Nieuwe begeleider: Marnix van Rossum

Vandaag mogen we Marnix van Rossum toevoegen als nieuwe begeleider op 30NOW.
Met de ervaring en expertise van Marnix kunnen we nog meer stijlen van meditatie en een breder aanbod in onderwerpen aanbieden.

Marnix geeft meditatieles voor beginners en gevorderden waarin ook de persoonlijke psychologie en healing aan bod komen. Op 30NOW gaat Marnix van start met een wekelijkse live meditatie. De eerste Live Meditatie staat gepland voor maandag, 15 april met het onderwerp: Een nieuw begin.

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Myra F
Myra F
5 jaren geleden

Hoi Marnix een mooie en inspirerende meditatie over diepe vrede.. de visualisatie sprak mij aan en deed mij goed.. wel heb ik een vraag.. sinds een tijd krijg ik schokjes tijden het mediteren.. het voelt ergens wel fijn.. kan jij dat duiden? En wat ik me afvraag of deze meditaties van jou .. ook die van eenzaamheid die ik overigens ook bijzonder vond.. binnen de vipassana horen? Ik bemerk een heel andere vorm…klopt dat? Gr Myra

Marnix van Rossum
Marnix van Rossum
5 jaren geleden
Reageren op  Myra F

Beste Myra, om bij de schokjes te beginnen. Ik ben natuurlijk geen dokter, of weet niet alles, maar mijn indruk is dat daar geen zorgen over hoeft te maken. Er kan van alles ontstaan bij meditatie en ik heb veel gezien en ook wel meegemaakt. Dat mensen bijvoorbeeld rondjes gaan draaien, schokken krijgen, of zelfs de armen die gaan ronddraaien. Ik heb het idee dat, dat iets te maken heeft met de energie die in beweging komt / vrij komt. De leraren die ik vrijwel overal tegenkwam gaven min of meer hetzelfde advies. Laat het gebeuren en zie het niet als ”ik” of ”mijn”. De problemen ontstaan meestal door hoe we over dingen denken. Wij denken er snel van alles bij als we bijvoorbeeld een pijntje ervaren, maar meestal als er iets ontstaat bij meditatie is dat een soort vorm van healing of genezing. Bij meditatie stoppen we vaak met… Lees verder »

Myra F
Myra F
4 jaren geleden
Reageren op  Marnix van Rossum

Hi Marnix bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik had al eerder gereageerd maar dat is niet goed gegaan… Ja er is geen waarheid.. dat denk ik ook… er zijn veel vormen en manieren en wegen die naar Rome leiden.. omdat ik oa cursus gedaan heb bij Joost dacht ik dat er vanuit die vormen meditaties gegeven werd.. Ik vind de meditaties inspirerend en zinvol en maakt dan niet uit vanuit welke stroming… wat schokken betreft.. daar maak ik mij ook niet ongerust over.. ik vind het meer wonderlijk.. maar het voelt wel alsof er iets oplost.. eigenlijk wel prettig.. hoop dat je nog veel meditaties geeft.. gr Myra