite van Annetje Jikai Brunner
  • 4 dagen online via Zoom Meetings
  • 27 december – 30 december 2023
  • Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/eindejaars-retraite

“Meditatie is een totaal niet-handelen dat voortkomt uit een geest die ziet wat er is zonder verstrengeling met het verleden.”

– Jiddu Krishnamurti-

Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren

Je kunt je nog aanmelden voor de 6-weekse live cursus ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ welke 17 oktober van start gaat.

Verdiep en verbreed jouw mindfulness & meditatie ervaring en leer de basisprincipes van mindful communiceren.

Deze cursus is een logisch vervolg voor iedereen die kennis heeft gemaakt met meditatie (bijvoorbeeld een 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd of regelmatig mediteert via 30NOW) en mindfulness verder wilt integreren in het leven.

Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren – https://www.30now.nl/mvmc

Boeddhistisch geluid over ‘Waarheid’

Wat betekenen eeuwenoude boeddhistische ‘waarheden’ nog in een tijd waarin nepnieuws, sociale media bubbels en kunstmatige intelligentie onze definitie van de waarheid uitdagen? Hoe maak je onderscheid tussen feit en fictie als influencers meer invloed hebben dan experts, en iedereen ‘in zijn eigen waarheid leeft’?

De boeddhistische traditie is gebouwd op de vier edele waarheden. Maar hoe vast staan die eigenlijk? Wat is nog de rol van traditionele leraren als AI je met een volledig menselijk klinkende stem kan begeleiden, en zelfs empathie kan aanleren? In het laatste kwartaal van 2023 verkennen we het delicate evenwicht tussen overgeleverde wijsheid en onze moderne cultuur.

Bekijk het programma – https://www.30now.nl/boeddhistisch-geluid

Live tip

Zondagavond 8 oktober gaat Sander Khemadhammo de lezing verzorgen: De zegenwens – Een vergeten gebruik.

Het is gebruikelijk dat we elkaar het beste wensen met het nieuwe jaar en bij andere gelegenheden, Maar waarom doen we dat eigenlijk? Soms horen we van boeddhistische monniken die zegeningen geven. Wat betekent dat? Deze lezing gaat over de betekenis van het geven van zegeningen in het Thais boeddhisme, en hoe je die wijsheid in je dagelijks leven kan meenemen.

Voor meer dagelijkse live meditaties en lezingen ga je naar 30NOW.nl/live. Dagelijks live meditaties & lezingen, aangeboden op basis van dana/ vrije bijdragen.

Kasper Meulesteen

De ochtendmeditaties worden vanaf aanstaande woensdag ook begeleid door Kasper Meulesteen.

Kasper ontdekte boeddhistische meditatie in 2009. Zijn reizen wereldwijd brachten hem naar boeddhistische gemeenschappen en kloosters. Hij benadrukt zachtheid, begrip en speelsheid in zijn beoefening. Nu geestelijk verzorger en ethicus, begeleidt hij in Eindhoven en Venlo patiënten, familie en zorgprofessionals bij existentiële vraagstukken. Kasper geeft ook meditaties en mindfulness trainingen. Hij is getraind door bekende boeddhistische leraren.

Van harte welkom Kasper.

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties