Workshop ‘Er Zijn’ van Irène Bakker en een boodschap over Israël-Gaza

Vandaag mogen we de eerste 30NOW Workshop aankondigen. Dinsdagavond 12 december zal Irène Bakker de workshop ‘Er Zijn’ verzorgen. Aanmelden is nu mogelijk. In deze nieuwsbrief bespreken we ook een Live tip over de combinatie van meditatie en psychedelica. Daarnaast delen Dirk en Joost een persoonlijke boodschap betreffende de situatie Israël-Gaza.

Er Zijn – 12 december

Vroeg of laat krijgt vrijwel iedereen in dit leven te maken met een dierbare die zal gaan overlijden. Wat kan je dan voor hem of haar betekenen? Wat kan je doen of misschien juist beter laten? Is ‘Er Zijn’ wel genoeg en hoe doe je dat? En hoe ga je om met wat deze situatie bij jouzelf allemaal oproept?

In deze online workshop verkennen we met elkaar deze vragen.

De workshop sluit goed aan op de live cursus ‘Leven met Sterven‘, die Irène Bakker al enkele jaren bij 30NOW geeft en in 2024 van start gaat op 1 februari.

Workshop Er Zijn
  • Live (online) workshop van Irène Kaigetsu Bakker
  • Dinsdagavond 12 december van 19.30 tot 21.30 uur
  • Via Zoom Meetings: naast Irène zijn ook alle deelnemers zichtbaar en kunnen hun microfoon inschakelen. De workshop wordt niet opgenomen.
  • Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/er-zijn

Live tip

Zondagavond 26 november verzorgt Luc Rombaut een Live Lezing over ‘Meditatie en psychedelica, zegen of vloek?’

Psychedelica zijn de laatste jaren aan een opmars bezig. Zijn het drugs of zijn het medicijnen? Wat is het potentieel van deze middelen en wat zijn de gevaren? Hoe zit het met wetgeving? Hoe werkt “Psychedelic assisted therapy” eigenlijk? En waarom is meditatie hierbij zo belangrijk? Hoe verhoudt het zich tot de boeddhistische leefregel om de geest niet te verwarren met bedwelmende middelen? En wat zegt de wetenschap hierover?

Luc Rombaut mediteert sinds 30 jaar en volgde retraites bij verschillende meditatieleraren. Hij is mindfulness trainer en coacht mensen rond stress en verslaving. Sinds vele jaren geeft hij ook drugspreventie op scholen, deels vanuit zijn eigen ervaringen met drugs. 25 jaar geleden kwam hij voor het eerst in contact met psychedelica en zo ontwikkelde hij een passie voor veranderde bewustzijnstoestanden. Hij is actief lid van Psychedelic Society Belgium. Als therapeut in opleiding gidst hij af en toe mensen doorheen psychedelische ervaringen.

Meditatie en psychedelica

– De deelname-link verschijnt 26 november op 30NOW.nl/live
– Voor meer dagelijks Live Meditatie en Lezingen ga je ook naar 30NOW.nl/live

Van Dirk en Joost

De situatie in Israël-Gaza raakt ook ons diep.
Het humanitair recht wordt dagelijks geschonden. Toch blijft het hier in het Westen oorverdovend stil.

Wij – Dirk en Joost – voelen de morele plicht om het bereik van ons platform in te zetten, een geluid te laten horen, en te kiezen voor medemenselijkheid.

Bij meditatie kijken we met wijsheid en compassie naar onszelf en naar de wereld om ons heen. Niet alleen op het kussen, maar ook in het dagelijks leven.

Wijsheid en compassie kunnen zich alleen ontvouwen vanuit actie.
Actie vereist soms moed. Moed om je uit te spreken, ook wanneer regeringsleiders en je medemensen vaak stil blijven.

Wij spreken ons hierbij uit en hopen dat de Nederlandse regering al zijn invloed gaat uitoefenen om de betrokken partijen te bewegen naar de weg van vrede. Een eerste stap is het afgeven van een krachtige boodschap voor een staakt-het-vuren.

We roepen iedereen bij 30NOW op om te reflecteren op de vraag:
Op welke manier zouden de lessen van meditatie bij jou kunnen doorklinken in een gepaste actie?

Dirk en Joost
Oprichters 30NOW

Dirk en Joost 30NOW
Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties